ICL - implanterbar kontaktlinse. Korrektion af synsfejl

ICL – den implanterbare kontaktlinse

ICL er forkortelsen for Implantable Contact Lens (Implanterbar Kontaktlinse). Metoden korrigerer synsfejl ved at indsætte en kontaktlinse ind foran øjets egen linse. En ICL-behandling er løsningen, når en LASIK-øjenlaserbehandling ikke er mulig på grund af for eksempel for høje synsfejl eller for tynde hornhinder. ICL holder resten af livet, og kan hverken mærkes eller ses.

Den usynlige og permanente kontaktlinse

En ICL-behandling er et fremragende alternativ til personer, der ikke er egnede til en laserbehandling, men som stadig ønsker et liv uden brug af briller og/eller kontaktlinser.

Meget høje synsfejl (nærsynethed højere end -10 dioptrier og langsynethed højere end +5 dioptrier) samt for tynde hornhinder er typiske årsager til, at visse personer ikke er egnet til en laserbehandling. Med en ICL-behandling har disse personer mulighed for at vinke farvel briller og kontaktlinser for altid. ICL er en kunstlinse, der permanent korrigerer synsfejl.

Sammen med kroppens naturlige linse sørger ICL for, at lyset samles korrekt, og at der kan ses skarpt uden brug af briller eller kontaktlinser.

Behandlingen med ICL

ICL_Icl-linser_permanente linser_øjenoperation euroeyes

Behandlingen med den implanterbare kontaktlinse – trin for trin

Operationen er et rutineindgreb, der udføres ambulant og tager cirka 10 minutter per øje. Øjet bedøves med bedøvende øjendråber, hvormed behandlingen er smertefri.

ICL_Icl-linser_permanente linser_øjenoperation euroeyes

ICL er en klar kunststoflinse, der minder om en almindelig kontaktlinse. Idet linsen er meget lille og ekstremt blød, kan den foldes helt sammen og via en injektor placeres nemt og blidt i øjet i løbet af få sekunder. Injektoren indføres gennem et lille indsnit i hornhinden.

ICL_Icl-linser_permanente linser_øjenoperation euroeyes

I modsætning til almindelige kontaktlinser indsættes den implanterbare kunstlinse i bagkammeret mellem iris og øjets naturlige linse. Her kan den forblive resten af livet og er hverken synlig eller mærkbar. Sammen med den naturlige linse sørger ICL for, at lyset rammer korrekt ind på nethinden og korrigerer dermed synsfejlen. Efter ICL-behandlingen kan patienten igen se skarpt – uden brug af briller eller kontaktlinser.

En behandling med ICL har følgende fordele

 • Korrektion af nærsynethed eller langsynethed i kombination med en bygningsfejl i en og samme ombæring
 • Hurtigt, smertefrit og ambulant rutineindgreb
 • ICL er hverken synlig eller mærkbar
 • ICL har en fremragende kompatibilitet med høj biokompatibilitet og accepteres derfor godt af kroppen
 • Fremragende synskvalitet

Behandlingsforløbet med ICL

1. Personlig og uforpligtende konsultation

 • Opmåling af alle relevante øjenparametre
 • Vi fastslår, hvilken behandlingsmetode der er bedst for netop dine øjne og kontrollerer, om du er egnet til denne behandling

ICL_Icl-linser_behandling_permanente linser_øjenoperation euroeyes
 

2. Omfattende medicinsk forundersøgelse

 • Undersøgelsen varer typisk omkring to timer
 • Intensiv oftalmologisk-forundersøgelse og opmåling af dine øjne
 • Vores oftalmologiske specialister forklarer dig detaljeret om behandlingen
 • Forud for denne undersøgelse bør du ikke have båret hårde kontaktlinser i to uger eller bløde kontaktlinser i en uge
 • Vær venligst opmærksom på, at du ikke bør køre bil efter forundersøgelsen. Vi anbefaler derfor, at du benytter dig af offentlig transport, taxa eller en ledsager som chauffør
 • Under forundersøgelsen får du et efterbehandlingssæt til dagene efter behandlingen. Indhold og lægemidler bliver forklaret detaljeret af vores medarbejdere


3. På behandlingsdagen

 • Vi anbefaler, at du klæder dig i behageligt tøj på behandlingsdagen
 • Medbring gerne en ledsager, hvis det er muligt
 • Du kan spise og drikke, som du plejer, men undgå venligst rygning
 • Af hygiejnemæssige årsager er det vigtigt, at du vasker dit ansigt grundigt inden behandlingen, fjerner al makeup fuldstændigt og undgår parfume
 • Vi giver dig gerne lidt beroligende medicin inden behandlingen
 • Bedøvende øjendråber
 • Det ambulante indgreb varer omtrent 10-15 min. pr. øje
 • Det behandlede øje bliver beskyttet til den efterfølgende dag med en bandage
 • Når det drejer sig om begge dine øjne, behandler vi dem på to efterfølgende dage
 • Efter behandlingen må du ikke køre bil


4. Efter behandlingen

 • Gnid dig venligst ikke i øjnene
 • Anvend øjendråber efter lægens anvisning
 • Kunstige øjendråber efter behov
 • Vend tilbage til arbejde efter 2-4 dage
 • Genoptag sportsaktiviteter efter ca. 3 dage og undgå i første omgang svømning samt sauna
 • Du kommer, som udgangspunkt, til kontrol dagen efter og en måned efter behandlingen – og ellers efter behov
 • Du kan køre bil igen, når lægen giver tilladelse til det

Værd at vide om ICL

ICL’s udviklingen

Den implanterbare kontaktlinse (ICL) er resultatet af mange års forskning og udvikling og har været på markedet siden 1993. Den omhyggeligt efterprøvede metode til korrektion af synsfejl er godkendt af den amerikanske sundhedsmyndighed, FDA.

Det innovative linseimplantat har ført til store fremskridt inden for linsekirurgien, og resultaterne er fremragende. For at tage hensyn til dine øjnes helt individuelle krav og styrker og dermed opnå det optimale resultat, tilbyder EuroEyes et stort udvalg af den nyeste generation af linsetyper i nøje tilpassede styrker.

Phakiske Linsetyper

Phakiske intraokulære linser, der forkortes Phake-linser, kan enten indsættes i øjets forkammer eller bagkammer. Dette afhænger af de medicinske parametre. Forkammerlinsen indsættes mellem iris (VL Glossar) og hornhinden. Bagkammerlinsen indsættes derimod mellem regnbuehinden og den naturlige linse. Afgørende for valg af den rette linse er blandt andet patientens alder og pladsforholdene i øjet.

Med en ICL er det ikke blot nærsynethed og langsynethed, der kan korrigeres, men også synsfejl i kombination med en bygningsfejl.

Til korrektionen anvendes den såkaldte toriske ICL. De toriske linseimplantater fremstilles individuelt af producenten til den enkelte patient og leveres med et nøje udmålt implantationsskema, der helt nøjagtigt viser, hvor linsen skal placeres. Dette er især vigtigt i forbindelse med korrektion af bygningsfejl, hvor ikke kun styrken, men også aksen – og dermed linsens placering i øjet – er af stor betydning.

ICL består af et enestående materiale. Den største egenskab ved ICL’s høje kvalitetsmateriale er dens fremragende kompatibilitet. Den er meget biokompatibel og accepteres derfor godt af kroppen. Linsen kan forblive permanent i øjet. Linsen giver meget pålidelige og forudsigelige resultater samt et fortrinligt kvalitetssyn. Behandlingssuccessen manifesterer sig allerede inden for få timer efter behandlingen.

Selvom linsen bør forblive permanent i øjet, kan ICL-implantationen om nødvendigt tilbagebehandles – den er dermed reversibel. Derfor kan man i nødstilfælde, for eksempel ved uheld, hvor øjet kommer til skade, tage linsen ud igen eller udskifte den.

I sjældne tilfælde (fem procent i løbet af fem år) kan der opstå en tidlig uklarhed i den naturlige linse (grå stær). I så fald vil begge linser blive udskiftet og erstattet med nye intraokulære linser.

ReLEx smile

Teaser_ReLEx_smile

ReLEx Smile-behandlingen – skånsom og sikker behandling

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille tid?

+45 7027 4553

 

Gå til kontaktsiden her

Tilmeld dig informationsaften

Deltag i informationsaftenerne og få mere at vide om EuroEyes og vores behandlinger.

 Se planlagte aftener her.

Finansieringsberegner

Hvis du ikke ønsker at betale din øjenlaser- eller linsebehandling på én gang

Zum Download

 

Ofte stillede spørgsmål om ICL

En ICL-behandling vælges, når en laserbehandling ikke er mulig – for eksempel når der skal korrigeres mere end -10 eller +5 dioptrier, eller hvis hornhinden er for tynd til en laserbehandling. Hermed er det muligt, selv med meget store synsfejl, at leve et liv uden briller.

ICL-operation har en pris på 42.000 – 46.000 d.kr.

* Priserne afhænger af synsfejlen, hornhindetykkelsen og den nødvendige teknologi

Nej, man kan hverken mærke eller se den implanterede linse i øjet.

EuroEyes tilbyder – i samarbejde med Resurs Bank – muligheden for at få finansieret din øjenlaser- eller linsebehandling og dermed dele betalingen over en kortere eller længere periode.

EuroEyes Finansiering er et fleksibelt alternativ til dig, som selv ønsker at bestemme, hvordan du vil betale. Med EuroEyes Finansiering har du altid løbende måned + 30 dages kredit på din betaling, og først derefter beslutter du dig for, hvorvidt du ønsker at indbetale hele saldoen eller om du vil dele betalingen yderligere op. Med valg af løbetid op til 24 måneder tilskrives der ingen renter. Dine muligheder for betaling oplyses sammen med det første indbetalingskort, som du modtager måneden efter din betaling. Vælger du at indbetale hele beløbet, tillægges der ingen renter eller gebyrer.