Nærsynethed

Næsten 50 procent af befolkningen er ramt af synsfejl, hvoraf den mest udbredte synsfejl er nærsynethed.

Som nærsynet er du afhængig af briller eller kontaktlinser, hvilket kan begrænse din bevægelsesfrihed. En øjenbehandling kan gøre dig fri fra brugen af briller og kontaktlinser.

Nærsynethed (Myopi) er en brydningsfejl, der resulterer i, at objekter ved lang afstand fremstår slørede, mens objekter nært på forbliver skarpe.

 

Nærsynethed begynder typisk i skolealderen, og forværres indtil 20 års alderen. Det kan dog også udvikles hos ældre voksne på grund af synsstress (f.eks. ved meget computerarbejde), eller medicinske forhold, såsom diabetes.

Forskellen mellem et normaltseende og et nærsynet øje

Et normaltseende øje danner skarpe billeder på nethinden, så både de nære og fjerne objekter fremstår skarpe. Det optiske system (hornhinde, linse og glaslegeme) dirigerer indkommende lysstråler, således at de lander præcist i den centrale nethindes fokus, så det skarpeste billede dannes.

 

Denne afledning af lysstråler kaldes brydning og måles i dioptrier. Dioptrier er en måleenhed af brydningskraften; hvis øjet er nærsynet, vil der være sat et minustegn foran brilleglassets eller kontaktlinsens værdi. De forskellige andele af det optiske system udgiver den samlede brydningskraft. Hvis brydningskraften er korrekt, vises de billeder, vi ser, skarpt på nethinden.

 

 

Kortsynethed

Et nærsynet øje er for det meste vokset længere end det normaltseende øje. Brydningskraften fra hornhinden eller linsen er for stærk. Indkommende lysstråler bliver samlet i et brændpunkt, der ligger foran nethinden.

 

Objekter på lang afstand vil fremstå uskarpt. Der kan korrigeres for nærsynethed ved at reducere brydningskraften, og dermed forskyde brændpunktet bagud.

 

 

Kortsynethed

Hvilken behandlingsmetode er den rette for mig?

Forud for en behandling foretages en grundig forundersøgelse af vores erfarne og dygtige optometrister. Dette giver dig en sikkerhed for, at du vejledes til den bedste behandlingsmetode for dig.

 

 

Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål, vil bestille tid til en forundersøgelse, eller hvis du vil have en gratis brochure tilsendt.

 

 
Til toppen af siden