close

Din kontakt til EuroEyes

Eller ring til os på 7027 4553

Man–fre 8:30–17:00 · Lørdag 10:00–15:00

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Back

Peter sagde Farvel til alderssyn og læsebriller

 

 

Siden starten af fyrrende har 54-årige Peter Amelung været gereret af sit alderssyn. Derfor har han været nødt til at bruge læsebriller i en lang årrække. Nu har han fået foretaget en linseoperation hos EuroEyes i Herning. Linseoperationen har givet ham et nyt skarpt syn og forbedret hans livskvalitet.

“Jeg havde overvejet en linseoperation længe, og da jeg så kom til at smide mine briller væk, tænkte jeg; nu skal det være. Jeg kender flere, som har fået foretaget en linseoperation, og de er meget glade for det. Nu har jeg selv været igennem det – og jeg må sige, jeg er meget imponeret. Operationen gjorde absolut ikke ondt, og den var meget hurtigt overstået. I dag er mit syn helt skarpt på alle afstande,” fortæller Peter Amelung.

Linseoperationen har lettet arbejdsdagen

Peter Amelung er produktdirektør hos en af Europas største leverandører af butiksindretning og belysning. Det betyder, at hans arbejdsdag byder på en del skærmarbejde men også kvalitetssikring af produkter i produktionen. Det stiller krav til synet.

“Jeg har aldrig været glad for at bruge briller. Jeg brugte dem kun af nød, og det var mange gange i løbet af en arbejdsdag, jeg skulle tage dem af og på. Efter linseoperationen er min livskvalitet blevet betydeligt bedre,” siger Peter Amelung.

Nye klare farver

Per Amelung er aktiv cykelmotionist. Han cykler med sine klubkammerater flere gange om ugen, og livet på landevejene har i den grad forandret sig efter operationen.

“Tallene på min cykelcomputer står fuldstændigt klart. Før var det nærmest umuligt at se tallene, og det er ikke til at få nogle ordentlige cykelbriller med styrke – det var noget bøvl,” fortæller Peter Amelung.

Med alderen bliver øjets naturlige linse slidt. Den bliver mere og mere gul, og det gør, at kontrasten i de farver, vi ser, bliver mindre og mindre. Ved en linseoperation udskiftes øjets naturlige linse med en kunstline, som holder resten af livet.

“Efter operationen er farverne fantastiske. Nu ved jeg, hvordan børn med klare linser ser. Faktisk har jeg, inden operationen, oplevet at være uenig med min kone om, om genstande var blå eller sorte. Nu kan jeg godt se, at jeg var gal på den dengang,” fortæller Peter Amelung.

Knivskarpt syn på begge øjne

De første måneder efter en linseoperation oplever mange øget lysfølsomhed. Det er helt naturligt, fordi de gamle gule linser er skiftet ud med nye klare linser, og det skal hjernen vænne sig til.

“I starten var lyset meget skarpt, men der gik ikke mere end tre måneder, før jeg havde vænnet mig til mine nye linser. Jeg manglede dog lidt syn på højre øje til at starte med, men det er blevet løst med en Add On linse,” siger Peter Amelung.

I særlige tilfælde er det nødvendigt at lave en efterkorrektion af linsens styrke. Denne korrektion laves med en Add On linse, som sikrer, at synet bliver helt skarpt.

“Jeg har på intet tidpunkt været i tvivl om, at jeg nok skulle få et knivskarpt syn på begge øjne. Jeg har følt mig meget velinformeret gennem hele forløbet, og Louise, som har taget sig af mig, har været fantastisk i sin rådgivning. Efter jeg har fået Add On linsen på højre øje, ser jeg helt skarpt på begge øjne,” fortæller Peter Amelung.

 

Se flere patientberetninger her

module_contact_teaser

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

module_trustpilot
module_social_teaser
EuroEyes partners
EuroEyes partners
Gratis infoaftener

Kom til uforpligtende infoaften, og få mere at vide om, hvordan du får et godt syn og mulighed for et liv uden briller og/eller kontaktlinser.