close

Din kontakt til EuroEyes

Har du spørgsmål eller forslag, kan du hurtigt og nemt kontakte EuroEyes eller anmode om informationsmateriale, hvis det er nødvendigt.

Telefonisk support +45 70 27 45 53

Man–fre 8:30–17:00
Lørdag 10:00–15:00

module_content

ReLEx SMILE øjenlaserbehandling

ReLEx Smile-behandlingen giver dig en ekstra skånsom og sikker øjenlaserbehandling – selv ved store synsfejl og tynde hornhinder.

module_video
module_content_multicolumn

Et lille snit i stedet for flap: til sammenligning med LASIK beskytter ReLEx Smile-proceduren hornhinden


ReLEx smile
2 mm
Minimal invasiv

LASIK
20 mm
Flap

Fordele ved SMILE-metoden

Fordelene ved behandling med SMILE-laser er primært, at man bevarer en større del af hornhindeoverfladen – og dermed hornhindestabiliteten – under operationen. Derfor kan en SMILE-øjenoperation, på trods af mindre nøjagtighed mv. i visse tilfælde være et udmærket alternativ, hvis patienten f.eks. har for tynde eller ustabile hornhinder, har enpåvirket nerveforsyning eller lign. Der er dog også andre fordele:

 • Væsentlig mindre risiko for tørre øjne
 • Hornhindens stabilitet bevares
 • Egnet til patienter med synsfejl op til -10 D
 • Minimal hornhindeåbning (ingen “flap”), som  foretages med Visumax-femtosekundlaseren
 • Større komfort, da der kun er ét behandlingstrin
 • Hurtig synsnormalisering

 

1. Behandlingen er uden flap

 • Med SMILE-laser er der ingen tilbagefoldet hornhindeflap.
 • Linsen – lenticula – kan udtrækkes i den intakte hornhinde.
 • Åbningen i hornhinden er minimal – blot et par millimeter. Det er 80 % mindre end åbningen ved LASIK og Femto-LASIK.
 • Ved SMILE bevares både det beskyttende hornhindelag (epitelvævet) og det stabiliserende ydre hornhindelag (Bowmans Membran) næsten fuldstændigt.
 • Ved SMILE forbliver et maksimalt antal af hornhindenerver intakte. Hornhindenerverne regulerer tårerne.
 • En SMILE-øjenoperation er stort set smertefri både under og efter behandling.

 

2. Hele behandlingen udføres ved hjælp af en Femtosekund-laser

 • SMILE anvender Femtosekund højpræcisionsteknologi.
 • Beregning af resultatet er god – selv ved svær nærsynethed > -7.00 D. Dog er nøjagtigheden mindre end ved Wavefront LASIK, og ved synsfejl over -8 D anbefaler vi ikke en laserbehandling.
 • Under behandlingen er glasset i laseren buet og med god pasform til øjets krumning. Herved er der fysisk mindre tryk på øjet, og trykforøgelse i øjet er derfor minimal.
 • Behandlingen er både støj-, lugt og smertefri, og øjet er bedrøvet med dråber.
 • Synsskarpheden stabiliseres typisk inden for 14 dage.

3. Behandling består kun af et trin

 • Hele laserkorrektionen udføres i et enkelt trin.
 • Der er ingen instrumentskift under operationen.
 • Behandlingstiden er kort. Selve øjenlaserbehandlingen tager kun ca. 30 sekunder pr. øje.
module_content

ReLEx SMILE – sikker laserbehandling uden ardannelse

Femto-Lasik har været videnskabelig anerkendt som behandlingsmetode til korrektion af synsfejl i mange år. ReLEx Smile-behandlingen muliggør en endnu mere skånsom, blid og komfortabel synskorrektion. ReLEx Smile reducerer desuden flere behandlingsrisici og egner sig til patienter med højere synsfejl.

3D-snit muliggør hurtigere heling og reducerer risikoen for komplikationer.

Hornhinden belastes ikke unødvendigt, da ReLEx Smile-behandlingen laver en minimal åbning i hornhinden ved hjælp af laser. Selve synskorrektionen følger med femtosekundlaseren Visumax, som kan udføre præcise 3D-snit. Denne laser præparerer en tynd tredimensionel skive (“lentikel”) i hornhindens indre, hvis volumen og form svarer til den pågældende synsfejl. Lentiklen fjernes via en 2 millimeter åbning i hornhinden. Hermed bortfalder den typiske “flap” i hornhinden, som kræves ved Femto-LASIK-metoden – et snit på ca. 20 mm. Talrige studier viser, at øjets tørhed reduceres væsentligt ved denne minimalt invasive fremgangsmetode, samt at ReLEx Smile-behandlingen muliggør en hurtigere heling og større sikkerhed: Risikoen for flap-komplikationer, infektioner og epitel-indvoksninger er væsentligt reduceret ved øjenlaserbehandlinger uden flap.

module_tabbed_content

SMILE øjenoperation – en skånsom laserteknik

Indtil for ganske nyligt måtte kirurgen præparere en flap af det yderste hornhindelag, som så ville blive foldet til side for at gennemføre selve laserbehandlingen i det underliggende hornhindelag. ReLEx Smile-teknologien muliggør nu øjenlaserkorrektion uden flap, hvilket gør behandlingen minimalt invasiv.

