close

Din kontakt til EuroEyes

Har du spørgsmål eller forslag, kan du hurtigt og nemt kontakte EuroEyes eller anmode om informationsmateriale, hvis det er nødvendigt.

Telefonisk support +45 70 27 45 53

Man–fre 8:30–17:00
Lørdag 10:00–15:00

module_content

BEHANDLING AF Nærsynethed

Knap halvdelen af befolkningen har synsfejl. Den hyppigste er nærsynethed.

Som nærsynet er du afhængig af briller eller kontaktlinser, hvilket kan begrænse din bevægelsesfrihed. En behandling mod nærsynethed kan gøre dig fri for brugen af briller og kontaktlinser.

Nærsynethed (Myopi) er en brydningsfejl i øjet. Som nærsynet ser man uskarpt på lang afstand, mens man ser skarpt og klart på tæt hold.

module_video
module_content

Hvad er nærsynethed?

Når du er nærsynet, har du svært ved at se skarpt på lang afstand. Genstande, som er langt væk, vil være mere eller mindre slørede afhængig af, hvor nærsynet du er. Til gengæld har nærsynede let ved at se ting, der er tæt på. De vil stå klart og skarpt.

Hvornår bliver man nærsynet?

Nærsynethed begynder typisk i skolealderen og forværres som regel indtil 20-års alderen. Nærsynethed kan dog også komme senere i livet. Det kan blandt andet være på grund af synsstress (fx som følge af meget arbejde med skærm) eller medicinske forhold såsom diabetes.

module_content

Øjenlaserbehandling for nærsynethed

module_cross_teaser
module_cross_teaser
module_content

MetodeDioptrier
ReLEx smileop til (-10)*
eeLASIK/Femto-LASIKop til (-8)*
PRK/LASEK**op til (-6)

MetodeDioptrier
Implanterbar kontaktlinse (ICL)*op til (-8)

MetodeDioptrier
Multifokallinse*alle styrker

module_contact_teaser

Book tid til uforpligtende gratis forundersøgelse

Book her

Eller bare ring til os gratis.

Hotline: +45 70 27 45 53*

Mandag til fredag: Lørdag:

*Opkald koster alm. telefontakst.

module_content_multicolumn

Forskellen på et normaltseende og et nærsynet øje

Det normaltseende øje

Et normaltseende øje danner skarpe billeder på nethinden, så man ser klart og skarpt både på lang afstand og tæt på. Ser man normalt, så dirigerer det optiske system i vores øjne (hornhinde, linse og glaslegeme) indkommende lysstråler, så de lander præcist i den centrale nethindes fokus. På den måde dannes det skarpe billede på alle afstande.

Denne afledning af lysstråler kaldes brydning og måles i dioptrier. Dioptrier er en måleenhed af brydningskraften – hvis øjet er nærsynet, er der sat et minustegn foran brilleglassets eller kontaktlinsens værdi. De forskellige andele af det optiske system udgiver den samlede brydningskraft. Hvis brydningskraften er korrekt, vises de billeder, som vi ser, skarpt på nethinden.

Det nærsynede øje

 

Et nærsynet øje har typisk vokset sig længere end det normaltseende øje. Brydningskraften fra hornhinden eller linsen er for stærk. Indkommende lysstråler bliver samlet i et brændpunkt, der ligger foran nethinden. Objekter på lang afstand vil fremstå uskarpt. Der kan korrigeres for nærsynethed ved at reducere brydningskraften og dermed forskyde brændpunktet bagud.

module_content
module_social_teaser
Gratis infoaftener

Kom til uforpligtende infoaften, og få mere at vide om, hvordan du får et godt syn og mulighed for et liv uden briller og/eller kontaktlinser.