øjenoperation-intro

 

 

 

 

 

Øjenoperation med laser

Øjenoperation med laser er blevet mere almindeligt, og har efterhånden forbedret livskvaliteten for rigtig mange mennesker. En øjenoperation med laser forbedrer dit syn permanent, og du vil kunne lægge briller og linser på hylden. 

 
 

oejenoperation-indhold

Hvad sker der ved en øjenoperation med laser

Formålet med en øjenoperation med laser er, at “nulstille” øjets synsstyrke. Øjets udvikling stoppes ikke, men indstilles således at du igen får et optimalt syn. Efter en øjenlaseroperation vil brændpunktet i øjets optiske opbygning igen fokusere på nethinden, som det gør i et normalt øje.   

Er alle egnet til en øjenoperation med laser?

Ikke alle er egnet til en øjenoperation med laser. Ca. 15 % egner sig ikke til en øjenlaseroperation. Langt de fleste af disse kan dog hjælpes med en linseoperation. 

 

De forudsætninger du skal have for, at få en øjenlaseroperation er: 

 • Minimum 18 år
 • Synsfejlen er stabil
 • Ingen øjensygdomme (grå- og grøn stær)
 • Ikke for tynd hornhinde
 • Ingen graviditet

 

Under forundersøgelsen vil det selvfølgeligt blive konstateret, om du er egnet til en øjenoperation, eller hvilken anden form for behandling som egner sig bedst til dig.

 

Behandlingsforløb ved øjenoperation med laser

Behandlingsforløbet ved en øjenoperation med laser er typisk opdelt i 4 trin:

Første konsultation – Den første konsultation vil bestå af en uforpligtende forundersøgelse, hvor opmåling af alle dine relevante øjenparametre vil finde sted. Herefter kan vi fastslå hvilken øjenlaseroperation, som vil være bedst for dine øjne, og undersøge om du er egnet til sådan en behandling.  

Omfattende forundersøgelse – Du vil få en intensiv oftalmologisk forundersøgelse, som præcist kortlægger data for dine øjne. Vores specialister vil herefter forklare din øjenoperation i nærmere detaljer. Denne undersøgelse varer ca. 30 – 60 minutter, det kan variere en smule efter den anbefalede behandlingstype.

Forud for denne undersøgelse, må du desuden ikke have gået med kontaktlinser. Du må ikke have båret hårde kontaktlinser i to uger, eller bløde kontaktlinser i en uge. 

Behandlingsdagen – På selve behandlingsdagen vil du blive mødt af lægen og sygeplejersken, som skal lave øjenoperationen på dig. Inden processen starter, vil du grundigt blive forklaret forløbet af din øjenoperation, og du vil kunne få besvaret de spørgsmål du eventuelt måtte have. Før øjenlaseroperationen starter, skylles og renses dine øjne. Herefter bedøves dine øjne med øjendråber, og du kan efter behov modtage beroligende medicin. 

Herefter vil selve øjenlaseroperationen starte. Længden og fremgangsmåden på øjenoperationen, varierer alt efter hvilken behandlingsform du skal have udført.  

 

Gode råd til behandlingsdagen

 • Klæd dig behageligt på.
 • Undgå rygning på selve dagen.
 • Vask dit ansigt grundigt inden behandlingen, og undgå brug af make-up og parfume.
 • Medbring en ledsager. Ved nogle typer øjenoperationer er det påkrævet, mens det ikke er ved andre. Det er dog altid rart, at have en ledsager med, uanset om det er påkrævet eller ej.
 • Du må ikke køre bil lige efter øjenlaseroperationen.

 

Efter øjenoperationen – Efter øjenoperationen vil du modtage antibiotiske øjendråber, som du skal tage 5-6 gange dagligt i en uge. Øjendråberne skal forhindre hævelse og betændelse. Du skal desuden undgå, at gnide dig i øjnene efter øjenlaseroperationen. 

Afhængigt af hvilken øjenoperation du har modtaget, skal du tage dig nogle forholdsregler. Du skal undgå at køre bil, sportsaktiviteter, svømning og sauna. Hvornår du kan gentage de enkelte aktiviteter, kommer an på hvilken type øjenoperation du har fået. Du vil modtage grundig information om dette. 

