close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Nyheder

Back

Før eller siden rammes alle af alderssyn

Du har måske allerede oplevet, at dine arme er blevet for korte, at det pludselig er blevet svære at læse det med småt – og at du har behov for læsebriller.

Før eller siden rammes alle af alderssyn (presbyopi), selvom man før aldrig har haft behov for briller. Dette skyldes, at linsen omkring 45-års alderen bliver stiv og mindre fleksibel.

Den gode nyhed

Den gode nyhed er dog, at det faktisk ikke er nødvendigt med læsebriller, selvom du rammes af alderssyn. Med en forholdsvis enkel øjenbehandling kan man nemlig korrigere synet permanet, så du slipper for både briller, læsebriller og kontaktlinser.

Hvordan behandles alderssyn?

Alderssyn kan ikke undgås ved f.eks. at træne øjet eller ved medicin. Det er en naturlig udvikling i takt med, at alderen stiger, men i dag findes der dog kirurgiske muligheder for behandling af alderssyn. Ved en linsebehandling fjernes øjets naturlige linse og erstattes i stedet med en kunstig intrakulær linse (IOL). Disse linser er de mest avancerede linser, der er tilgængelige i dag, og man kan med disse linser både se klart på kort, mellem og lang afstand.

Efter en linsebehandling er det derfor ikke længere nødvendigt at bruge hverken briller, læsebriller og kontaktlinser, hvilket mange oplever som værende en kæmpe frihed i hverdagen.

  • I nærheden: 40 cm (læsning)
  • Mellemliggende: 80 cm (computerarbejde)
  • Langt: Ud over 100 cm (rumlig orientering)

 

Intraokulære linser er normalt lavet af et blødt, syntetisk og biokompatibelt materiale. En typisk IOL måler ca. mellem 11 og 13 mm i diameter. Tykkelsen på linsen kan variere afhængigt af dens brydningsstyrke. Linsens korrigerende effekt beregnes individuelt og kan variere for hvert øje. En IOL er gennemsigtig og den faktiske størrelse kan sammenlignes med en mandel.

Sådan fungerer trifokale linser

Trifokale intraokulære linser (IOL) gør det muligt at danne et skarpt syn på både kort og lang afstand ved at fordele det indfaldene lys i tre brændpunkter – kort, mellem og lang, og dermed fjerne behovet for briller, læsebriller og kontaktlinser.

Linserne bliver tilpasset dine individuelle behov for at give dig det bedst mulige syn.

Udover at korrigere alderssyn kan de trifoklae linser også afhjælpe allerede eksisterende synsproblemer som f.eks. nærsynet- og langsynethed. Efter en linsebehandling kan man derudover heller ikke længere udvikle grå stær.

 

Om EuroEyes

Ved en øjenbehandling hos EuroEyes kan du slippe af med dine briller, læsebriller og kontaktlinser. Vi tilbyder både linse- og laserbehandlinger, og vi hjælper både med korrektion af nærsynethed, langsynethed, alderssyn, bygningsfejl og grå stær.

Er du også interesseret i en behandling hos EuroEyes, eller vil du gerne vide mere om os? Ring til os på 7027 4553 eller book en gratis synsundersøgelse. Vi ser frem til høre fra dig.

 

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse