Keratokonus Operation - Bliv behandlet og få et stabilt syn | EuroEyes

Stabilisering af hornhindesygdomme (Keratokonus) ved hjælp af implantation af keraringe.

Keratokonus er en genetisk arvelig hornhindesygdom, hvor formen på den normalt runde hornhinde er ujævnt buet og har udviklet en kegleformet udbuling, der påvirker synet. 
 
 

 

Keraring Implantation mit dem Femtosekunden-Laser

Igennem implantationen af en keraring med femtosekundlaseren, kan denne sygdomstilstand i stærkt udtalte stadier ofte behandles. Som regel muliggør implantationen en stabilisering af hornhinden og dermed et stabilt syn. En forbedret tilpasning af kontaktlinser eller briller er dermed mulig.

Lider du af keratokonus og overvejer du en langtidsholdbar løsning? Vi giver dig gerne et overblik over sygdomsbilledet og behandlingsmulighederne.

Keratokonus

Ordet Keratokonus stammer fra to græske ord: "kerato", som betyder hornhinde, og "konos", som betyder  kegle. Keratokonus er genetisk arvelig sygdom, der påvirker hornhindens normale form fordi den mister sin stabilitet og danner en kegleformet udbuling. Denne irregularitet resulterer i et nedsat og forvrænget syn. 

Keraringen anvendes for det meste når sygdommen er fremskreden og kontaktlinser ikke kan bæres længere, som ved uregelmæssige  hornhindeoverflader, der kan forekomme efter en hornhindetransplantation. Keraringen kan bremse udviklingen af keratokonus og dermed udskyde nødvendigheden for en hornhindetransplantation

Behandling af keratokonus:​

 • Briller:
  I de tidlige stadier
 • Hårde kontaktlinser: 
  Når briller ikke længere rækker
 • Implantation af Hornhinderinge: 
  Når kontaktlinser ikke længere kan bæres, eller når udbulingen er forværret tilstrækkeligt
 • Hornhindetransplantation:
  I det sidste (udført på øjenlaserklinikken i München): En LASIK-behandling til forbedring af synet er ikke mulig i dette stadie 

Keraring-behandlingen – trin for trin:

Først forberedes en tunnel til keraringene. Til dette formål anvender EuroEyes  – som ved Femto-LASIK behandlingen – en Femtosekund laser, hvilket sikrer høj præcision i en behandling der blot varer 6 sekunder. 

Ringen bliver derefter skubbet ind igennem tunnelen og positioneret helt nøjagtigt. Ringen “strammer” den tidligere hornhindekegle og danner en mere regelmæssig hornhindeoverflade. 

Ringene "strammer" hornhindekeglen ud og danner derved en mere regelmæssig hornhindeoverflade.

 

Behandlingsforløb

1. Personlig, uforpligtende konsultation:

 • Opmåling af alle relevante øjenparametre
 • Vi fastslår hvilken behandlingsmetode vil være bedst for netop dine øjne, og kontrollerer om du er egnet til denne behandling

 

 

2. Omfattende medicinsk forundersøgelse

 • Undersøgelsen varer typisk ca. to timer
 • Intensiv oftalmologisk forundersøgelse og opmåling af dine øjne
 • Vores oftalmologiske specialister forklarer behandlingen i detaljer
 • Forud for denne undersøgelse bør du ikke have båret hårde kontaktlinser i to uger eller bløde kontaktlinser i en uge
 • Vær venligst opmærksom på at du ikke bør køre bil efter forundersøgelsen. Vi anbefaler derfor at du benytter dig af offentlig transport eller taxa.
 • Under forundersøgelsen får du et efterbehandlingssæt til dagene efter behandlingen. Indhold og lægemidler vil blive forklaret detaljeret af vores medarbejdere.