Efter øjenoperationen med laser, er der en kontrolperiode. Du vil typisk komme til kontrol efter 1 dag, 1 uge, 1 måned og 3 måneder. Ved behov er der op til 3 års kontrolperiode.  

 


 

Analyse ved øjenoperation med laser

Afhængig af hvilken type synsproblem du har, er der forskellige typer behandling. Hos EuroEyes udfører vi altid en grundig analyse, så vi er sikre på at give dig den helt korrekte behandling. 

Wavefront-analysen

Øjenproblemer er meget individuelle, så derfor er det essentielt, at du får stillet den rette diagnose fra begyndelsen af. Wavefront-analysen er den nyeste, og mest avancerede aberrometri-teknologi inden for analyse af øjet. Wavefront-analysen kortlægger dit øjes karakteristik, så det er muligt at foretage en sikker øjenlaseroperation.  

 


 

Øjenoperation med laser

LASIK / Femto-LASIK

Femto-LASIK-behandlingen er en mere præcis og sikker udgave af den almindelige LASIK-behandling. Ved en begge behandlinger skal der præpareres en lille hornhindelamel. Ved en almindelig LASIK-behandling foretages dette med en mikrokniv. Ved Femto-behandlingen sker dette ved hjælp af femtosekundlaseren. Femtosekundlaseren er den mest præcise og sikre teknologi til brug ved øjenoperationer. 

PRK og LASEK

PRK og LASEK er en mere alternativ øjenoperation. Metoden bliver taget i brug til bestemte patientgrupper. Det er f.eks. de patienter som er nærsynede, men har for tynd hornhinde til at modtage den mere almindelige Femto-LASIK øjenlaseroperation. 

eeLASIK

eeLASIK står for EuroEyes LASIK, og er den mest moderne form for LASIK. Øjenlaseroperationen er skræddersyet ved hjælp af Wavefront-analysen og I-design. Behandlingen sikrer, at du får en fremragende synskvalitet.  

Linsebehandling 

Det er vigtigt at forstå, at linsebehandling også er en øjenoperation med laser. Øjenoperationerne med linse er anderledes på den måde, at der indsættes en lille linse i øjet. Linsebehandlinger bliver ofte taget i brug i forbindelse med behandling af alderssyn, eller ved behandling af større synsfejl. Alderssyn opstår typisk i 40 – 50 års alderen.

 


 

Hos EuroEyes udfører vi 4 typer af linsebehandlinger.

Multifokale linser

Behandlingen med multifokale linser tages typisk i brug, i forbindelse med alderssyn. Øjenoperationen sker ved at øjets naturlige linse, bliver skiftet ud med en kunstlinse. Linsen indsættes ved at der foretages et lille snit i linsekapslen, så øjets naturlige linse kan blive fjernet. Efterfølgende indsættes kunstlinsen på linsekapslen. Kunstlisten som indsættes har livsgaranti, så der ikke skal opereres igen.     

KAMRA-Inlay

KAMRA-Inlay bliver også taget i brug, til behandling af alderssyn. Øjenoperationen med laser sker ved, at der bliver præpareret en tynd hornhindelamel. Hornhindelamellen foldes til side, og der indsættes en lille ring i hornhindevævet. Hornhindelamellen foldes tilbage, og hæfter automatisk efterfølgende på grund af øjets undertryk. Øjenoperationen skal kun foretages i det ene øje, og er en langtidsholdbar løsning.   

ICL linse

ICL linsebehandlingen bruges typisk til patienter, som ikke kan modtage LASIK-behandling. Det kan ofte skyldes for tynde hornhinder, eller for store synsfejl. Øjenoperationen sker ved, at ICL linsen indsættes mellem øjets iris og øjets naturlige linse. ICL linsen kan desuden hverken ses eller mærkes.  

