Bygningsfejl

Bygningsfejl (astigmatisme) optræder ofte i kombination med andre synsfejl, som eksempelvis nærsynethed eller langsynethed.

Hvilke forskelle er der på ét normaltseende øje og ét med bygningsfejl?

På et normaltseende øje er hornhinden meget regelmæssigt buet og minder om overfladen på en kugle. Det optiske system (hornhinde, linse og glaslegeme) leder de indkommende lysstråler, således at de lander centralt, og det skarpeste billede dermed dannes.

 

Når lysstrålerne ledes, kaldes det brydning, og dette måles i dioptrier. De forskellige andele af det optiske system giver en samlet brydningskraft. Hvis brydningskraften er korrekt, ser vi de skarpeste billeder på nethinden.

 

Bygningsfejl

På et øje med bygningsfejl er hornhinden uregelmæssigt buet og minder mere  om et æg i formen. Dette forårsager en forskelligartet lysbrydning i hornhindens forskellige kurver. Resultatet er et forvrænget billede, hvor et punkt eksempelvis ligner mere en streg. 

 

Synet korrigeres ved at ændre brydningskraften. så lyset rammer præcist på nethinden. Dette er i princippet det samme, der opnås med en cylinderlinse.

 

Bygningsfejl

Hvilken behandlingsmetode er den rette for mig?

Forud for en behandling foretages en grundig forundersøgelse af vores erfarne optometrister. Dette giver dig en sikkerhed for at du vejledes til den behandlingsmetode, der er bedst til dig.

 

 Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille tid til en forundersøgelse.

 

 
Til toppen af siden