Nærsynethed

Næsten 50 procent af befolkningen er ramt af synsfejl, hvoraf den mest udbredte synsfejl er nærsynethed.

Som nærsynet er du afhængig af briller eller kontaktlinser, hvilket kan begrænse din bevægelsesfrihed. En øjenbehandling kan gøre dig fri fra brugen af briller og kontaktlinser.

 
 

Nærsynethed (Myopi) er en brydningsfejl, der resulterer i, at objekter ved lang afstand fremstår slørede, mens objekter nært på forbliver skarpe.

Nærsynethed begynder typisk i skolealderen, og forværres indtil 20 års alderen. Det kan dog også udvikles hos ældre voksne på grund af synsstress (f.eks. ved meget computerarbejde), eller medicinske forhold, såsom diabetes.

Forskellen mellem et normaltseende og et nærsynet øje

Et normaltseende øje danner skarpe billeder på nethinden, så både de nære og fjerne objekter fremstår skarpe. Det optiske system (hornhinde, linse og glaslegeme) dirigerer indkommende lysstråler, således at de lander præcist i den centrale nethindes fokus, så det skarpeste billede dannes.

Denne afledning af lysstråler kaldes brydning og måles i dioptrier. Dioptrier er en måleenhed af brydningskraften; hvis øjet er nærsynet, vil der være sat et minustegn foran brilleglassets eller kontaktlinsens værdi. De forskellige andele af det optiske system udgiver den samlede brydningskraft. Hvis brydningskraften er korrekt, vises de billeder, vi ser, skarpt på nethinden.

Normalsichtigkeit
Et nærsynet øje er for det meste vokset længere end det normaltseende øje. Brydningskraften fra hornhinden eller linsen er for stærk. Indkommende lysstråler bliver samlet i et brændpunkt, der ligger foran nethinden. Objekter på lang afstand vil fremstå uskarpt. Der kan korrigeres for nærsynethed ved at reducere brydningskraften, og dermed forskyde brændpunktet bagud.
Das kurzsichtige Auge

Hvilken behandlingsmetode er den rette for mig?

Du vil altid få foretaget en grundig forundersøgelse samt modtage en vejledning, så det kan afgøres, hvorvidt du er egnet til laserbehandling.

I nogle tilfælde afslører forundersøgelsen, at en patient ikke er egnet til en LASIK-behandling, og i de fleste tilfælde vil patienten herefter få tilbud om en alternativ behandling, for at få korrigeret synsfejlen.

BehandlingsmetodeDioptrier
ReLex smileop til (-10)
Øjenlaserbehandling
eeLASIK/Femto-LASIK (afhængigt af hornhindetykkelsen)

PRK/LASEK
op til (-8), (-6)
Linsebehandling ved kraftigt nærsynethed:
ICL (Implanterbar kontaktlinse)
(patient yngre end 40-45 år)
fra (-8)
Linsebehandling ved nærsynethed i kombination med alderssyn:
Multifokallinse
(patient ældre end 40-45 år)
alle

Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål, vil bestille tid til en forundersøgelse, eller hvis du vil have en gratis brochure tilsendt.

Hvilken behandling er bedst for mig?

Find ud af hvilken metode der er den rette for dig.

 

WEITER

ReLEx smile

Teaser_ReLEx_smile

ReLEx Smile-behandlingen – skånsom og sikker behandling

Gode grunde til at vælge EuroEyes

Alt hvad du behøver at vide om hvorfor EuroEyes er det bedste valg

 

WEITER

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille tid

+45 7027 4553

 

Gå til kontaktsiden her