close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Patientberetning: Synet tilbage og bedre på golfbanen

efter øjenoperation: Golfentusiast har fået synet tilbage

Henrik Dybbroe har fået meget nemmere ved golfspillet efter at have fået nye trifokale linser.

På grund af et dårligt syn voldte Henrik Dybbroes store passion for golf efterhånden så meget besvær, at han måtte gøre noget. Efter en udskiftning af øjenlinserne har den rutinerede golfspiller nu smidt sine briller permanent.

Golf er de seneste årtier blevet lidt af en folkesport, og rundt i hele kongeriget øver danskere sig på golfbanerne for at få det rigtige sving. Men for de mange golfudøvere, der bruger briller, er det ikke kun køllevalget og putningen, der giver besværligheder. Briller og dårligt syn kan nemlig sætte selv den bedste golfspiller i skak. For Henrik Dybbroe, der er mangeårig golfspiller, var forringet syn blevet en væsentlig modstander. “Det var en prøvelse at spille golf med briller, og den løsning fungerede ikke for mig. Men uden briller var mit syn så dårligt, at det kneb med at se, hvor bolden landede,” forklarer han.

Løsningen på problemet blev en øjenoperation, der gav Dybbroe et nærmest perfekt syn igen uden de irriterende læsebriller. Den 72-årige aarhusianer gennemgik en såkaldt linseudskiftning, hvor den nedslidte øjelinse udskiftes med en fuldt funktionsdygtig kunstig linse. På den måde genvinder man sit syn uden briller, og for Henrik Dybbroe modvirkede behandlingen også en begyndende grå stær.

Slap for mange gener

Blandt generne ved at bruge briller på golfbanen nævner aarhusianeren, at man især i regnvejr er voldsomt handicappet. “Briller og regn er ikke en god kombination, fordi regndråberne og duggen spærrer for et frit udsyn, der er så vitalt, når man spiller golf,” siger han.

Den rutinerede golfspiller påpeger desuden, at scorekort og baneguide kan være vanskelige at bruge, når man ikke har sit fulde syn. Henrik Dybbroe havde også svært ved at se, hvor golfbolden landede, når han teede ud. “Min læge sagde godt nok lidt humoristisk til mig, at jeg sikkert var begyndt at slå længere, men det passede jo desværre ikke,” fortæller han.
Henrik Dybbroe er forhenværende erhvervsmand med en række tunge poster bag sig, og desuden har han tidligere været formand for Aarhus Golfklub i Højbjerg.

Overbevist på golfdag

På en golfdag blev Henrik Dybbroe overbevist om, at en linseoperation var den rigtige løsning på synsproblemerne. Et par golfspillere, der havde gennemgået en lignende operation, åbnede hans øjne for idéen. “Det virker troværdigt, når man hører, hvilke fordele andre har opnået,” forklarer han og fortsætter: “Derfor valgte jeg at undersøge muligheden for en operation, og blandt andet deltog jeg i en informationsaften hos EuroEyes i Aarhus. De bekræftede mig i, at det var den rigtige løsning.”

Selve operationen var ikke noget, der bekymrede aarhusianeren i særlig grad, da over 50.000 hvert år gennemgår et lignende indgreb ved operation for grå stær. Behandlingsforløbet hos EuroEyes fortjener ifølge Henrik Dybbroe også stor ros.

“De ansatte er perfekte i alle faser, og det er et meget stort plus, at hele personalet kan svare på alt om operationen. Selvfølgelig er det kun øjenkirurgen, der udfører operationen, men det er opsigtsvækkende og meget professionelt, at de ansatte har så stor faglig viden,” fortæller han.

Eneste minus ved operationen er, at golfspillerens indopererede linser kræver mere lys. Det betyder, at han skal bruge læsebriller, når han læser i dårligt lys eller ser fjernsyn.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.