oejenkirurgi-intro

 

 

 

 

 

Øjenkirurgi

Øjenkirurgi er en smertefri og sikker måde at behandle væsentlige synshandicap som nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl. Teknikken er gennemtestet og afprøvet, og i dag så avanceret, at du på blot få minutter kan vinke farvel til både briller og kontaktlinser for altid.

 
 

oejenkirurgi-indhold

Information om øjenkirurgi

Ved øjenkirurgi behandles øjne ved brug af flere typer af laserbehandlinger. Øjenkirurgi ved laserbehandling, er den mest udbredte metode til øjenoperationer, da laser giver den største præcision og derved minimere risikoen for komplikationer.

 

Hvorfor foretage øjenkirurgi?

Øjenoperationer også kaldet okulær kirurgi, er det samme som øjenkirurgi. Vi udføre øjenkirurgi, foretaget af højtuddannede øjenkirurger. Formålet med øjenkirurgi er, at afhjælpe patienter med synsfejl eller behandle dem for øjensygdomme. Der er flere fordele ved øjenkirurgi, og et er dem er, at vores patienter slipper for at gå med briller eller kontaktlinser. I visse tilfælde, har vi også patienter, som får foretaget øjenkirurgi, fordi de ikke kan bære briller eller kontaktlinser i forbindelse med deres arbejde. Nedenfor findes en oversigt over de mest basale typer for øjenkirurgi:

 

Øjensygdomme

Her er nogle af de øjensygdomme, som kan behandles ved hjælp af øjenkirurgi:

 • Øjenkirurgi for grå stær: Grå stær, er en øjensygdom, hvor øjets linse bliver uklar, hvilket typisk medfører nærsynethed. Sygdommen skyldes oftest kroppens aldring og forværres også af rygning. Grå stær kan også forekomme i forbindelse med en række andre sygdomme, som ved regnbuehindebetændelse eller sukkersyge. 
   
 • Øjenkirurgi for grøn stær: Grøn stær, er en øjensygdom hvor trykket i øjet er forhøjet, hvilket så medføre skader på synsnerven, som i værste tilfælde medfører blindhed. Der findes to typer af grøn stær, åbenvinklet og snævervinklet. Som mest af alt, har en betydning for den kirurgiske behandling. I modsætning til grå stær, så kan grøn stær nemlig også behandles med medicin. 

 

Brydningsfejl i øjet

Her er nogle af de synsfejl, som behandles ved øjenkirurgi:

 • Langsynethed: Når man er langsynet, så oplever man problemer med at se genstande klart, der er tæt på øjet. Langsynethed skyldes en brydningsfejl i øjet, hvor øjets fokus samles bagved nethinden i stedet for på selve nethinden. Derfor, så opstår der et uskarpt billede af genstande tæt på øjet.
   
 • Nærsynethed: Nærsynethed har den omvendte effekt på øjet. Nærsynethed betyder, at man ser genstande skarpt på nær afstand, mens de bliver sløret på lang afstand. 
   
 • Bygningsfejl: Bygningsfejl, er uregelmæssigheder i hornhindens krumning. Det påvirker øjet, og skaber synsforstyrrelser. De fleste bygningsfejl forekommer, når hornhinden eller linsen inde i øjet har en overfladisk krumning. 
   
 • Alderssyn: De fleste mennesker rammes af alderssyn før eller senere. Alderssyn forekommer hos de fleste mennesker fra ca. 45-års alderen. Det sker fordi, at linsen i selve øjet størkner og bliver mindre elastisk. Effekten er lidt som ved langsynethed, da man oplever problemer med at fokusere på nært hold.

   

 

Ved alle ovenstående synsproblemer, kan man få foretaget nedenstående øjenkirurgiske behandlinger.

 

Forskellige typer for øjenkirurgi 
 

 • eeLASIK: eeLASIK er vores egen skræddersyet behandlingsmetode og står for EuroEyes Laser Assisted in Situ Keratomileusis. Med denne metoder, kan øjet korrigeres helt individuelt, og giver dermed en fremragende synskvalitet. Det er en smertefri og relativ hurtig behandlingsform. 
   
 • SMILE: Kan i særlige tilfælde være en fordel og være mere skånsomt for øjet end ved almindelig LASIK kirurgi. SMILE står for Small Incision Lenticular Extraction og er en ny form for laserkirurgi fra Carl Zeiss. SMILE øjenkirurgi, er mindre præcis end de andre kirurgiske behandlingsmetoder, men bevarer en større del af hornhinde overfladen og dermed hornhinde stabiliteten, hvilket giver en kort behandlingstid. 
   
 • PRK/LASEK: PRK, står for Photorefraktiv Keratektomi og er den ældste form for øjenkirurgisk laserbehandling. Ved PRK fjerner man væv ved hjælp af fordampning og i modsætning til LASIK, medfører PRK mindre ændringer i selve hornhinden. LASEK, minder meget om LASIK øjenkirurgi, men er særlig målrettet mod patienter med mindre synsfejl.

 

Hvordan foregår øjenkirurgi ?

Hvis du er i tvivl om noget med hensyn til øjenkirurgi eller behandlingsmetoder, så er du mere end velkommen til at kontakte os på + 45 7876 6787.