close

Din kontakt til EuroEyes

Eller ring til os på 7027 4553

Man–fre 8:30–17:00 · Lørdag 10:00–15:00

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

module_slider_revolution
module_accordion

Laserbehandlinger

Forberedelsen tager ca. 20-30 minutter. Den egentlige behandling (laserindsatsen) varer som regel kun få minutter. Hele klinikopholdet varer ca. 1 time.

Generelt udfører vi laserbehandling indtil 45-års alderen.

Så længe din sukkersyge er velreguleret, og din øjenbaggrund ikke viser nogen ændringer forårsaget af diabetes, er en laserkorrektion af din synsfejl som regel mulig.

Femto-LASIK er en øjenlasermetode som også er velegnet til tynde hornhinder. Takket være den innovative femtosekundlaser bliver mikrokeratomet sat ud af spillet, og er derved en mere sikker metode, som reducerer den i forvejen lave komplikationsrate. Det drejer sig her om et rent laserindgreb.

Wavefront-LASIK er den skræddersyede behandling til korrektion af såkaldte optiske aberrationer (brydningsfejl) og komplicerede synsfejl. Den revolutionære øjenlasermetode wavefront-LASIK er en af de øjenlasermetoder, som EuroEyes tilbyder. En wavefront-Lasik forbedrer kontrastsynet og mindsker natteblændinger.

En LASEK-øjenlaserbehandling kombinerer LASIK med PRK-behandlingen og er især velegnet til korrektion af nærsynethed, hvis kunden har tynde hornhinder. Man betegner sommetider LASIK-behandlingen som „Epi-LASIK“. Denne betegnelse kommer af, at man under LASEK folder det øverste hornhindelag, epitelet, til side. Til korrektion af langsynethed er øjenlaserbehandlingen med LASEK oftest ikke velegnet; her anbefaler vi en Femto-LASIK eller LASIK-behandling.

LASIK er en yderst pålidelig øjenlaserbehandling, der har været anvedt i årtier, og navnet er en forkortelse for Laser-in-situ-Keratomileusis. Verden over har mere end 17 millioner patienter nydt godt af den behagelige synskorrektion LASIK. Excimer-laseren ændrer smertefrit og blidt hornhindens form. LASIK er velegnet til de fleste tilfælde af nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl.

module_accordion

Linsebehandlinger

Ved phakiske linseimplantationer indsætter kirurgen en ekstra kunstlinse i øjet, hvilket udligner synsfejlen. Øjets naturlige linse forbliver derved i øjet. Da kunstlinsen skal forblive permanent i øjet, skal du ikke længere bruge briller eller kontaktlinser.

Når en laserbehandling ikke længere vil være tilstrækkelig, fx når der skal korrigeres mere end -10 eller +4 dioptrier, eller hvis hornhinden er for tynd, er implantater et godt alternativ. Enten foretages et refraktivt linseudskift, eller der indsættes en Phake Intraokulær linse, som du kan finde mere information om her. Hermed er det altså muligt for folk med selv de  største synsfejl at kunne leve et liv uden briller!

Nej, man kan ikke mærke den implanterede intraokulære linse, og man kan heller ikke se den.

Linsen implanteres bag ved regnbuehinden og foran den egentlige linse. Denne linse består af Collamer, som er et biokompatibelt kunststof.

Øjets kammerdybde skal være mindst 2,8 mm.

module_accordion

Generelle spørgsmål

 • Lægernes erfaring
 • High Volume kirurger
 • Det samlede behandlingsspektrum
 • Quality of vision
 • LASIK-TÜV Certificering ifølge DIN EN ISO 9001
 • Nyeste teknologi
 • Udstyr, mest moderne teknikker

Det første skridt til at få en synskorrektion er en konsultation eller en synsundersøgelse. Ved den første undersøgelse kontrollerer vi, at du er egnet, og i givet fald hvilken behandling der passer bedst til netop dine øjne. Hvis du er egnet og har besluttet dig for at få en synskorrektion, er det næste skridt opmåling til behandlingen. Forud for denne opmåling må du ikke have båret hårde kontaktlinser i to uger, eller bløde kontaktlinser i en uge, og vi anvender nogle øjendråber, som vil udvide dine pupiller. Øjendråberne til pupiludvidelse varer ca. 24 timer, og du bør derfor ikke færdes i trafikken herefter. Opmålingen tager typisk en time. Efter behandlingen følger mindst tre kontroller; en dag, en uge og en måned efter behandlingen.

