close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Nyheder

Back

Kan en øjenbehandling hjælpe mig af med min pollenallergi?

Pollensæsonen begynder så småt i februar/marts med el og hassel, men i maj starter sæsonen for birkepollen, som er den type pollen, som flest mennesker reagerer på. Og i juni og juli er det sæson for græspollen, mens gråbynke har sin pollensæson i juli og august. Er du en af dem, der lider af pollenallergi, er du ikke i tvivl om, hvornår den starter.

Symptomer på pollenallergi er bl.a. kløende, røde eller rindende øjne, og bruger du kontaktlinser, er dette bestemt ikke en kombination, der lindrer symptomerne.

Øjnene er de mest udsatte

Mange af vores organer kan påvirkes af allergiske reaktioner, men det er uden tvivl øjnene, som lider mest og er mest udsatte. Den allergiske reaktion ved pollen opstår, når pollen sætter sig i næsen og slimhinder i øjet. Men pollen kan faktisk også sætte sig på kontaktlinserne, uanset hvor god du er til at holde dem rene.

Når der er pollen i luften, bliver dine øjne mere følsomme. De begynder at klø, og dette giver en trang til at gnide sig i øjnene. Kontaktlinserne bliver derfor også mere belastende for øjnene, da de kan begynde at gnave og gøre dine øjne endnu mere irriteret og endnu mere røde.

I nogle tilfælde kan øjendråber hjælpe mod pollenallergien, men dette er desværre også en udfordring for dig der er kontaktlinsebruger. Selvom de antiallergiske øjendråber giver en god lindring af symptomerne, er de nemlig ikke egnet til personer med kontaktlinser.

Dette skyldes, at øjendråberne aflejres i porerne, og dermed opløser de også dele af kontaktlinsematerialet, hvilket kan føre til yderligere irritation af bindehinden og hornhinden.

Briller kan være en god midlertidig løsning, da de kan aflaste øjnene i perioder med meget pollen. Men der findes dog også en permanent løsning, der både gør dig fri fra briller, læsebriller og kontaktlinser.

En øjenbehandling kan gøre livet nemmere både med og uden pollenallergi

En øjenbehandling vil ikke fjerne din pollenallergi, men den kan derimod gøre dit liv nemmere både i og uden for pollensæsonen. Med en synskorrektion bliver du helt fri for kontaktlinserne, der skaber ekstra irritation i pollensæsonen. Uden linser, vil du også nemmere kunne gøre brug af de øjendråber, der kan lindre dine allergiske symptomerne. At få korrigeret din synsfejl kan også skabe stor livsglæde uden for pollensæsonen, da du ikke længere vil skulle tænke på hverken briller, læsebriller og kontaktlinser i dagligdagen. Du kan derfor løbe, cykle, strikke, læse menukortet på restauranterne eller sms’erne på mobilen, kører bil og meget mere, uden at de skal være i vejen.

Uanset om du er nærsynet, langsynet, har bygningsfejl eller alderssyn, kan vi højest sandsynligt hjælpe dig af med både briller, læsebriller og kontaktlinser. Ca. 80% er egnet til en øjenbehandling og til vores synsundersøgelse finder vi ud af, om du er en af dem. Det tager i gennemsnit 10 – 15 min pr. øje at få en øjenbehandling og blive fri for briller og linser. Og se verden med nye øjne.

Om EuroEyes

Ved en øjenbehandling hos EuroEyes kan du slippe af med dine briller, læsebriller og kontaktlinser. Vi tilbyder både linse- og laserbehandlinger, og vi hjælper både med korrektion af nærsynethed, langsynethed, alderssyn, bygningsfejl og grå stær.

Er du også interesseret i en behandling hos EuroEyes, eller vil du gerne vide mere om os? Ring til os på 7027 4553 eller book en gratis synsundersøgelse. Vi ser frem til høre fra dig.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.