close

Din kontakt til EuroEyes

Har du spørgsmål eller forslag, kan du hurtigt og nemt kontakte EuroEyes eller anmode om informationsmateriale, hvis det er nødvendigt.

Telefonisk support +45 70 27 45 53

Man–fre 8:30–17:00
Lørdag 10:00–15:00

module_image
Behandling af sløret og tåget syn
module_content

Tørre og irriterende øjne

Lider du af svie, brænden, slørhed eller fornemmelsen af at have noget i øjet? Så døjer du sikkert med tørre øjne. Tørhed kan skyldes forskellige faktorer, men især kulde kan forringe fugtbalancen i dine øjne og dermed give dig kløende og tørre øjne. Opholder du dig meget inden døre eller i et dårligt klima med tør luft, er der også øget risiko for, at dine øjne tørrer ud. Du kan også opleve, at du får røde øjne, eller at der danner sig bygkorn under øjenlåget, hvilket kan føre til endnu mere tørhed.

Behandling af irriterede øjne

Tørre øjne kan være en forbigående tilstand, der kun generer dig i en kortere periode. Desværre lider nogle også kronisk af tørhed i øjnene, hvilket kan være en stor belastning. Hvis dine øjne ikke danner nok tårevæske eller har en forkert sammensætning, er det svært at holde øjnenes overflader sunde og fugtige, og du kan opleve at få problemer med tørhed i øjnene. Tørre øjne er ofte et problem, der ses hos folk, som sidder meget foran en computer eller iPad. Det skyldes, at de simpelthen glemmer at blinke med øjnene, når de kigger på en skærm, og øjnene bliver dermed ikke fugtet tilstrækkeligt. Derudover ses problemet især hos ældre mennesker eller ved folk, der bruger kontaktlinser

Hvis du lider af tørre øjne, kan det derfor være en god idé at anvende briller i stedet for kontaktlinser. For at slippe helt for besværet med briller og kontaktlinser har du også mulighed for at få foretaget en øjenbehandling. Kontakt os i dag

Hos EuroEyes tilbyder vi forskellige øjenbehandlinger af den højeste kvalitet, hvor vi anvender det nyeste udstyr. Det sikrer dig en komfortabel, nem og hurtig behandling. Vores erfarne øjenkirurger rådgiver dig om, hvilken behandlingstype der passer bedst til netop dig og dine behov. I nogle tilfælde er det nok blot at undgå faktorer som dårligt indeklima, aircondition, computerarbejde og læsning. I andre tilfælde er det nødvendigt at gennemgå en behandling med kunstige tårer i dråbeform eller behandling med tabletter. Kirurgiske indgreb bruges først i de værste tilfælde.

Gode råd

Du kan selv være med til at holde tørheden i dine øjne nede ved at lave nogle simple øvelser med øjnene.

  • Husk at blinke, da blink fugter øjnene. Du skal især være opmærksom på at få blinket, hvis du sidder meget foran en skærm.
  • Massér forsigtigt dine øjne ved at trykke blidt langs øjenvippekanten og hold trykket i nogle sekunder.
  • Det kan være nødvendigt for dig at anvende kunstige øjendråber. Dryp fra øjendråber kan hjælpe en smule på tørheden, men løser ikke hele problemet.
  • Anvend briller i stedet for kontaktlinser, da kontaktlinser er en forhindring for fugtige og sunde øjne.

 

Du kan læse mere om, hvordan du undgår tørre øjne i vinterkulden ved at klikke her.

Gratis infoaftener

Kom til uforpligtende infoaften, og få mere at vide om, hvordan du får et godt syn og mulighed for et liv uden briller og/eller kontaktlinser.