close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Patientberetning: Jes mødte kærligheden og fik synet tilbage

Efter øjenoperationen: Fik synet tilbage – og fandt kærligheden

Jes Brayd fik synet tilbage – og den efterfølgende øjendrypning udviklede sig til en ren kærlighedshistorie.

Selvom Jes Brayd har nået pensionsalderen, er tempoet højt – med bl.a. løb, bjergbestigning, skisport og fuldtidsarbejde. Tre måneder efter, en operation havde befriet Brayd for brillerne, blev han gift med den kvinde, der hjalp med øjendrypningen.

Jes Brayd fra Frederiksberg er pensionist, men hans livsstil kunne tage pusten fra de fleste unge. 35-40 timer ugentligt går med bestyrelsesarbejde og energirådgivning, mens fritiden bl.a. bliver brugt på læsning og udendørs sportsaktiviteter som løb, windsurfing, bjergbestigning, skisport og motorcykelkørsel. For nogle år siden besteg han bjerget Elbrus, der med 5.642 meter er Europas højeste. En yderst aktiv tilværelse, hvor Brayds seks-syv par briller alt andet end passede ind.

“Når man lever et aktivt liv, er tiden alt for kort til at rode med briller. Jeg havde briller for nærsynethed, tre sæt læsebriller i forskellige styrker, skærmbriller og så nogle ekstra par i reserve. Hvis man er i form og kernesund, er det surt, når brillerne dugger på skipisten, eller når man skal fedte rundt med flere forskellige briller bare for at nyde udsigten på en rask travetur. En køretur i København by night slog hovedet på sømmet, da jeg i mørket først spottede fodgængerne i sidste øjeblik. Det kunne jo gå grueligt galt, og jeg var nødt til gøre noget med det samme, inden kørekortet skulle fornyes,” fortæller Jes Brayd.

Flere synsproblemer forsvandt på én gang

Løsningen blev en operation hos EuroEyes, der er Nordeuropas førende kæde af øjenklinikker. Her har Brayd fået udskiftet sine øjenlinser med nye, såkaldte multifokale linser, der giver et næsten lige så godt syn, som han havde som ung.

“Problemet er, erfarede jeg, at væsken omkring øjenlinserne bliver gulligere og gulligere med tiden. På den måde bliver især ens nattesyn dårligere, og man får brug for synshjælpemidler. Under min operation blev de gamle linser taget ud af kapslerne og erstattet med nye linser, der er lavet af akryl. Ligesom briller med glidende overgang har de flere forskellige slibninger for at give et klart syn på flere afstande. I øvrigt kan operationen hos EuroEyes løse flere forskellige synshandicap på én gang, fx nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl. I mit tilfælde blev både behovet for læsebriller, skærmbriller og ’nærsynsbriller’ elimineret,” siger han.

Fra øjendrypning til ægteskab på tre måneder

Tre måneder efter øjenoperationen blev Jes gift igen – og fik i tilgift efternavnet Brayd fra sin nye livsledsagerske, Nina. Øjenoperationen førte til den romance, som efter bare et par måneders kæresteri udviklede sig til ægteskab.

“Jeg havde nok i et stykke tid haft på fornemmelsen, at Nina havde et godt øje til mig. Men som formand i ejerforeningen må man jo holde sin sti ren,” griner Jes.
Da han lige efter operationen kom gående med klap for øjet, kunne Nina Brayd dog ikke afholde sig fra en kvik bemærkning ved mødet med naboen. “Hun spurgte, hvad jeg dog havde lavet, og jeg svarede med et smil, at jeg havde været i krig. Sagen var, at jeg havde behov for hjælp til at dryppe øjnene, og det mente Nina, at hun var verdensmester i. ”Du kommer bare ind,” sagde hun, og det ene førte til det andet. Og nu er vi så netop blevet gift,” fortæller en glad Jes Brayd.

Tværs over USA på Harley

Når det var så vigtigt for Brayd at få fornyet kørekortet, er det ikke kun, fordi han elsker at cruise rundt i sin firehjulstrækker. I maj skal han nemlig køre 7.000 km på ryggen af en Harley. “Jeg har haft MC-kørekort, siden jeg var 18, men har haft alt for travlt til at få kortet brugt. Da jeg sidste sommer mærkede accelerationen fra 70 til 170 km/t på en hidsig Honda, rykkede det straks i mig igen. Derfor var jeg ikke svær at overtale, da jeg blev inviteret med på en motorcykeltur tværs over Amerika,” siger den begejstrede 70-årige, der giver øjenoperationen en stor del af æren for, at han kan leve det liv, han ønsker.

“Det nye syn er med til at holde mig ung. Nu er der ikke længere problemer med at aflæse målinstrumenterne, når jeg står nede i en varmecentral. Og mens jeg ligger under en bil og roder, finder jeg fejlene meget hurtigere, når jeg kan se det hele ordentligt. Hvis man var invalid og sad i kørestol, kunne man nok ikke selv gøre noget ved det. Det kan man til gengæld, når det bare er synsproblemer. ”Hvorfor får du ikke bare den øjenoperation?” spurgte jeg mig selv. Da jeg ikke kunne se nogle gode grunde til at lade være, skyndte jeg mig at kontakte EuroEyes, og det har jeg bestemt ikke fortrudt,” slutter Jes Brayd.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.