close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Nyheder

Back

Hvad kan man egentligt se gennem øjet, og hvornår er man egnet til en øjenbehandling?

Ved første glimt er det ikke lige til at se, hvad det er – det kunne næsten ligne noget fra det ydre rum. Sandheden er dog, at det er et foto af det indre øje, hvor både nethinde, små blodkar, synsnerven og den gule plet/makula er synlige – og det er i den gule plet, vi har vores centrale syn.

Når vi i EuroEyes undersøger vores kunders øjne, er det en standard, at vi fotovisualisere og dokumentere deres nethinde, synsnerve og makula – altså øjets indre – for at sikre den bedste og sikreste vurdering af øjets tilstand før en operation/behandling. Dette gøres blandt andet med et funduskamera og/eller en OCT-maskine og kaldes derfor en fundus-undersøgelse. Hvert øje er unikt, så hvert foto er også helt unikt – og ofte, virkelig flotte.

Hvorfor foretages en fundus-undersøgelse?

I nethinden kan man, som et af de eneste steder i menneskekroppen, direkte visualisere nerver, arterier og vener og få et indblik af kroppens gennerelle helbred. Dette skyldes, at nethinden er øjets film, og den er derfor vigtig for en god billeddannelse. Til en fundus-undersøgelse undersøger vi bl.a., om vores kunder har en normal nethinde – for skulle øjets nethinde være dårlig eller have sygdomstegn, er det ikke sikkert, at refraktiv kirurgi giver det ønskede resultat, og i sådanne tilfælde vil vi vurdere kunden ikke egnet til en behandling.

Ved at undersøge nethinden, kan man bl.a. opdage tidlige tegn på diabetes og forhøjet blodtryk og dermed i gangsætte behandling i et tidlig stadie. Man kan også opdage tegn på Grøn stær, AMD (forkalkning) og nethindeløsning. En fotografering af øjets nethinde er meget hurtig at få foretaget og er ikke forbundet med nogen gener eller berøring af øjet. Hvis vi opdager øjenforandringer hos en person, vil der sammen med øjenlægen lægges en plan for videre forløb og evt. en henvisning til andre fagpersoner med særlige kompetencer.

Øjets egnethed til operation/behandling

Inden en øjenbehandling foretager vi i EuroEyes forskellige undersøgelser af øjet for netop at sikre, at alle forhold i øjet og dets optik er så normale som mulig. Hvis der f.eks. er defekter i øjet – i lige fra tårefilm, hornhinde, regnbuehinde, pupil linse, glaslegeme eller nethinde – vil det nemlig påvirke muligheden for at få et godt resultat.

Også øjets synsnerve, der betegnes som hjernens øjenmuskel eller synsfunktionsevne, er vigtig at undersøge, således at vi sikrer, at behandlingen også giver det bedste resultat.

I Danmark er ca. 80% egnet til en øjenbehandling, men hvornår er man egentligt egnet til en behandling?

Nogle har et dovent øje fra barndommen, hvilket vil sige, at hjernen aldrig rigtig har lært at bruge øjet tilstrækkeligt godt til at opnå et godt syn – selvom øjet egentligt ikke fejler noget. En øjenbehandling vil ikke kunne forbedre synet, og derfor vil kunder med et dovent øje ikke være egnet til en behandling.

Derudover skal hornhinden være klar og spejlende og ikke have nogen ar dannelser. Den skal derudover have en fin krumning, og alle lag i hornhinden skal være normale.

Også regnbuehinden skal være normal med central og reagerende pupil. Der må ikke være defekter i iris, der giver falsk lysindfald i øjet.

Både linsen og glaslegemet må ikke have uklarheder eller forandringer, og skelen og øjenkoordination skal være normal, så man ikke ser dobbelt.

Fun facts om øjet

Vidste du, at øjet faktisk er en fremskudt del af hjernen? Dette betyder, at man gennem hornhindevinduet kan se ind på nervecellerne i nethinden og nerver i synsnerven. Derudover kan man også se og vurdere blodkar og endda blodlegemer i karrene og kapillærer.

Om EuroEyes

Ved en øjenbehandling hos EuroEyes kan du slippe af med dine briller, læsebriller og kontaktlinser. Vi tilbyder både linse- og laserbehandlinger, og vi hjælper både med korrektion af nærsynethed, langsynethed, alderssyn, bygningsfejl og grå stær.

Er du også interesseret i en behandling hos EuroEyes, eller vil du gerne vide mere om os? Ring til os på 7027 4553 eller book en gratis synsundersøgelse. Vi ser frem til høre fra dig.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.