 

3. På behandlingsdagen

 • Vi anbefaler, at du på behandlingsdagen klæder dig i behageligt tøj
 • Du kan spise og drikke som du plejer, men undgå venligst rygning
 • Af hygiejnemæssige årsager er det vigtigt, at du vasker dit ansigt grundigt inden behandlingen, og desuden fuldstændigt fjerner al make-up og undgår parfume
 • Bedøvende øjendråber
 • Ambulant indgreb, ingen øjenbandage, solbriller anbefales
 • Behandlingens samlede varighed pr. øje: ca. 10-15 min.
 • Efter behandlingen må du ikke køre bil

 

4. Efter behandlingen

 • Øjnene kan være røde efter behandlingen – gnid dig venligst ikke i øjnene
 • Den behandlende læge aftaler med dig hvor lang tid du skal tage de kunstige øjendråber uden konserveringsmidler og kombinationspræparatet, som forebygger hævelse og betændelse, samt smertestillende øjendråber
 • Vend tilbage til arbejde efter 2 dage
 • Genoptag sportsaktiviteter efter ca. 3 dage, svømning og sauna efter ca. 2 uger
 • Kontrollerende undersøgelser: efter 1 dag – 1 uge – 1 måned
 • Du kan igen køre bil når lægen giver tilladelse

 

Wissenswertes über die Keraring-Implantation

Denne procedure er den sikreste og mest moderne kirurgiske behandling af keratokonus

Keraringen tolereres let af hornhinden, og der er ingen risiko for afstødning, da ringen er en plastring, fremstillet af kunstmaterialet Perspex CQ Acrylic. Det samme materiale er i mere end 20 år blevet anvendt til fremstillingen af intraokulære linser til grå stær. 

 • Øjet kommer sig hurtigt efter behandlingen. Synsstyrken forbedres i løbet af nogle få dage og stabiliseres over 3-6 måneder. I løbet af denne periode er det normalt med udsving. Efter behandlingen kan det stadig være nødvendigt med briller eller kontaktlinser, men trods en resterende synsfejl kan synsskarpheden stadig være meget god. 
 • Operationsresultatet afhænger af hvor udpræget sygdommen er. Jo før operationen udføres, jo større er succesraten. På de tidlige stadier kan keratokonus udviklingen forhindres i op til 95% af tilfældene.
 • Risikoen for komplikationer er meget lav, men som med enhver anden operation, kan infektion forekomme. I så fald kan keraringen fjernes igen. Komplikationer er typisk ikke alvorlige, og hvis de forekommer er behandlingen reversibel og ringene kan fjernes, så hornhinden får din oprindelige form tilbage. 

 

 

ReLEx smile

Teaser_ReLEx_smile

ReLEx Smile-behandlingen – skånsom og sikker behandling

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille tid?

+45 7027 4553

 

Gå til kontaktsiden her

Tilmeld dig informationsaften

Deltag i informationsaftenerne og få mere at vide om EuroEyes og vores behandlinger.

 Se planlagte aftener her.

Finansieringsberegner

Hvis du ikke ønsker at betale din øjenlaser- eller linsebehandling på én gang

Zum Download

 

Ofte stillede spørgsmål om keraringe (keratokonus)

En keraring er en kunststofring, der består af to halvcirkelformede segmenter med en diameter på 5mm og varierende tykkelse. Keraringene fremstilles af Perspex CQ Acrylic, som selve materialet intraokulære linser, som anvendes til behandling af grå stær. Keraringen tolereres let af hornhinden, og der er ingen risiko for afstødning. Hovedformålet med operationen er at forbedre synsskarpheden. Keraringen kan bremse udviklingen af keratokonus og dermed udskyde nødvendigheden for en hornhindetransplantation på ubestemt tid.

 

 

1.    Middel til høj nærsynethed
2.    Høj bygningsfejl
3.    Irregulær hornhindekrumning ved keratokonus eller som følge af en hornhindetransplantation.

 

 

Først forberedes en tunnel til keraringene. Dette udføres med femtosekundlaseren, som foretager indsnittene i løbet af seks sekunder. Ringene skubbes ind igennem tunellen og tilsidst anbringes en beskyttende kontaktlinse.

 

 

Risikoen for komplikationer er meget lav, men som med enhver anden operation, kan infektion forekomme. I så fald kan keraringen fjernes igen. Komplikationer er typisk ikke alvorlige, og hvis de forekommer er behandlingen reversibel og ringene kan fjernes, så hornhinden får din oprindelige form tilbage. På trods af en operation, kan det stadig være nødvendigt at få foretaget en hornhindetransplantation. Keraringen er er ikke en erstatning af hornhindetransplantationen.