close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Patient beretninger

Back

Patientberetning: Nu kan jeg se folk i øjnene

Efter øjenoperation: Succesfuld erhvervskvinde har fået synet tilbage

Vibeke Haaning, succesfuld erhvervskvinde, politiker og triatlet har smidt læsebrillerne og er klar til at sætte nye rekorder.

I årevis brugte Vibeke Haaning besværlige kontaktlinser og irriterende briller. I dag ser hun knivskarpt takket være sine nye øjenlinser, og det gavner både Haanings liv som erhvervskvinde, politiker og triatlet.

”Det eneste, jeg fortryder, er, at jeg ikke fik foretaget den operation for 10 år siden.” Ordene kommer fra den 47-årige erhvervskvinde, politiker og triatlet Vibeke Haaning. Hun fik for kort tid siden foretaget en øjenoperation – en såkaldt linseudskiftning – hos EuroEyes, Nordeuropas største kæde af øjenklinikker. ”Det har gjort en verden til forskel for mig. Pludselig kan jeg se alt, læse alt og se de mennesker i øjnene, jeg taler med. Det er ubeskriveligt dejligt,” siger Vibeke Haaning, der havde en bygningsfejl med +3,0 og -1,75 på det ene øje og +2,0 på det andet.

Hun har i mange år brugt briller og kontaktlinser med flere problemer til følge. Linserne irriterede, og brillerne har aldrig givet hende et godt syn. Jeg har prøvet alverdens linser, men der er ikke nogle af dem, der har fungeret for mig. De skulle være i en hel uge ad gangen, men det var kun cirka hver femte uge, at jeg rent faktisk ikke var irriteret af dem. Brillerne kunne ikke give mig et optimalt syn, så det var aldrig en permanent mulighed for mig,” siger Vibeke Haaning, der brugte brillerne i nødssituationer. Nu har hun smidt både briller og kontaktlinser ud, og det nye supersyn har gjort Vibeke Haanings travle hverdag markant lettere.

Lettere læsning

Som bestyrelsesmedlem i seks forskellige virksomheder, byrådsmedlem for Venstre i Hjørring Kommune og rådgiver for unge iværksættere går meget af Vibeke Haanings dag med at sætte sig ind i svært stof, der kræver masser af læsning.

”Jeg arbejder hurtigere nu, og jeg kommer nemt igennem mange siders læsning uden at blive ukoncentreret eller miste fokus. Allerede samme dag, som jeg fik foretaget operationen, kunne jeg se bedre, end jeg havde kunnet de seneste 10 år. Jeg turde nærmest ikke tro på det, men det er jo helt fantastisk,” siger Vibeke Haaning.

Triatlon uden problemer

Men det er ikke kun i Haanings professionelle virke, at det knivskarpe syn er en gevinst. 20 timer om ugen dyrker den travle erhvervskvinde triatlon, og i 2013 gennemførte hun på imponerende vis en ironman i København. Med det nye syn er ambitionen nu at svømme 3,8 km, cykle 180 km og løbe 42 kilometer endnu hurtigere i år.

”Jeg kan blive en stærkere triatlet nu. Da jeg gennemførte en ironman sidste år, havde jeg store problemer, fordi jeg på pulsuret ikke kunne se, hvad min puls var. Det er jo ikke særlig smart, fordi jeg derfor ikke har styr på, hvordan min krop reagerer under den hårde belastning. Jeg har forsøgt mig med forskellige specialbyggede briller, men nu kan jeg sagtens se. Allerede nu kan jeg mærke, at det er en stor fordel, når jeg træner,” siger Vibeke Haaning, der sidste år gennemførte en ironman på 11 timer og 23 minutter.

Hun er overrasket over, hvor lidt der egentlig skulle til for at gøre hverdagen meget lettere. Det tog ikke mere end et par timer, fra Haaning trådte ind på EuroEyes’ klinik, til hun kunne gå derfra igen med et syn som en 18-årigs. ”Alle, der ikke ser særligt godt, burde blive opereret. Hvis man ser på, hvad man bruger af penge på briller og kontaktlinser, er det ikke engang dyrt. Jeg regner ikke med, at jeg skal bruge flere penge på mit syn resten af livet.”

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

COVID-19 INFORMATION

Alle vores klinikker er fortsat åbne i overenstemmelse med myndighedernes anbefaling.

Vi følger situationen tæt og lever op til alle gældende regler. Du kan derfor trygt komme til din tid hos os.