close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Tidligere professionel cykelrytter, Per Pedersen, fik synet tilbage (patientberetning)

Efter øjenoperationen: Per kan igen se stenen i dækket

Tidligere professionelle cykelrytter Per Pedersen traf en impulsiv beslutning om at smide brillerne og vinke farvel til sit alderssyn for altid. Beslutningen tog Per efter at have været til EuroEyes’ informationsaften i Herning i februar måned.

“Det er den bedste beslutning, jeg har taget. Jeg brugte ikke tid på at bekymre mig, jeg tog bare beslutningen og fik det gjort,” fortæller Per, som har fået foretaget en linseoperation mod alderssyn.

Ved en linseoperation mod alderssyn udskiftes øjets naturlige linse med en kunstig specialfremstillet trifokal linse, som holder resten af livet. Trifokale linser har adskillige brændpunkter, hvilket giver et godt syn både på korte og lange afstande. Det betyder, at Per nu er blevet helt fri for briller.

På cykelværkstedet

Per har viet sit liv til cykelsporten. Gennem sin mangeårige karriere som professionel landevejscykelrytter har Per både deltaget i VM, OL, Giro de Italia, Vueltaen og Tour de France. I dag er han aktiv i det lokale cykelmiljø og er ejer af cykelforretningen Per P. Cykler i Snejbjerg, hvor han bruger mange timer på værkstedet og bag computerskærmen.

“Mit syn er fantastisk på værkstedet. Det kan slet ikke beskrives, hvor befriende det er at slippe for at skulle se gennem et læsefelt og pudse briller hele tiden. Jeg er også sluppet af med mine smerter i nakken, fordi jeg ikke skal dreje mig så meget for at kunne se ordentligt,” fortæller Per, som nu ubesværet kan se størrelsen på de bor, han bruger på værkstedet, og læse bogstaverne på computerskærmen.

“Allerede dagen efter operationen var jeg på arbejde for at lægge nye varer ind på computeren, og jeg kunne se alt på skærmen – det havde jeg ikke troet.”

Stenen i dækket

Per bruger mange timer på landevejen med sine træningskammerater, og efter operationen kan han igen holde styr på fart og distance.

“Jeg har aldrig brugt briller, når jeg har været ude på cyklen. Mit langdistancesyn har altid været godt, men tallene på min cykelcomputer blev mindre og mindre, og det irriterede mig. Nu kan jeg se tallene tydeligt igen.”

På landevejen har Per altid været første mand til at hjælpe til ved punktering. Men de seneste år har han været nødt til at lade unge friske øjne komme til, og det nagede ham.

“Jeg kunne simpelthen ikke se stenen i dækket længere. Derfor var jeg nødt til at trække mig og lade de yngre gøre det. Men allerede til min første træning efter operationen kunne jeg igen hjælpe til ved punktering,” fortæller Per tilfreds.

Operationen

Per var ikke nervøs forud for operationen. Han lever i nuet og mener, at livet er for kort til bekymringer.

“Beslutningen om at blive opereret var impulsiv – men sikker. Jeg fik en tid til operation, kort efter jeg havde været til forundersøgelse. Der var travlt i butikken, så jeg havde ikke tid til at bekymre mig. Jeg glædede mig mere, end jeg var nervøs.”

Per blev opereret af EuroEyes’ topkirurg Jannik Boberg-Ans på Aleris-Hamlet i Herning.

“Personalet var søde til at spørge ind til, hvordan jeg havde det, og jeg følte mig hele tiden tryg. Inden operationen fik jeg bedøvende øjendråber og en beroligende pille, som fik mig til at slappe af.”

Under operationen var Per en smule anspændt til at starte med, men anspændtheden hører op, da han ser sit snit til at forsøge at sælge en cykel til sygeplejersken.

“Så snart jeg følte mig på hjemmebane, kunne jeg slappe af. Operationen gjorde ikke ondt, og jeg kunne ikke se noget andet en skygger for lyset. Der var slet ikke noget at være bange for – selvom jeg var lidt en tøsedreng på det første øje.”

Efter operationen

“Lige efter operationen var mit syn som at kigge igennem bunden af et glas med mælkerester i. Det var jeg ikke overrasket over, for det havde jeg fået at vide, så det var ikke slemt.”

Allerede 10 minutter efter operationen kunne Per se nogenlunde og efter en lur på to timer, lavede han aftensmad til familien. På det tidspunkt var hans syn allerede bedre end før operationen.

“Jeg vil klart anbefale operationen til andre, og jeg har allerede foreslået tre at få den. Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort, og EuroEyes kan varmt anbefales. De er professionelle, og man føler sig tryg hele vejen igennem.”

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.