close

Din kontakt til EuroEyes

Eller ring til os på 7027 4553

Man–fre 8:30–17:00 · Lørdag 10:00–15:00

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Back

“Den bedste investering”: Patientberetning

Helle blev Øjenopereret: “Min bedste investering nogensinde.”

Helle Andreassen på 58 år har hele sit liv været taknemmelig over sit gode syn. Da alderssynet satte ind ved 50-års alderen, kunne hverken briller eller linser dog løse hverdagens pludselige udfordringer. Det kunne en øjenoperation.

Med sin uddannelse og arbejde inden for industrielt design har Helle altid haft behov for et særligt skarpt øje.

“Da jeg nærmede mig de 50 år, blev mit nærsyn langsomt dårligere. Detaljerne på mit arbejde blev uklare, og det var svært at læse på en computerskærm,” siger Helle.

Som tiden gik, var det dog ikke kun Helles kortsyn, der blev forværret.

“Pludselig var det ikke kun svært for mig at læse sidste salgsdato på varerne i supermarkedet. Jeg kunne heller ikke længere se forskel på en hund og en hjort på markerne uden for mine vinduer,”fortæller Helle.

Når alverdens briller og linser ikke dur

Efterhånden som Helle fik flere vanskeligheder med sit syn, kastede hun sig ud i både læsebriller, kørebriller, linser og til sidst briller med glidende overgang. Men ingen af delene løste de problemer, Helle havde.

“Det var irriterende konstant at skulle tage briller af og på i forsøget på at justere mit syn, så det passede til det, jeg var i gang med. Jeg havde forskellige briller til forskellige formål. Alene kunsten at lægge makeup med hjælp fra et forstørrelsesglas var en udfordring,”fortæller Helle.

Da Helle tilfældigt faldt over en artikel om en informationsaften hos EuroEyes i Herning, vakte det hendes interesse.

“Jeg tilmeldte mig nysgerrigt arrangementet, og allerede under informationsaftenen bestilte jeg en synstest,”siger Helle.

Linseoperation med skøn bonus

Efter en forundersøgelse blev det klarlagt, at Helle havde mulighed for at gennemgå en linseoperation mod alderssyn. Ved en linseoperation bliver øjets naturlige linse erstattet med en multifokal kunstlinse. Denne operation er meget anvendt til patienter som Helle. Dette skyldes, at mange i alderen 40-50 år udvikler alderssyn.

“Operationen er den bedste investering, jeg længe har gjort. Pludselig har jeg mit gamle syn tilbage. Jeg kan læse bittesmå varedeklarationer, når jeg køber ind, og jeg kan se klart på flere hundrede meters afstand. Som en skøn bonus er det forhøjede tryk i mit ene øje desuden blevet normaliseret,” forklarer Helle.

Kan ikke få armene ned

I timerne efter operationen var synet sløret. Selvom dette er helt normalt, blev Helle alligevel kort forskrækket. Allerede om aftenen lettede sløret dog. I dag er Helle sluppet af med alle dagligdagens besværligheder, og det er nu kun modkørende bilisters lys, der kan genere lidt i aftentimerne.

“Hele vejen fra informationsaften til øjenoperation har jeg følt mig i trygge hænder. Jeg blev udførligt informeret om indgrebet, og efter operationen har der været både telefonisk opfølgning og fysiske undersøgelser. Jeg glæder mig nu bare over min fritid i min landejendoms naturskønne omgivelser, som jeg endelig kan nyde i fulde drag. Jeg kan slet ikke få armene ned over resultatet,”afslutter Helle.

Se flere patientberetninger her

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse