close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Livskvaliteten fik et boost: Patientberetning fra Jette

Linseudskiftning løftede livskvaliteten

Efter en årrække med kompromiser i en aktiv hverdag fik Jette Petersen udskiftet sine øjenlinser. Hun frygtede operationen, men nu har den boostet hendes livskvalitet – og der var intet at frygte.

Hun vil donere alle sine organer, og hun vil lade læger skære i alle sine legemsdele. Øjnene dog undtaget – sjælens spejl holder de sig fra! Det gik op for 58-årige Jette Petersen, at den var gal med synet, da hun ikke længere kunne se, hvilke lamper der lyste i instrumentbrættet i hendes bil, og hun måtte sjusse sig frem til, hvor hurtigt hun kørte. Efter en forundersøgelse ved øjenklinikken EuroEyes, der viste, at hendes syn var nede på 48 procent, besluttede hun langt om længe at lade sig operere.

“Jeg vidste slet ikke, at der fandtes en operation, hvor man udskifter selve linsen i øjet. Jeg kendte kun til laseroperationer, og de hjælper ikke ved alderssyn, som jeg havde. Da jeg hørte om den nye type operation, fik jeg lyst til at få gjort noget ved det; jeg turde bare ikke. Jeg tog dog alligevel til forundersøgelse, og de forklarede så grundigt, at jeg faktisk følte mig fuldstændig tryg,” siger Jette Petersen.

Det kaldes alderssyn, når øjets linse med alderen får ringere evne til at ændre krumning, og man derved får sværere ved at se skarpt på kort afstand. Alderssyn er også et almindeligt forstadie til grå stær, men når man udskifter øjets naturlige linse med en syntetisk trifokal linse, fjernes både risikoen for at få grå stær og behovet for briller eller kontaktlinser permanent. Hos EuroEyes kan man også konstatere, at antallet af 45- til 60-årige, der vælger denne type linseoperation, har været støt stigende gennem de seneste år.

Livskvaliteten har fået et løft

Jette Petersen er et aktivt menneske. Hun har vandret, stået på ski og sejlet meget, men gennem de seneste år har hun ladet sig begrænse af synet, der gradvist er blevet dårligere. Lige efter operationen var synet tilbage.

“Min livskvalitet blev simpelthen ringere, fordi det hele blev så besværligt. Når jeg satte mig ind i min bil, skulle jeg vælge, om jeg ville se vejen eller instrumentbrættet – begge dele kunne ikke lade sig gøre. Men så snart jeg rejste mig fra stolen, efter jeg havde fået nye linser, så jeg flere farver end før. Jeg skulle lige blinke et par gange, og så kunne jeg læse beskeder på min telefon for første gang i fem år,” fortæller Jette Petersen.

Intet at frygte

På forhånd var Jette bange for at blive opereret, i dag er hun vildt imponeret. Både over, at det kan lade sig gøre, og over resultatet. Derfor undrer det hende også, at der ikke er flere, der får det gjort.

“Jeg troede, det ville gøre ondt, og jeg var hysterisk ved tanken om, at nogen skulle røre mine øjne. De er jo sjælens spejl. Men der var ingen smerter overhovedet – hverken under eller efter operationen. Alle, der er trætte af at bruge briller, bør virkelig gøre sig selv den tjeneste at overveje en operation. Det eneste negative, jeg kan komme i tanke om, er, at jeg nu kan se, hvor mange rynker jeg i virkeligheden har,” smiler Jette Petersen.

Se flere patientberetninger her

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.