Takket være bedøvende dråber kan man kun mærke et let tryk under behandlingen. Man har som regel heller ingen smerter efter behandlingen.

Laserbehandlingen foregår foran øjet på hornhinden. Derfor har den ingen betydning for en senere behandling af grå stær.

Under forberedelsen af behandlingen får kunden øjendråber, som sørger for en smertefri behandling. Hos kunder, der er behandlet med PRK-metoden, kan der i nogle tilfælde forekomme smerte de første dage efter behandlingen, som let kan behandles med smertestillende tabletter. LASIK- eller ReLEx-smile-behandlingen er derimod smertefri og meget mere behagelig for kunden.

Efter synsundersøgelsen bør behandlingen foretages inden for 3 måneder, herefter vil nogle målinger gentages.

Grå stær kan ikke behandles med vores laserbehandlinger. Istedet udskiftes din naturlige linse med en kunstlinse.

Ja, dit syn skal have været stabilt i mindst to år før en behandling.

Ja, en laserbehandling er først mulig fra 18 års alderen, og dit syn skal have været stabilt i mindst to år.

Symptomerne fra alderssyn kan reduceres væsentligt ved at behandle synsfejl forskelligt på øjnene. Det vil sige at man hos nærsynede ikke korrigerer synsfejlen fuldt ud på det ene øje, så genstande tæt på stadig står skarpt. Denne metode kalder man “Monovision”. Trifokale intraokulære linser muliggør et skarpt syn både tæt på og på afstand. Her bliver kroppens naturlige linse udskiftet med kunstlinse, der har flere styrker.

EuroEyes tilbyder – i samarbejde med Resurs Bank – muligheden for at få finansieret din øjenlaser- eller linsebehandling og dermed dele betalingen over en kortere eller længere periode.

EuroEyes Finansiering er et fleksibelt alternativ til dig, som selv ønsker at bestemme, hvordan du vil betale. Med EuroEyes Finansiering har du altid løbende måned + 30 dages kredit på din betaling, og først derefter beslutter du dig for, hvorvidt du ønsker at indbetale hele beløbet, eller om du vil dele betalingen yderligere op. Med valg af løbetid op til 24 måneder tilskrives der ingen renter. Dine muligheder for betaling oplyses sammen med det første indbetalingskort, som du modtager måneden efter din betaling. Vælger du at indbetale hele beløbet, tillægges der ingen renter eller gebyrer.

Læs mere her

Ja, alle nødvendige kontroller er inkluderede i prisen.

For at få tilskud kræves medlemskab af Gruppe 1 eller Gruppe 2 eller Gruppe 5 med tilvalget Operation i de umiddelbart forudgående 12 måneder. Tilskuddet udgør fra 6.000 – 13.000 kr. pr. øje. Taksterne er baseret på 2013 listen fra Sygesikringen Danmark.

Du kan få tilskud til følgende øjenbehandlinger:

 • Skelebehandling
 • Synskorrigerende behandling, hvor øjenstyrken er +/- 6 dioptrier og derover (udmålt på klinikken og indregnet cylinderværdien) inkl. indsættelse af intraoculære linser
 • Synskorrigerende behandling, hvor forskellen i synsstyrken mellem øjnene er større end 3 dioptrier (udmålt på klinikken)
 • Behandling af bygningsfejl på et eller begge øjne, hvor bygningsfejlen er større end 3 dioptrier (udmålt på klinikken)

Vi anbefaler, at du kontakter Sygeforsikringen “danmark” før din behandling vedørende eventuelle spørgsmål til, hvordan du er dækket.

Se Sygeforsikringen “danmark”s hjemmeside for yderligere information på www.sygeforsikring.dk

Hos EuroEyes udfører vi som regel øjenlaserbehandlinger ved nærsynethed op til -10 dioptrier, langsynethed op til +4 dioptrier og bygningsfejl på op til 4 dioptrier. Kunden skal have været stabil i mindst to år. Også hornhindens tykkelse spiller en vigtig rolle, da den mindst skal være 450 mikrometer tyk. Derudover må der ikke eksistere øjensygdomme, såsom keratokonus, samt grå eller grøn stær. Om en behandling rent medicinsk bør foretages eller ej, er altid op til den behandlende kirurg inden for rammerne af synsundersøgelsen.

Det afhænger af den anvendte behandlingsmetode. Ved fx LASIK-behandlingen kan kunden ofte se godt allerede dagen efter behandlingen. Resultaterne fra PRK og ReLEx-smile-metoderne minder meget om resultaterne fra LASIK, men helingsprocessen er længere, og der går derfor længere tid, indtil det ønskede resultat er opnået. Som regel opnås den fulde synsstyrke efter ca. en uge. Den fulde synsstyrke vil typisk opnås efter et par uger. PRK/LASEK-behandlingen er velegnet til alle med tynde hornhinder, som til sportsudøverer fra kontaktsport, såsom kampsport.

Sandsynligheden for komplikationer er meget lille takket være de høje kvalitets- og hygiejnestandarder hos EuroEyes. Reelle komplikationer er ekstremt sjældne. For at sikre en optimal heling er det meget vigtigt at kunden møder op til kontrolundersøgelserne og omhyggeligt overholder doseringen af øjendråber samt følger vores øvrige anvisninger. De bivirkninger, der kan opstå som følge af en øjenlaserbehandling, er som regel kortvarige og lette at behandle.

Du kan flyve korte strækninger efter en uge og lange strækninger efter ca. seks uger.

Vi tilbyder alle interesserede en uforpligtende synsundersøgelse og samtale hos en af vore optometrister, som omfatter alle relevante opmålinger og egnethedstest. Vi finder frem til, om den pågældende synsfejl kan korrigeres af en øjenbehandling, og i så fald hvilken af vores behandlingsmetoder, der vil være bedst. Det er vigtigt for os at lære om kundens personlige vaner og livsstil, så vi kan tage højde for disse i vores anbefaling.
Alternativt tilbyder vi en øjenlægekonsultation, som vil koste 1.400 kr.

Nej, det kan du ikke, da vi kun arbejder på det øverste hornhindelag og ikke inde ved synsnerven.

Alt dette kan du lige så stille genoptage efter en uge.

Når du kommer til 1-dags kontrollen, vil vi fortælle, om du er klar til at vende tilbage i trafikken.

module_accordion

PRK

PRK, eller photorefraktiv Keratektomi, er moderen til alle øjenlasermetoder. Ved denne behandling (som også er velegnet til tynde hornhinder) bliver epitel-cellelaget formet og mindre synsfejl korrigeres. En PRK er kun mulig for op til -6 dioptrier og bygningsfejl på op til 3 dioptrier. Efter en til to uger har man et godt syn, men har ikke længere en Bowmans Membran.

 • Glorier om lys om natten
 • Epitel lukker sig langsomt
 • Ardannelse
Ved PRK-metoden fjernes det øverste hornhindelag med mikrokeratomet, hvorefter den computerstyrede laserbehandling finder sted med Excimer-laseren. Hornhindevæv fjernes svarende til synsfejlen, som derved korrigeres. Efter PRK-laserbehandlingen vil der blive lagt en beskyttende kontaktlinse på øjet. Den behandlede hornhinde kommer sig fuldstændig inden for få uger. Herefter har du ikke længere brug for hverken briller eller kontaktlinser!

Under helingen efter PRK-behandlingen kan der forekomme mindre smerter eller fremmedlegemefornemmelse.

module_accordion

Trifokale linser

Kunder, der allerede lider af alderssyn (presbyopi) – typisk 40-50 årige. Pludselig er armene for korte, når du læser, og du kan ikke fokusere på bogstaverne – du har brug for læsebriller. Selv personer, som har lidt under nærsynethed eller langsynethed det meste af deres liv vil før eller siden udvikle alderssyn.

Trifokale kunstlinser bevirker en vis nedsættelse af kontrastsynet. Af denne grund vil der i tusmørke ofte forekomme lysspredning omkring lyskilder. Vores hjerne lærer med tiden at abstrahere fra disse ændringer, så de ikke forekommer forstyrrende.

Trifokale Intraokulære linser gør det muligt at danne et skarpt billede på både kort, mellem og lang afstand ved at fordele det indfaldende lys i tre brændpunkter.

module_accordion

Keratokonus

Ordet Keratokonus stammer fra to græske ord: “kerato”, som betyder hornhinde, og “konos”, som betyder  kegle.
Keratokonus er genetisk arvelig sygdom, der påvirker hornhindens normale form fordi den mister sin stabilitet og danner en kegleformet udbuling. Denne irregularitet resulterer i et nedsat og forvrænget syn. Keratokonus optræder typisk på begge øjne, men ofte også asymmetrisk, dvs. et øje er mere berørt end det andet.

I de tidligere stadier bruger man briller, men når brillerne ikke længere rækker, indsættes ofte hårde kontaktlinser. På et tidspunkt rækker de hårde kontaktlinser heller ikke mere, og keraringe implanteres. Disse keraringe (intrakorneale ringsegmenter) sørger for, at hornhindekrumningen ikke forværres yderligere. I det sidste stadie vil man foretage en hornhindetransplantation. Vi foretager hornhindetransplantationer i vores klinik i München. Hidtil har mere end 20% af vores keratoconus-patienter været nødt til at få foretaget en hornhindetransplantation.

module_accordion

Keraringe

En keraring er en kunststofring, der består af to halvcirkelformede segmenter med en diameter på 5mm og varierende tykkelse. Keraringene fremstilles af Perspex CQ Acrylic, som materialet i intraokulære linser, som anvendes til behandling af grå stær. Keraringen tolereres let af hornhinden, og der er ingen risiko for afstødning. Hovedformålet med behandlingen er at forbedre synsskarpheden. Keraringen kan bremse udviklingen af keratokonus og dermed udskyde nødvendigheden for en hornhindetransplantation på ubestemt tid.

1.    Middel til høj nærsynethed
2.    Høj bygningsfejl
3.    Irregulær hornhindekrumning ved keratokonus eller som følge af en hornhindetransplantation.

Keraringen flader horhinden ud og udligner dermed hornhindens irregulariteter. Af denne grund reduceres ikke blot hornhindekrumningen men også nærsynetheden.

Først forberedes en tunnel til keraringene. Dette udføres med femtosekundlaseren, som foretager indsnittene i løbet af seks sekunder. Ringene skubbes ind igennem tunellen og tilsidst anbringes en beskyttende kontaktlinse.

Risikoen for komplikationer er meget lav, men som med enhver anden behandling kan infektion forekomme. I så fald kan keraringen fjernes igen. Komplikationer er typisk ikke alvorlige, og hvis de forekommer, er behandlingen reversibel, og ringene kan fjernes, så hornhinden får den oprindelige form tilbage. På trods af en behandling kan det stadig være nødvendigt at få foretaget en hornhindetransplantation. Keraringen er ikke en erstatning for hornhindetransplantationen.

Øjet kommer sig hurtigt efter behandlingen. Synsstyrken forbedres i løbet af nogle få dage og stabiliseres over 3-6 måneder. I løbet af denne periode er det normalt med svingende syn – typisk er synet bedre om morgenen og mere sløret om aftenen. Efter behandlingen kan det stadig være nødvendigt med briller eller kontaktlinser, men trods en resterende synsfejl kan synsskarpheden stadig være meget god.

module_contact_teaser

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

module_trustpilot
module_social_teaser
EuroEyes partners
Gratis infoaftener

Kom til uforpligtende infoaften, og få mere at vide om, hvordan du får et godt syn og mulighed for et liv uden briller og/eller kontaktlinser.