close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Nyheder

Back

7 tips mod duggede briller på trods af mundbind

Er du også træt af duggede briller, når du har mundbind på? Her er 7 tips til, hvordan du kan undgå det.

Mundbind er efterhånden blevet en fast del af vores hverdag, når vi bevæger os rundt i offentligheden, og for folk med briller kan det være en ekstra udfordring, da brillerne – især på kolde dage – hurtigt bliver duggede og tågede, så snart næsen dækkes til. Derfor vil vi rigtig gerne komme med nogle gode råd til, hvordan du kan undgå dette.

Beskyttelse af mund og næse – men uden duggede briller

Tip 1: Mundbind i den rigtige position

For at forhindre at brillerne dugger er det en fordel, at mundbindet sidder helt tæt på ansigtet. En metalstrimmel på den øverste kant af masken sikrer, at mundbindet tilpasser sig næsen, hvilket gør, at luftstrømmen reduceres ved udånding. Hvis du placerer en foldet serviet under metalstrimlen, kan du reducere rummet mellem masken og ansigtet yderligere.

Tip 2: Foldning

Du kan også folde øverste del af mundbindet en smule. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke folder det for meget, da du så mister beskyttelsen fra mundbindet. Det er vigtigt, at næsen forbliver tildækket. Det er ikke alle masker, der kan foldes ned.

Tip 3: Afstand mellem briller og ansigt

Alle briller med næsebor kan justeres, så de stikker lidt længere væk fra næsen og ansigtet. Dette gør, at der kan cirkulere mere luft under brillerne, og at brillerne er mindre tilbøjelige til at dugge. Hvis du har briller uden næsebor, kan du alternativt købe næsepuder og lime dem til brillerne. Dette skaber også mere plads til at luft kan cirkulere.

Tip 4: Håndsæbe som et beskyttende lag

Påfør et tyndt lag håndsæbe på indersiden af brillerne. Vent til laget tørrer helt. Du kan fremskynde processen ved at bruge en hårtørrer.

Tip 5: Det alternative opvaskemiddel

Hvis du ikke har flydende håndsæbe, kan du også bruge opvaskemiddel. Her skal du bruge lidt mere opvaskemiddel på indersiden af brillerne. Derefter skal du skylde det af med vand, og vente til brillerne er tørre igen. Det beskyttende lag holder i omkring 3-5 timer.

Tip 6: Anti-tågespray

Som et alternativ kan du også købe en anti-tågespray eller rense brillerne med tågeservietter.

Tip 7: Den permanente løsning

Den permanente løsning til at undgå duggede briller er meget simpel – nemlig et liv helt UDEN briller. Ved en øjenbehandling hos EuroEyes kan du slippe af med dine briller, læsebriller og kontaktlinser. Vi tilbyder både linse- og laserbehandlinger, og vi hjælper både med korrektion af nærsynethed, langsynethed, alderssyn, bygningsfejl og grå stær.

Er du også interesseret i en behandling hos EuroEyes, eller vil du gerne vide mere om os? Ring til os på 7027 4553 eller book en gratis synsundersøgelse. Vi ser frem til høre fra dig.

Om EuroEyes

EuroEyes-klinikgruppen er en internationalt succesfuld virksomhed, der blev grundlagt for 26 år siden i Hamborg af danske Jørn Slot Jørgensen. Virksomheden har stadig sit hovedkvarter i den nordtyske by. EuroEyes har 5 kliniker i Danmark. Derudover er EuroEyes også til stede i Kina med et voksende antal klinikker i store kinesiske byer såvel som i Hong Kong.

EuroEyes tilbyder alle former for refraktiv kirurgi til behandling af synsfejl. Virksomheden benytter den seneste laser- og linsekirurgi til at behandle mere end 25.000 patienter hvert år for nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl, alderssyn og grå stær. Behandlingen gør det muligt for patienterne at leve et liv uden briller eller kontaktlinser.

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19

INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

 

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.