close

Din kontakt til EuroEyes

Har du spørgsmål eller forslag, kan du hurtigt og nemt kontakte EuroEyes eller anmode om informationsmateriale, hvis det er nødvendigt.

Telefonisk support +45 70 27 45 53

Man–fre 8:30–17:00
Lørdag 10:00–15:00

module_content

BEHANDLING AF Langsynethed

Når du er langsynet, har du svært ved at se objekter på kort afstand og er måske afhængig af briller eller kontaktlinser. Ved en korrektion af dit syn, kan du slippe for besværet med briller og kontaktlinser og få dit gode syn tilbage.

Langsynethed (hyperopi) betyder, at du for det meste ser genstande skarpt på lang afstand, mens dit syn kontinuerligt forværres når det gælder genstande på kort afstand. Langsynethed kan ofte forårsage hovedpine, da du skal anstrenge dig og knibe øjnene sammen for at fokusere, fx når du læser.

module_video
module_content

SÅDAN bliver DU BEHANDLET FOR LANGSYNETHED

Inden du bliver behandlet, foretager vi en grundig forundersøgelse og giver vejledning for at afgøre, om du er egnet til laserbehandlingen. Sikkerhed og diagnostik er de vigtigste faktorer ved forundersøgelsen. I nogle tilfælde afslører forundersøgelsen, at en patient ikke er egnet til en LASIK-behandling – i givet fald kan vi i de fleste tilfælde tilbyde en alternativ behandling, der vil kunne korrigere din synsfejl.

module_content

Øjenlaserbehandling for langsynethed

module_cross_teaser
module_cross_teaser
module_content_multicolumn

Sådan opstår langsynethed

Et normaltseende øje

 

Et normaltseende øje danner skarpe billeder på nethinden, så man ser klart og skarpt både på lang afstand og tæt på. Ser man normalt, så dirigerer det optiske system i vores øjne (hornhinde, linse og glaslegeme) indkommende lysstråler, så de lander præcist i den centrale nethindes fokus. På den måde dannes det skarpe billede på alle afstande.

Denne afledning af lysstråler kaldes brydning og måles i dioptrier. Dioptrier er en måleenhed af brydningskraften – hvis øjet er langsynet, er der sat et plustegn foran brilleglassets eller kontaktlinsens værdi. Hvis brydningskraften er korrekt, vises de billeder, som vi ser, skarpt på nethinden.

Et langsynet øje


Et langsynet øje
 har typisk vokset sig kortere end det normaltseende øje. En anden sjælden årsag til langsynethed er, at brydningskræften fra hornhinden og linsen er for svag. Ved langsynethed bliver indkommende lysstråler derfor samlet i et brændpunkt, der ligger bagved nethinden. Objekter i den umiddelbare nærhed vil for langsynede være uklare. Jo kortere øjet er, jo højere vil langsynetheden være. Den optiske korrektur vil derfor indbefatte en forstærkning af brydningskræften, hvorved brændpunktet skubbes foran nethinden.

module_content
module_contact_teaser

Mandag til fredag: Lørdag:

*Opkald koster alm. telefontakst.

module_social_teaser
Gratis infoaftener

Kom til uforpligtende infoaften, og få mere at vide om, hvordan du får et godt syn og mulighed for et liv uden briller og/eller kontaktlinser.