close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Alderssyn blev behandlet: Jette behøver ikke længere briller (patientberetning)

Jette fik nyt syn med øjenoperation: Nu behøver jeg ikke længere at bruge briller

Bogstaverne flyder sammen, avisen skal længere væk, og øjnene bliver hurtigere trætte. Alderssyn er et problem, der typisk rammer fra 40-50-årsalderen. Jette Birkedal fra København er én af de mange tusinde danskere, der har fået sit syn markant forbedret ved hjælp af en linseoperation hos klinikgruppen EuroEyes.

For godt et halvt år siden besluttede Jette Birkedal at lægge vejen forbi en øjenklinik. Hun havde i længere tid overvejet, om der skulle ske noget med synet. Det var nemlig ikke, hvad det havde været.

“Operationen er simpelthen noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv.”Sådan lyder meldingen fra den 52-årige Jette Birkedal, der for 4 måneder siden gennemgik en øjenoperation på EuroEyes’ klinik i København. En operation, som allerede fra dag ét har gjort en kæmpe forskel i Jettes liv.”Det er så dejligt, at jeg ikke længere skal bøvle med brillerne. Jeg har overhovedet ikke brug for dem. Og nu kan jeg også bruge helt almindelige solbriller. Før operationen var jeg nødt til at have specielle solbriller, fordi der skulle styrke i. Nu kan jeg bare gå ind i butikken og vælge dem, jeg bedst kan lide,” siger hun.

Øjnene i gode hænder

Under operationen udskiftede øjenkirurg Jannik Boberg-Ans øjenlinserne på begge Jettes øjne med multifokale linser. De nye linser har, som navnet antyder, ikke bare ét, men flere fokuspunkter. Linserne gør det muligt for Jette at stille skarpt på både kort og lang afstand.

“Jeg tror, det er grænseoverskridende for mange, fordi det er øjnene. Dit syn er bare så vigtigt. Og derfor har du også en masse spørgsmål inden operationen. Hvad nu hvis jeg ikke kan se efter operationen? Hvad hvis der går noget galt? Men personalet hos EuroEyes er så opmærksomme. Og med tryghed, tillid og ærlighed maner de frygten til jorden. Jeg arbejder til daglig på en fertilitetsklinik, så jeg ved, hvor vigtigt det er, at man føler sig tryg og godt behandlet som patient. Det er nok én af de ting, der betyder allermest, når du skal beslutte dig, om en operation er noget for dig,” forklarer hun.

Lokalbedøvelse

Linseoperationen tager omkring 20 minutter på hvert øje. Inden operationen blev Jettes øjne dryppet med bedøvelse. Operationen foregik, mens Jette var ved fuld bevidsthed. Det var derfor kun øjet, der var bedøvet, men hun mærkede ikke smerter.

“Da jeg sad i venteværelset, blev jeg pludselig usikker på bedøvelsen. Hvordan virker den? Heldigvis var sygeplejersken der med det samme. Hun beroligede mig og forklarede mig, hvordan det hele hænger sammen. Personalet hos EuroEyes var meget opmærksomme igennem hele processen. Og de sørgede for, at jeg hele tiden havde svar på mine spørgsmål. Det er jo lidt specielt, at det er øjnene, der skal pilles ved. Men det gik simpelthen så fantastisk godt. Jeg følte mig utrolig tryg. Og jeg var i gode hænder både før, under og efter operationen. Selve operationen var overstået på ingen tid, og det gjorde ikke ondt,” siger hun.

Et liv uden briller

Inden Jette Birkedal tog sin endelige beslutning om at få foretaget linseoperationen, lavede hun et simpelt regnestykke. Hun ville se, hvor mange penge hun skulle bruge på briller de kommende år. Før operationen havde Jette brug for nye briller hvert andet år.

“Jeg kunne godt lide, at jeg have noget at vælge imellem. Men mit syn krævede det også. Da jeg begyndte at lægge tallene sammen, kunne jeg godt se, at der gik en del penge til briller,” fortæller hun.

Umiddelbart efter operationen var Jettes syn en smule sløret. Men det aftog dog hurtigt. Faktisk er hendes syn i dag så godt, at hun ikke behøver at bruge nogen form for briller. Heller ikke læsebriller.

“Sjovt nok, så har jeg nok altid været lidt af en brillepige. Briller klæder mig rigtig godt. Men de generede mig også. Jeg har en opstoppernæse, og brillerne var altid lidt i vejen. Nu behøver jeg dem slet ikke,” siger hun.

Fakta om EuroEyes

Den 18. november holder EuroEyes informationsaften hos Ernst & Young i den gamle TV-by i København. Sammen med øjenkirurg Jannik Boberg-Ans står Jette Birkedal klar til at fortælle om sine oplevelser med linseoperationen. Helt gratis vil du få et indblik i de behandlinger, som Euro Eyes tilbyder, og du kan få besvaret de spørgsmål, du måtte have. Tilmelding skal ske på https://www.euroeyes.dk/infoaftener eller på tlf.: 7876 6838.

EuroEyes er Nordeuropas største og førende klinikgruppe inden for øjenlaser- og linseoperationer. Klinikgruppen består af klinikker i Danmark, Kina og Tyskland, der korrigerer synsfejl med den nyeste laserteknologi. Klinikkerne har behandlet over 300.000 patienter for alle grader af nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og grå stær. Du finder mere information på euroeyes.dk.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.