Bygningsfejl

Bygningsfejl (astigmatisme) optræder ofte i kombination med andre synsfejl, som eksempelvis nærsynethed eller langsynethed.
 
Leinwandbilder4
 

Hvilke forskelle er der på ét normaltseende øje og ét med bygningsfejl?

 

På et normaltseende øje er hornhinden meget regelmæssigt buet og minder om overfladen på en kugle. Det optiske system (hornhinde, linse og glaslegeme) leder de indkommende lysstråler, således at de lander centralt, og det skarpeste billede dermed dannes. Når lysstrålerne ledes, kaldes det brydning, og dette måles i dioptrier. De forskellige andele af det optiske system giver en samlet brydningskraft. Hvis brydningskraften er korrekt, ser vi de skarpeste billeder på nethinden.

 

 

 

 

 

På et øje med bygningsfejl er hornhinden uregelmæssigt buet og minder mere  om et æg i formen. Dette forårsager en forskelligartet lysbrydning i hornhindens forskellige kurver. Resultatet er et forvrænget billede, hvor et punkt eksempelvis ligner mere en streg. Synet korrigeres ved at ændre brydningskraften. så lyset rammer præcist på nethinden. Dette er i princippet det samme, der opnås med en cylinderlinse.

 

 

 

 

Hvilken behandlingsmetode er den rette for mig?

Forud for en behandling vil der altid blive foretaget en grundig indledende forundersøgelse og en grundig vejledning for at afgøre, om du er egnet til laserbehandlingen. Sikkerhed og diagnostik er de vigtigste faktorer ved forundersøgelsen. I nogle tilfælde afslører forundersøgelsen, at et patient ikke er egnet til en LASIK-behandling. I de fleste tilfælde vil patienten blive tilbudt en alternativ behandling, der vil kunne korrigere deres synsfejl.

BehandlingsmetodeDioptrier
Øjenlaserbehandling
eeLASIK/Femto-LASIK (afhængigt af hornhindetykkelsen)

PRK/LASEK
op til (4), (3)
Linsebehandling ved kraftigt nærsynethed:
ICL (Implanterbar kontaktlinse)
(patient yngre end 40-45 år)
fra (6)
Linsebehandling ved nærsynethed i kombination med alderssyn:
Multifokallinse
(patient ældre end 40-45 år)
12

Behandlingerne ved bygningsfejl kan også afhjælpe dit synsproblem, hvis bygningsfejlen er kombineret med lang- eller nærsynethed. 

Ved en grå stær operation kan andre synsproblemer som bygningsfejl, nærsynethed og alderssyn korrigeres samtidigt.

Hvilken behandling er bedst for mig?

Find ud af hvilken metode der er den rette for dig.

 

WEITER

ReLEx smile

Teaser_ReLEx_smile

Augenlasern ohne Flap!

Gode grunde til at vælge EuroEyes

Alt hvad du behøver at vide om hvorfor EuroEyes er det bedste valg

 

WEITER

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille tid

+45 7027 4553

 

Gå til kontaktsiden her