close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Patientberetning: Iværksætter siger farvel til briller

Mark Barner blev laseropereret og ser nu perfekt uden briller

Mark Barner er en travl iværksætter, men hans nærsynethed gjorde dagligdagen til lidt af en udfordring. Nu har han gennemgået en laseroperation, der har elimineret synshandicappet og lettet hverdagen.

33-årige Mark Barner, der til daglig driver to virksomheder, havde siden teenageårene haft nedsat syn, og det generede ham i forskellige situationer. Nu har en laseroperation hos klinikkæden EuroEyes givet iværksætteren et perfekt syn og en meget bedre hverdag.
“Mit syn er vigtigt i både privat- og arbejdslivet. Og det var naturligvis en evig kilde til frustrationer, at jeg altid skulle have mine briller på, hvis jeg skulle kunne se nogenlunde,” fortæller Mark Barner, der på trods af en relativ lille grad af nærsynethed var meget frustreret over sine briller og gener ved brug af kontaktlinser. Nu har han genvundet sit naturlige syn med operationen hos EuroEyes, der korrigerer synsfejl ved at fjerne en tusindedel millimeter af hornhinden med laser.

Skarpt syn vigtigt

Til daglig udfører Mark Barner grafisk arbejde i sit firma ComputerArts.dk, ligesom han også har en konsulentvirksomhed, MacGeni.dk, med speciale i Mac-computere. Her er brug for et skarpt syn, hvad enten der skal holdes foredrag eller udføres grafisk arbejde. “Jeg er detaljeorienteret i mit arbejde, og det er et stort problem, hvis man eksempelvis har fedtede briller på. I dag har jeg mere fokus på, hvad folk siger til mig, fordi jeg ikke skal bruge ressourcer på blot at se konturerne af dem,” forklarer københavneren, der hyppigt benyttes af medierne som Apple-ekspert.

Mange års arbejde foran computerskærmen havde også betydet ømme skuldre for iværksætteren. Operationen løftede derfor også et stort fysisk åg af Barners skuldre. “Jeg havde i årevis spændt unødigt meget i kroppen, fordi jeg har siddet for tæt på skærmen,” siger han.

I dag er det også mere sikkert end tidligere, når Mark Barner sætter sig bag rattet i bilen. “Med briller er der genskin, og især i mørkt og regnfuldt vejr var det svært at se eksempelvis cyklister i de københavnske gader,” fortæller han.

Operationen tog kun 20 minutter

At få foretaget en øjenoperation kan måske lyde som en stor og gennemgribende beslutning, men det var det egentlig ikke for Mark Barner. Han var afklaret fra starten. Alligevel talte han med familie og venner, og de samtaler blev lidt af en øjenåbner for ham. “Jeg fandt ud af, at der faktisk var flere i mit netværk, der har fået foretaget en laseroperation, og det var rart at høre deres mening og positive oplevelser. Det var overraskende, at jeg kendte flere opererede uden at vide det. I dag foreslår jeg selv operationen til mange af mine kammerater, der har de samme øjenproblemer, som jeg havde,” siger Mark Barner. Selvom han medgiver, at operationen ikke er billig, anser han prisen for forsvindende lille i forhold til de sparede brilleudgifter og gener.

Blandt generne som brillebruger nævner grafikeren blandt andet den hovedpine og ømhed, der ofte blev udløst af de stramme brillestænger. “Desuden havde jeg inden operationen svært ved på afstand at kende forskel på en 18-årig og en 50-årig kvinde, når jeg mødte dem på gaden eller i fitnesscentret, og det kunne godt give nogle lidt specielle situationer,” fortæller Mark Barner med et stort smil.

Selve operationen gik meget let, og allerede efter 20 minutter var iværksætteren ude på gaden igen. “Det eneste, man mærker under operationen, er, at bedøvelsen virker – og så glæden ved at have fået et perfekt syn. Personalet hos EuroEyes fortjener stor ros, og deres professionalisme betød, at jeg ikke på noget tidspunkt nåede at tænke på, om operationen var det rigtige at gøre,” slutter han.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.