Linseoperation - Oplev en permanent forbedring af dit syn | EuroEyes

Linseoperationer

Hvilke synsfejl kan afhjælpes?

En linseoperation kan afhjælpe de fleste synsfejl, og er en god løsning i de situationer, hvor laserbehandling ikke er optimalt, eksempelvis ved meget høje synsfejl eller ved tynde hornhinder.

Ved alderssyn er en linseoperation ofte en god behandlingsmetode. Du vil i alle tilfælde komme til en grundig forundersøgelse for at fastslå, hvilken behandling der vil passe bedst til din situation.

 
 

Linseopearationer-indhold

Fordele ved linseoperationer

Trifokale linser: 

Normalt udvikles alderssyn (presbyopi) i 40-50 års alderen. Det bliver sværere og sværere at læse en bog eller dagens avis, og du får brug for læsebriller. Selvom du måske førhen har lidt af nærsynethed eller langsynethed, vil du med alderen udvikle alderssyn.

Ved en linseoperation med trifokale linser, bliver dine egne, naturlige linser delvist udskiftet med en kunstlinse. Den trifokale kunstlinse har tre fokuspunkter, deraf navnet.

Fremgangsmetode:

Operationen varer som regel ca. 15 min pr. øje. Inden operationen bedøves øjet med bedøvende øjendråber. 

Ved operationen erstattes den naturlige linse med en kunstlinse. Først fjernes den naturlige linse ved et lille indsnit. Linsekapslen bliver siddende i øjet og fungerer som ”holder” til den nye linse.

Den nye, individuelt tilpassede kunstlinse indsættes herefter. Kunstlinsen gendanner synsevnen ved alderssyn samt andre synsfejl.

Fordele:

 • Egnet sig til behandling af alderssyn (presbyopi)
 • Synsevne gendannes
 • Øget livskvalitet
 • Frihed for briller og kontaktlinser
 • Stabilisering af brydningskraft
 • Forebygger grå stær

 

ICL:

Ved meget høje synsfejl (nærsynethed højere end -10 dioptrier, og langsynethed højere end +5 dioptrier), samt ved for tynde hornhinder, hvor LASIK-behandling ikke er tilrådeligt, kan en ICL-operation være et godt alternativ. 

ICL-operationen er en permanent løsning, hvor kunstlinsen implanteres direkte inde i øjet. Kunstlinsen indsættes mellem iris og øjets linse, og dit syn forbedres markant.

Fremgangsmetode:

ICL-operationen er et rutineindgreb, som tager ca. 10 min. pr. øje at udføre. Inden operationen bedøves øjet med øjendråber, så behandlingen forløber smertefrit. 

ICL-linsen er lille og blød, så den kan foldes helt sammen. Gennem et lille indsnit i hornhinden, indsættes linsen i bagkammeret mellem iris og øjets linse.

ICL-linsen forbliver i øjet permanent, og kan hverken ses eller mærkes. Den naturlige linse og ICL-linsen sørger for, at synsfejen korrigeres. Efter ICL-behandlingen kan patienten igen se skarpt – uden briller eller kontaktlinser

 

Fordele:

 • Egnet til korrektion af nærsynethed eller langsynethed i kombination med en bygningsfejl.
 • Hurtigt, smertefrit rutineindgreb
 • Linsen er hverken synlig eller mærkbar
 • Høj biokompatibilitet og accepteres derfor af kroppen
 • Fremragende synskvalitet

 

Keratokonus:

Keratokonus er en genetisk arvelig hornhindesygdom. På grund af sygdommen er formen på hornhinden ujævn, hvilket påvirker synet.

Denne sygdomstilstand kan dog ofte behandles. Implantationen af keraringen medfører en stabilisering af hornhinden, hvilket forbedrer synet.

Fremgangsmetode:

Først forberedes der en tunnel til keraringene ved brug af en Femtosekund laser. Brugen af Femtosekund laseren sikrer en høj præcision, og behandlingen varer 6 sekunder.  

Derefter bliver keraringen skubbet igennem tunnelen og sat i den rigtige position. Ringen bevirker, at hornhindeoverfladen bliver mere jævn.

Fordele:

 • Høj biokompatibilitet og accepteres derfor af kroppen
 • Forbedret syn
 • Stabilt syn

 

forundersoegelse-link-sektion

Bestil forundersøgelse

Vi foretager altid en grundig forundersøgelse, som afklarer, om du er egnet til behandling.
Til forundersøgelsen sørger vi for, at du føler dig tryg og får svar på alle dine spørgsmål.

Bestil en forundersøgelse, og vi kontakter dig og aftaler dato og tid for selve undersøgelsen.

Bestil forundersøgelse