close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Slut med 12 par briller efter linseoperation hos EuroEyes: Patientberetning

Opereret aarhusianer: Nye øjenlinser erstattede 12 par briller

55-årige Bo Lourings forringede syn forstyrrede hans arbejde og besværliggjorde hverdagen. Efter en øjenlinseoperation er 12 sæt briller smidt ud, synet knivskarpt og frygten for grå stær fjernet.

Besværet med brillerne var det værste for den 55-årige aarhusianer Bo Louring. Han havde købt et imponerende arsenal af læsebriller igennem årene, men alligevel var der aldrig et par i nærheden, når han havde brug for dem. Alderssynet tog for alvor fart efter hans 50-års fødselsdag, og særligt i arbejdet som salgschef blev den nedsatte synsevne et irritationsmoment.

“Jeg vil skyde på, at jeg havde 12 sæt læsebriller. I tasken, i bilen, på arbejdet, derhjemme – ja, de var alle steder. Jeg kunne simpelthen ikke læse uden briller, men de var aldrig til at finde,” forklarer Bo Louring.

Besværlighederne blev efter nogle år for meget for Bo Louring, og det fik ham til at tage en livsændrende beslutning. Han kontaktede EuroEyes’ klinik i Aarhus for at få foretaget en øjenlinseoperation, hvor hans egne øjenlinser udskiftes med kunstige.

Det er en helt fantastisk lettelse. Fra den ene dag til den anden kunne jeg pludselig se alting fuldstændig skarpt. Nu kan jeg læse selv ganske små skriftstørrelser helt uden problemer, og besværet, ulemperne og bøvlet med de mange briller er væk. Det er lidt en kliché, men himlen er mere blå, og græsset er mere grønt,” fortæller Bo Louring.

Med de nye, kunstige linser vil synet forblive som i dag, og risikoen for grå stær er komplet fjernet.

Hurtigt og smertefrit

Bo Louring fulgte med i den tekniske udvikling inden for øjenoperationer i årene op til sin beslutning og var ikke i tvivl om, at linseoperationen var det rigtige. Han valgte den mest avancerede operationsform med de såkaldte trifokale linser, der sikrer et knivskarpt syn både på lang og kort afstand. Operationen foregik ambulant, hvor øjenkirurgen brugte laser til at skære en flap i øjet og erstatte den beskadigede linse med en ny og fuldt funktionsdygtig, hvorefter øjet blev lukket igen.

“Jeg var selvfølgelig spændt, da jeg lå på briksen, men aldrig bange. Det tog kun 15 minutter per øje og gjorde ikke ondt. Allerede dagen efter kunne jeg læse og se fjernsyn igen. Og så slipper jeg for risikoen for grå stær resten af livet – det har også betydet meget for min beslutning,” forklarer Bo Louring.

I sin fritid er Bo Louring målvogter på det aarhusianske håndboldhold Skovbakken, og også på banen har operationen haft en positiv indvirkning.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.