close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Klart og tydeligt. Alderssyn erstattet med ungdomssyn: Patientberetning

Dorte har fået knivskarpt syn på både korte og lange afstande

61-årige Dorte Nissen har fået sit skarpe, klare syn tilbage efter mange år, hvor hun har været generet af alderssyn. I flere år døjede hun med tørre, irriterede øjne – nu glæder hun sig over, at hun tog springet og fik foretaget en linseoperation.

Dorte Nissen er sygeplejerske på Skejby Sygehus, hvor hun udelukkende har natarbejde. Det betyder, at hun arbejder i dæmpet, kunstig belysning, hvilket stiller krav til synet.

“Efter operationen kan jeg, uden problemer, læse på computerskærmen og se, hvad der står på infotavlen langt væk. Det er helt nyt for mig,”fortæller Dorte Nissen.

Ved en linseoperation mod alderssyn udskiftes øjets naturlige linse med en multifokal kunstlinse, der holder resten af livet. Linsen har flere brandpunker, hvilket giver et skarpt syn på både korte og lange afstande. Det betyder, at briller og kontaktlinser er unødvendige efter en operation.

Skarpt syn fra første dag

Siden Dorte Nissen var 40 år, har hun været plaget af alderssyn, og det blev hurtigt nødvendigt med kontaktlinser. Dog gav kontaktlinserne hende aldrig et helt skarpt syn, og de seneste år har de irriteret hende voldsomt. Hun har døjet med tørre, irriterede øjne – og briller bryder hun sig ikke om at gå med. Derfor besluttede hun sig for at tage til forundersøgelse hos EuroEyes for at høre om mulighederne for et liv uden briller og kontaktlinser.

“Jeg tog beslutningen om at tage til forundersøgelse i maj, og jeg blev allerede opereret i juni. Det gik stærkt, men jeg følte mig tryg – og det var den rette beslutning. Allerede samme dag, jeg blev opereret, kunne jeg læse avisen og undertekster på fjernsynet – det var helt surrealistisk. Dagen efter operationen opdagede jeg, at jeg kunne indstille datoen og ugedagen på mit lille armbåndsur. Det kunne jeg knap se med kontaktlinser og briller,”fortæller Dorte Nissen.

Operationen er pengene værd

Dorte Nissens mand fik foretaget en linseoperation tilbage i 2010, og han har aldrig fortrudt det. Derfor var beslutningen om at blive opereret nem, da Dorte Nissens alderssyn for alvor generede hende. Til trods for, at operationen er bekostelig, havde økonomien ikke nogen særlig betydning.

“Det vigtigste for mig var, at jeg fik et godt syn og slap af med mine tørre, irriterede øjne og besværet med kontaktlinser. Det er mange penge, men set over flere år bruger jeg også mange penge på kontaktlinser. Operationen er klart pengene værd, og hvis det bliver nødvendigt, må vi bare skippe ferien i år,” siger Dorte Nissen.

Ro og god stemning i operationslokalet

Dorthe Nissen var til forundersøgelse og blev opereret på EuroEyes’ klinik i Aarhus – samme sted, som hendes mand blev opereret for 7 år siden.

“Jeg følte mig velinformeret, og på operationsdagen var der en dejlig ro og god stemning i operationslokalet. Jeg fik en beroligende tablet og en grundig forklaring på, hvad der skulle ske. Det gjorde mig tryg,” fortæller Dorte Nissen.

En linseoperation tager omkring 15 minutter per øje, og umiddelbart efter operationen kan patienten tage hjem.

“Jeg blev opereret en onsdag og var på arbejde den efterfølgende mandag. De første to dage var lyset meget skarpt, og jeg var glad for de solbriller, jeg havde fået udleveret. Nu glæder jeg mig bare til at få tid til at komme på golfbanen og opleve, hvor langt jeg kan se,” afslutter Dorte Nissen.

Se flere patientberetninger her

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.