Keraringen

Keraringen bruges til at behandle øjensygdommen keratokonus. Ved keratokonus er hornhinden ujævnt buet, og det påvirker synet negativt. Sygdommen er desværre ofte arvelig. Behandlingen sker på den måde, at en ring indsættes på hornhinden. Ringen strammer ujævnheden ud, og derved stabaliseres synet. 

 


 

Varig forbedring efter øjenoperation med laser

Er dit syn stabilt, er forbedringen af dit syn også varigt. Du kan dog stadig få alderssyn, som typisk kommer i 45 års alderen. Alderssyn kan dog også behandles, det sker ved hjælp af multifokallinsebehandlingen.    

Sikkerhed i forbindelse med øjenoperation med laser

Det er meget sikkert at få foretaget en øjenoperation med laser. På verdensplan er der mere end 32.000.000 personer, som siden 1996 har fået foretaget en LASIK-behandling. Studier viser, at komplikationer og infektioner efter en øjenoperation med laser, forekommer langt sjældnere end ved brug af almindelige kontaktlinser. 

 

EuroEyes tager derudover specielle forholdsregler, som skal gøre det endnu mere sikkert.

 • Du kan ikke knibe øjet sammen, da det holdes åbent af en øjenlågsstøtte. 
 • Ved hjælp af “Eye Tracker” følger laseren også dit øje, så du ikke kan komme til at kigge det forkerte sted hen.   
 • Skulle det ske, at dit øje roterer for meget, stopper laseren automatisk indtil du fokuserer rigtigt igen. 
 • Laseren er udstyret med iris-genkendelse, og kan derfor først begynde efter dit øje er godkendt. 
 • Operation udføres kun af “high volume operatøre”, dvs. læger som foretager minimum 1.000 selvstændige øjenoperationer om året.
 • EuroEyes benytter kun den nyeste og sikreste teknologi.
 • EuroEyes er med i den danske kvalitetsmodel, og er i Tyskland både certificeret efter ISO 9001 og TÜV.

 

Ny teknologi til øjenoperation med laser

EuroEyes har “state of the art” udstyr, og sætter en ære i at være trendsættere på markedet for øjenoperationer med laser. Femtolaseren sikrer, at du får den mest moderne og sikre øjenoperation. Med femtolaseren er øjenlaseroperationer blevet endnu sikrere. 

EuroEyes benytter også Wavefront-analysen, som også er den nyeste teknologi på markedet for øjenoperationer med laser. Wavefront analysen gør det muligt, at opfange øjets individuelle karakteristik. Det kan måle øjets brydningskraft, og vise om der er uregelmæssigheder der forårsager abarrationer. EuroEyes benytter også iDesign, som kortlægger øjet. Det sker ved at måle øjets refraktive styrke i 1250 punkter. Ældre teknologi bruger kun 250 punkter. 

En almindelig LASIK behandling er baseret på en almindelig brille-bestemmende undersøgelse. Denne undersøgelse gør det ikke muligt, at opdage og korrigere aberrationer. Derfor benytter EuroEyes aldrig sådan en undersøgelse, men bruger kun den nyeste teknologi.  

 

Pris på øjenoperation med laser

Prisen på en øjenoperation med laser varierer, alt efter hvilken type behandling du har brug for. Du kan se standardprisen for vores øjenoperation med laser, og vores linsebehandlinger ved at trykke her

Du skal være opmærksom på, at en pris først kan gives efter en grundig forundersøgelse. I prisen indgår den første konsultation, forundersøgelsen, selve operationen, og den efterfølgende kontrol og rådgivning. 

På sigt kan det betale sig, at få foretaget en øjenoperation med laser. Du slipper efter øjenlaseroperationen for at betale for briller og kontaktlinser.

EuroEyes tilbyder i samarbejde med Resurs bank, en måde at finansiere din øjenoperation på. 

Er du studerende, er der desuden 3.500 kr. studierabat, ved fremvisning af gyldigt studiekort. 

Det er også muligt at få tilskud til sin øjenoperation, hvis du er medlem af “Danmark”. Det er især patienter som skal behandles for grå stær, som kan benytte sygeforsikringen. Der er dog også enkelte andre synsbehandlinger som der gives tilskud til.