close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Patientberetning: EuroEyes gjorde mig tryg

Godsejer har fået ungdomssynet igen med øjenoperation

EuroEyes har hjulpet godsejer Jørgen Blach af med brillerne.

Jørgen Blach driver til daglig godset Lykkesholm og var som så mange andre midaldrende begyndt at miste en del af synet. Nu har han takket være en øjenoperation fået sit ungdomssyn igen.

Den 57-årige godsejer Jørgen Blach, der driver godset Lykkesholm på Djursland, havde nået en alder, hvor briller var blevet en nødvendig, men irriterende følgesvend. Derfor tog han i forsommeren 2013 det drastiske valg, at han ville lade sig øjenoperere. Og det har han ikke fortrudt et eneste sekund siden. “Jeg har fået mit syn tilbage, som det var dengang, jeg var ung. Det var en meget stor og behagelig overraskelse oven på operationen, at mit syn var blevet så meget bedre. Samtidig har det efterfølgende været en stor lettelse i hverdagen ikke at skulle bruge briller hele tiden – man kan vist godt sige, at briller og jeg ikke går synderligt godt hånd i hånd,” forklarer Jørgen Blach, der ved operationen fik begge øjne opereret.

I dagligdagen har operationen gjort det nemmere for Jørgen Blach at drive sit landbrug. Som moderne landmand er man nødt til hele tiden at læse forskellige manualer, forretningspapirer og se efter sygdomme i planteavlen, og dér har operationen hjulpet ham. “Det er en stor fordel for mig i mit arbejde, at jeg i dag kan se uden brug af briller. Jeg var handicappet, fordi jeg ikke altid havde mine briller på mig. Det var et irritationsmoment, når man gerne ville se noget, men ikke kunne komme til det,” forklarer han.

Pludselig indskydelse

Beslutningen om at lade sig operere blev truffet impulsivt en dag. “Jeg gik inde i Aarhus og kom tilfældigt forbi EuroEyes’ klinik, og så tænkte jeg, at det var nu, jeg måtte gøre noget. Og med det samme blev jeg mødt af en venlighed og en professionalisme, der fik mig til at føle mig tryg. Det var en dejlig oplevelse at gennemgå forløbet hos EuroEyes – lige fra forundersøgelsen til operationen og til de efterfølgende kontrolbesøg,” forklarer han.

Jørgen Blach fik opereret nye linser ind i øjet, de såkaldte multifokallinser. Denne type operation henvender sig ifølge øjenkirurg Jannik Boberg-Ans fra EuroEyes især til midaldrende personer, der har svært ved at læse på en afstand af 40 cm. Det var Jannik Boberg-Ans, der stod for operationen af Jørgen Blach, og han beskriver fordelene ved linserne på følgende måde: “Multifokallinser erstatter de linser, som vi fra naturens hånd er udstyret med, og de er så smart indrettet, at de virker på stort set alle afstande – man får dermed ikke blot det nære syn igen, men også det lange og mellemlange,” fortæller Jannik Boberg-Ans.

Ifølge Jannik Boberg-Ans kunne Jørgen Blach se den nederste række bogstaver på en synstavle fra en afstand af fem meter før operationen, mens han efter operationen kan se de samme bogstaver 10 meter fra tavlen. Det tog kun 20 minutter at indsætte hver af de to linser, der er fremstillet af et blødt plastmateriale. Jørgen Blach var under hele operationen lokalbedøvet, så han mærkede intet til, at kirurgen skiftede linserne ud.
Hvis man overvejer selv at få øjnene opereret, er en ekstra bonus ved indgrebet, at eventuelle bygningsfejl, grå stær og de fleste andre synsproblemer forsvinder ved indsætning af en ny multifokallinse, påpeger Jannik Boberg-Ans.

Ingen gener ved operationen

Allerede få dage efter operationen havde Jørgen Blach genvundet sit fulde syn, og han vil ikke have betænkeligheder ved at anbefale operationen til andre. “Der er praktisk talt ingen gener forbundet med operationen. Det eneste minus er, at man ikke selv må køre hjem,” fortæller godsejeren tørt.

Jørgen Blach er fjerde generation på Lykkesholm og driver i samarbejde med sin bror 2.500 hektar jord, slagtesvins- og slagtekyllingsproduktion. Jørgen Blachs primære arbejdsopgave er at stå for driften, og ud over Lykkesholm ejer han også en landbrugsejendom i Skotland.

I fritiden har Jørgen Blach to store passioner – den ene er golf, mens den anden er jagt. “Jagten er min altoverskyggende hobby. Ud over jagt i Danmark har jeg været på jagt i Skotland, Polen og Tyskland, og det foregår både med haglgevær og riffel. Den jagtsæson, der er ved at være forbi, har været den første efter operationen, og operationen har heller ikke her givet mig gener,” fortæller Jørgen Blach.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.