Langsynethed - Bliv fri for briller hurtigt og sikkert | EuroEyes

Langsynethed

Ved langsynethed har du svært ved at se objekter på kort afstand, og er måske afhængig af briller eller kontaktlinser. Ved en korrektion af dit syn, kan du slippe for besværet med briller og kontaktlinser og få dit gode syn tilbage.
 

Langsynethed (hyperopi) betyder, at du for det meste ser objekter skarpt på lang afstand, mens dit syn kontinuerligt forværres for objekter på nær afstand. Hovedpine forekommer ofte, da du skal anstrenge dig og knibe øjnene sammen for at fokusere.

Hvordan opstår langsynethed

Et normaltseende øje danner skarpe billeder på nethinden, så man ser klart og skarpt både på lang afstand og tæt på. Ser man normalt, så dirigerer det optiske system i vores øjne (hornhinde, linse og glaslegeme) indkommende lysstråler, så de lander præcist i den centrale nethindes fokus. På den måde dannes det skarpe billede på alle afstande.

Denne afledning af lysstråler kaldes brydning og måles i dioptrier. Dioptrier er en måleenhed af brydningskraften – hvis øjet er langsynet, er der sat et plustegn foran brilleglassets eller kontaktlinsens værdi. Hvis brydningskraften er korrekt, vises de billeder, som vi ser, skarpt på nethinden.


Normalseende

Et langsynet øje er typisk vokset kortere end det normaltseende øje. En anden sjælden årsag til langsynethed er, at brydningskræften fra hornhinden og linsen er for svag. Ved langsynethed bliver indkommende lysstråler derfor samlet i et brændpunkt, der ligger bagved nethinden. Objekter i den umiddelbare nærhed vil for langsynede være uklare. Jo kortere øjet er, jo højere vil langsynetheden være. Den optiske korrektur vil derfor indbefatte en forstærkning af brydningskræften, hvorved brændpunktet skubbes foran nethinden.


Brændpunkt. Langsynethed: Brændpunkt bagved nethinden

Hvilken behandlingsmetode er den rette for mig?

Forud for en behandling vil der altid blive foretaget en grundig indledende forundersøgelse og en grundig vejledning for at afgøre, om du er egnet til laserbehandlingen. Sikkerhed og diagnostik er de vigtigste faktorer ved forundersøgelsen. I nogle tilfælde afslører forundersøgelsen, at et patient ikke er egnet til en LASIK-behandling. I de fleste tilfælde vil patienten blive tilbudt en alternativ behandling, der vil kunne korrigere deres synsfejl.

BehandlingsmetodeDioptrier
Øjenlaserbehandling
eeLASIK/Femto-LASIK (afhængigt af hornhindetykkelsen)

PRK/LASEK
op til (+3)
Linsebehandling ved kraftigt nærsynethed:
ICL (Implanterbar kontaktlinse)
(patient yngre end 40-45 år)
fra (+3)
Linsebehandling ved nærsynethed i kombination med alderssyn:
Multifokallinse
(patient ældre end 40-45 år)
alle

Behandlingerne ved bygningsfejl kan også afhjælpe dit synsproblem, hvis bygningsfejlen er kombineret med lang- eller nærsynethed. 

Ved en grå stær operation kan andre synsproblemer som bygningsfejl, nærsynethed og alderssyn korrigeres samtidigt.

 

Hvilken behandling er bedst for mig?

Find ud af hvilken metode der er den rette for dig.WEITER


Patienttilfredshed

Teaser_ReLEx_smile

På Trustpilot kan du læse tidligere patienters vurdering af os.

 

Gode grunde til at vælge EuroEyes

Alt hvad du behøver at vide om hvorfor EuroEyes er det bedste valgWEITER


Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille tid?

+45 7027 4553

 

Gå til kontaktsiden her