close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Nyheder

Back

Mundbind kan give tørre øjne – forstå hvorfor og hvad du selv kan gøre

Mundbind er en vigtig del af at mindske smittespredning af COVID-19, men samtidigt har det også skabt udfordringer som bl.a. duggede briller og hudirritation i ansigtet. Hvad med synet og tørre øjne? Nyere undersøgelser viser, at brug af mundbind også bidrager til forekomsten af tørre øjne – og især hos personer med kontaktlinser og/eller briller.

Det seneste år har der været en høj stigning i tilfælde af tørre øjne og øjenirritation blandt personer, der regelmæssigt bærer mundbind og som tidligere aldrig har døjet med tørre øjne. Dette beskrives i en rapport af et studie offentliggjort i tidsskriftet Ophthalmology and Therapy.

Hvorfor giver mundbind tørre øjne?

Personer, der bruger bundbind regelmæssigt i længere perioder, synes at være mere tilbøjelige til at udvikle symptomer på tørre øjne. Dette skyldes sandsynligvis en ændring i luftvejsdynamikken, da mundbindet gør, at ens udånding bevæger sig opad mod øjnene. Når luftdampen bevæger sig over øjets overflade, fremskynder det fordampning af tårefilm, hvilket tørrer den okulære overflade og skaber ubehag hos personer med og uden i forvejen tørre øjne. Typisk gnider man sig i øjnene, når de er tørre, hvilket øger risikoen for infektion og yderligere øjenproblemer – især hvis ens fingre ikke er helt rene. Man risikerer altså yderligere problemer med tårefilmen og øjenirritation.

Tørre øjne ses især hos personer med briller og/eller kontaktlinser

Rapporten konkluderer også, at det især er personer, der bruger briller og/eller kontaktlinser, der er udsat for tørre øjne, og som desuden føler sig mere generet af mundbind. Hos EuroEyes har vi også observeret et øget antal patienter (med briller og kontaktlinser), der lider af tørre øjne under pandemien.

Hvad kan du selv gøre, hvis du har tørre øjne?

  • Husk at blinke, da blink fugter øjnene. Du skal især være opmærksom på at få blinket, hvis du sidder meget foran en skærm.
  • Det kan være nødvendigt for dig at bruge kunstige øjendråber. Dryp fra øjendråber kan hjælpe en smule på tørheden, men løser ikke hele problemet.
  • Få foretaget en øjenbehandling for at slippe af med briller og/eller kontaktlinser og undgå dermed også fremtidige symptomer på tørre øjne.

Oplever du udfordringer med briller og/eller kontaktlinser?

Har du også oplevet udfordringer ved brug af briller og kontaktlinser, kan vi hos EuroEyes hjælpe dig af med disse og dermed gøre hverdagen lidt nemmere. Ved at booke tid til en uforpligtende synsundersøgelse, kan vi vurdere, om du er en af de 80%, der er egnet til en øjenbehandling – og som dermed kan vinke farvel til både briller, læsebriller og kontaktlinser.

Vi kan hjælpe dig uanset om du er langsynet, nærsynet, har bygningsfejl eller er ramt af alderssyn.

Om EuroEyes

Ved en øjenbehandling hos EuroEyes kan du slippe af med dine briller, læsebriller og kontaktlinser. Vi tilbyder både linse- og laserbehandlinger, og vi hjælper både med korrektion af nærsynethed, langsynethed, alderssyn, bygningsfejl og grå stær.

Er du også interesseret i en behandling hos EuroEyes, eller vil du gerne vide mere om os? Ring til os på 7027 4553 eller book en gratis synsundersøgelse. Vi ser frem til høre fra dig.

 

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse