Nærsynethed | Hvordan behandles nærsynethed? | EuroEyes

Nærsynethed

Næsten 50 procent af befolkningen er ramt af synsfejl. Den hyppigste synsfejl er nærsynethed.

Som nærsynet er du afhængig af briller eller kontaktlinser, hvilket kan begrænse din bevægelsesfrihed. En øjenoperation mod nærsynethed kan gøre dig fri fra brugen af briller og kontaktlinser.

Nærsynethed (Myopi) er en brydningsfejl i øjet. Som nærsynet ser man uskarpt på lang afstand, mens man ser skarpt og klart på tæt hold.

Hvad er nærsynethed?

Hvis man er nærsynet, har man svært ved at se skarp på lang afstand. Objekter på længere afstande vil være mere eller mindre slørede afhængig af, hvor nærsynet man er. Til gengæld har nærsynede let ved at se ting, der er tæt på. De vil være klare og skarpe.

Hvornår bliver man nærsynet?

Nærsynethed begynder typisk i skolealderen og forværres som regel indtil 20-års alderen. Nærsynethed kan dog også udvikles hos ældre. Det kan blandt andet være på grund af synsstress (f.eks. ved meget computerarbejde) eller medicinske forhold – eksempelvis ved diabetes.

Forskellen mellem et normaltseende – og et nærsynet øje

Et normaltseende øje danner skarpe billeder på nethinden, så man ser klart og skarpt både på lang afstand og tæt på. Ser man normalt, så dirigerer det optiske system i vores øjne (hornhinde, linse og glaslegeme) indkommende lysstråler, så de lander præcist i den centrale nethindes fokus. På den måde dannes det skarpe billede på alle afstande.

Denne afledning af lysstråler kaldes brydning og måles i dioptrier. Dioptrier er en måleenhed af brydningskraften – hvis øjet er nærsynet, er der sat et minustegn foran brilleglassets eller kontaktlinsens værdi. De forskellige andele af det optiske system udgiver den samlede brydningskraft. Hvis brydningskraften er korrekt, vises de billeder, som vi ser, skarpt på nethinden.

Nærsynethed_nærsynet_øjenoperation euroeyes

Et nærsynet øje er typisk vokset længere end det normaltseende øje. Brydningskraften fra hornhinden eller linsen er for stærk. Indkommende lysstråler bliver samlet i et brændpunkt, der ligger foran nethinden. Objekter på lang afstand vil fremstå uskarpt. Der kan korrigeres for nærsynethed ved at reducere brydningskraften og dermed forskyde brændpunktet bagud.

Das kurzsichtige Auge

Hvis jeg er nærsynet, hvilken behandlingsmetode er så den rette for mig?

Hos EuroEyes foretager vi altid en grundig forundersøgelse af dig og dine øjne for at finde ud af, hvilken behandling der er den rette for dig og din nærsynethed. Vi kan næsten altid hjælpe dig af med din nærsynethed.

Når vi i fællesskab med dig har valgt den rette behandlingsmetode, får du en præcis vejledning og en udførlig beskrivelse af behandlingen.

Vi tilbyder følgende behandlingsmetoder mod nærsynethed. (I nogle tilfælde afslører forundersøgelsen, at en patient ikke er egnet til en LASIK-behandling. Typisk vil patienten herefter få tilbud om en alternativ behandling for at få korrigeret synsfejlen.):

BehandlingsmetodeDioptrier
ReLex smileop til (-10)
Øjenlaserbehandling
eeLASIK/Femto-LASIK (afhængigt af hornhindetykkelsen)

PRK/LASEK
op til (-8), (-6)
Linsebehandling ved kraftigt nærsynethed:
ICL (Implanterbar kontaktlinse)
(patient yngre end 40-45 år)
fra (-8)
Linsebehandling ved nærsynethed i kombination med alderssyn:
Multifokallinse
(patient ældre end 40-45 år)
alle

Du kan altid kontakte os, og vi svarer gerne på spørgsmål telefonisk.

Såfremt du vil have en grundig gennemgang af dit synshandicap og de behandlingsmetoder, vi tilbyder, kan du komme til en gratis og uforpligtende forundersøgelse. Desuden sender vi dig gerne en gratis brochure om behandlingsmulighederne for nærsynethed.

Hvilken behandling er bedst for mig?

Find ud af hvilken metode der er den rette for dig.WEITER

ReLEx smile

Teaser_ReLEx_smile

ReLEx Smile-behandlingen – skånsom og sikker behandling

Gode grunde til at vælge EuroEyes

Alt hvad du behøver at vide om hvorfor EuroEyes er det bedste valgWEITER

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille tid?

+45 7027 4553

 

Gå til kontaktsiden her