close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Nyheder

Back

EuroEyes gennemfører succesfuld børsnotering i Hong Kong

Pressemeddelelse – Hong Kong, 15. oktober 2019

Børsnoteringen af øjenklinikgruppen resulterer i en markedsværdi på ca. 513,4  mio. kroner (595 mio. Hong Kong Dollar). Aktiekursen på 14,20 Hong Kong Dollar  er næsten 90 procent højere end den oprindeligt satte udbudspris.  

EuroEyes International Eye Clinic Limited, i daglig tale EuroEyes, gennemførte tirsdag d. 15.  oktober sin børsnotering på Hong Kongs hovedbørs SEHK (The Stock Exchange of Hong  Kong Limited). EuroEyes er en af de ledende udbydere af kirurgisk korrektion af synsfejl i  Danmark, Tyskland og Kina. Udbyttet af børsnoteringen er opgjort til ca. 595 mio. HKD

(omkring 513,4 mio DKK). De 595 mio. HKD inkluderer ikke udbyttet fra investorernes mulighed for at benytte sig af overallokering.​ ​Når overallokerings-optionen tælles med,  ligger udbyttet fra børsnoteringen på ca. 684 mio. HKD (ca. 590,3 mio DKK).

Aktien åbnede i kurs 14,20 på SEHK. Aktiekursen på 14,20 Hong Kong Dollar er næsten 90  procent højere end den oprindelige udbudspris på 7,5 HKD.

EuroEyes vil primært bruge udbyttet fra børsnoteringen til at udbygge sit netværk af  kinesiske klinikker i større byer som Chengdu og Chongqing såvel som til potentielle opkøb  af klinikker i Europa og styrkelse af sine markedsføringsaktiviteter.

“I Kina er der et meget stort behov for korrektion af synsfejl. Ifølge en markedsanalyse er  næsten 90 procent af den yngre befolkning nærsynede. Vi forventer, at der vil være 655  mio. nærsynede kinesere i 2023. Alderssyn, som udbedres med en trifokal linse, spiller også  en stor rolle”, udtaler dr. Jørn S. Jørgensen, der er grundlægger, bestyrelsesformand og  administrerende direktør for EuroEyes.

EuroEyes-klinikgruppen har etableret sig som en eksklusiv udbyder af kirurgisk korrektion af  synsfejl i Kina. “Vores primære salgsargumenter​ ​i markedet​ ​er tysk øjenkirurgis  fremragende ry, det høje antal af udførte operationer, vores brug af den nyeste teknologi,  kvaliteten og trygheden i vores ydelser, høj kundetilfredshed og vores klinikkers gode  placering i de største byer”, siger dr. Jørgensen.

“Vi har valgt Hong Kong som stedet for vores børsnotering, fordi vores fremtidige  vækstmuligheder primært ligger i Kina, og vi kan finansiere denne vækst med midlerne fra  børsnoteringen”, siger dr. Markus Braun, CFO hos EuroEyes.

Børsnoteringen bestod af en indledende private placement runde, hvor 79,334,000 aktier  blev udbudt til institutionelle investorer verden over og en offentlig børsintroduktion i Hong  Kong. Handel med EuroEyes-aktier på SEHK begyndte den 15. oktober 2019.  Børsnoteringen i Hong Kong startede d. 30. september 2019 og sluttede den 8. oktober  2019. Den endelige udbudspris og allokering blev offentliggjort den 14. oktober 2019.   BOCI Asia Limited fungerede som enlig sponsor og global koordinator på  børsintroduktionen.

BOCI Asia Limited, China Securities (International) Corporate Finance  Company Limited og Fosun Hani Securities Limited fungerede i fællesskab som bogførende  banker og underwriters. Eversheds Sutherland var EuroEyes juridiske rådgiver i Hong Kong  og Tyskland i forbindelse med børsnoteringen.

EuroEyes International Eye Clinic Limited er et Cayman Islands-registreret aktieselskab med  omfattende aktiviteter i Tyskland, Danmark og Kina. Målt på omsætning var virksomheden  den markedsledende aktør inden for refraktiv laser og innovativ linse-kirurgi (PRK og LASEK  undtaget) i Tyskland i 2018. I Danmark er EuroEyes nummer to på omsætning inden for  disse discipliner. EuroEyes var den første udenlandske aktør blandt de eksisterende  markedsdeltagere (bortset fra virksomheder fra Hong Kong, Macao og Taiwan) til at entrere  markedet for PRC synskorrigerende behandlinger. EuroEyes har i alt 15 klinikker i Tyskland,  heriblandt hovedkvarteret i Hamborg, 6 klinikker i Kina inklusiv placeringer i Shanghai og  Beijing og yderligere 5 klinikker i Danmark.

Juridisk meddelelse
Denne information udgør ikke et udbud af værdipapirer i Tyskland eller Danmark eller et  andet givent land inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) eller  uden for Hong Kong.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse