close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Fra -9 til 0 med øjenoperation: Patientberetning fra Lene

Lene har smidt kontaktlinser og briller

En helt ny verden har åbnet sig op for 61-årige Lene Stakroge, som inden øjenbehandlingen hos EuroEyes havde -9 på begge øjne.

Det kræver et godt syn at holde sig igang

Når man ror kajak, dyrker fitness, synger i kor og går til italiensk for begyndere er det vigtigt at se godt. 61-årige Lene Stakroge har oplevet den store forskel efter en vellykket øjenoperation hos EuroEyes.

Fra magasinet Zoom (september 2014), Mediehuset Herning Folkeblad. Af Anne Krøjgaard. Foto: studio 1-2.

“Når man i mange år har haft -9 på begge øjne, føles det som en helt ny verden, når man pludselig kan se både tæt på og langt væk – uden briller eller linser.”

“Det er helt fantastisk. En helt ny verden – en aha-oplevelse. Det er så skønt.”

Sådan lyder meldingen fra 61-årige Lene Stakroge, der netop har gennemgået en øjenoperation hos EuroEyes i Herning. En operation, som hun er overbevist om, kommer til at påvirke hendes liv positivt.

“Man skal holde sig i gang – både i kroppen og hovedet. Også selvom man har rundet de 60 år. Det gør jeg på mange måder – og mange af dem kræver altså et godt syn,” siger Lene Stakroge, der i mange år har roet i kajak for at holde sig i form.

“Det er en rolig måde at motionere – og samtidig en lise for sjælen. En god motionsform, som man kan dyrke langt op i årene. Men det er da ærgerligt, hvis man ikke kan se naturen omkring sig, fordi den bliver sløret af et dårligt syn.” På samme måde har hun det i fitnesscentret, hvor hun er frivillig, på rejser med familien, når hun synger i kor, er til yoga, løber, bruger sin computer, læser, og når hun går til engelsk eller italiensk.

“Der er mange ting, der er nemmere, når man ikke er så afhængig af sine briller eller linser. Men jeg så som en muldvarp før operationen, så jeg havde i høj grad brug for linserne. For eksempel hvis jeg skulle læse noder. Og jeg blev nemt træt i hovedet, fordi jeg havde svært ved at skifte mellem at se langt og kort. Det med glidende overgang duer ikke for mig,” forklarer hun.

Derfor tog hun beslutningen om at få opereret øjnene. “Jeg var da en smule nervøs. Det er en lidt grænseoverskridende tanke, at nogen skal rode med ens øjne. Men alle mine bekymringer blev gjort til skamme,” siger hun.

Operationen hos EuroEyes forløb, som den skulle. Få dage efter havde Lene Stakroge blot -5 på begge øjne – og også dette vil med tiden falde på plads og blive til et rent nul. Hvis ikke kræver det blot en lille justering.

“Operationen var ikke spor slem. Det var bare om at slappe af og trække vejret dybt. Det er fint, at de tager begge øje på én gang, for så er det overstået. Og man kan sagtens se lige bagefter. Faktisk kunne jeg allerede læse samme aften. Man mærker intet og har heller ingen smerter bagefter,” siger den aktive 61-årige, som ikke har fortrudt sin beslutning.

“Jeg synes, det er en god investering i et bedre liv, hvor man kan være aktiv uden begrænsninger. Det vil jeg gerne give mig selv. Og så er det jo ikke dyrere, end at man godt kan få råd til det, selvom man ikke er millionær,” siger hun, mens hun gør klar til næste oplevelse: En rejse til Santorini med sin mand.

“Jeg glæder mig til, at vi skal leje scootere og køre omkring på øen, gå ture, svømme, måske dyrke yoga på stranden. Jeg er vild med aktive ferier, og nu behøver jeg ikke bekymre mig om ekstra linser og et dårligt syn,” siger hun.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.