1. Dannelse af hornhinde-lentiklen og åbningen

Ved hjælp af VisuMax femtosekund-laseren udformes lentiklen, og der dannes et lille 2 mm snit i den intakte hornhinde. Dette kan udføres stort set uafhængigt af de miljømæssige forhold og hornhindens individuelle karakteristik.

2. Fjernelse af hornhinde-lentiklen

I det næste trin fjernes hornhinde-lentiklen via den lille åbning. Da denne behandling ikke kræver en flap, er det kun et minimalt indgreb i hornhindens biomekanik.

3. Synsnormaliseringsproces

Ved fjernelsen af lentiklen forandrer hornhinden sig på en sådan måde, at den aktuelle synsfejl korrigeres.

Behandlingsforløbet – trin for trin

1. Uforpligtende, personlig konsultation

Under en uforpligtende og personlig konsultation undersøger lægen i samråd med dig, om din øjne overordnet set er egnet til en ReLEx Smile-behandling. I samme forbindelse bliver alle relevante detaljer i øjet målt.

2. Omfattende forundersøgelse

Inden operationen følger en omfattende medicinsk undersøgelse. Op til denne undersøgelse skal du undgå at bruge kontaktlinser, da de ændrer formen på hornhinden i en længere periode. I visse tilfælde kan det tage flere uger, før hornhinden får sin naturlige form tilbage, efter at kontaktlinsen er taget ud. Hvis du ikke har taget kontaktlinsen ud i god nok tid inden undersøgelsen, kan det betyde, at indgrebet ikke bliver tilpasset de faktiske forhold i dine øjne, hvilket kan medføre i et utilfredsstillende resultat af operationen med dårligt syn til følge. Inden undersøgelsen skal du ikke bruge bløde kontaktlinser i mindst en uge, helst i to. Bruger du hårde kontaktlinser, skal der mindst gå to uger op til undersøgelsen. Samme tidsrum gælder også op til selve operationen. På dagen op til samt på selve dagen for behandlingen skal du undlade at benytte ansigtscreme, lotion, makeup og parfume. Du kan øge risikoen for infektion og urenheder i det opererede område. På behandlingsdagen skal du rengøre området omkring øjnene særligt grundigt om morgenen.

3. ReLEx-Behandlingen

Tag behageligt tøj på på operationsdagen. Du kan spise og drikke, som du plejer, men du bør ikke ryge. Af hygiejnehensyn bør du vaske dit ansigt grundigt og fjerne eventuelle makeup-rester helt. Inden indgrebet kan du få noget beroligende, hvis du ønsker det.

Herefter følger det egentlige indgreb, som udføres ambulant og kun kræver omkring 20 minutter for begge øjne. Du bliver budt velkommen af kirurgen, som bekræfter dine personlige data, inden overfladen på dine hornhinder bliver dryppet med bedøvelsesmiddel. For at undgå at man blinker under operationen, får man  indsat en såkaldt øjenlågsåbner. Det andet øje bliver tildækket under indgrebet.

Næste skridt er at klargøre linsen i hornhinden ved hjælp af Femtosekundlaseren VisuMax. Der anvendes et kontaktglas, som er tilpasset hornhindens form, til at fiksere øjet. Du kan nu set lyst punkt, men dog ikke mærke noget. Så snart kirurgen har klargjort linsen, bruger han laseren til at skære han en lille åbning på max. 4 millimeter, hvorigennem linsen bliver løsnet og trukket ud. Det lille snit lukker sig af sig selv efter tilretningen, og skal derfor ikke sys sammen. Der er ingen særlige forholdsregler efter operationen. Højst sandsynligt bliver du – som de fleste andre patienter – overrasket over, hvor hurtigt indgrebet er overstået, og at du ikke mærker noget til dig. Det er ikke nødvendigt med forbinding, men vi anbefaler at bruge solbriller. Du må ikke køre bil, cykel eller andre fartøj umiddelbart efter operationen.

4. Efter ReLEx-Behandlingen

Efter indgrebet må du ikke gnide i øjet. Desuden får du nogle antibiotiske øjendråber, som du skal dryppe øjnene med fem gange dagligt en hel uge samt – efter behov – almindelige øjendråber. Du vil typisk kunne genoptage dit arbejde efter 2-3 dage. Du skal vente med sportsaktiviteter til efter 3 dage. For at begrænse risikoen for infektion skal du vente ca. 2 uger med at gå i svømmehal og sauna.

Der er medicinsk kontrol efter en dag, en uge og en måned. Du må først køre bil igen, når lægen har givet tilladelse – det får man som regel ved kontrollen efter en uge.

Værd at vide om SMILE-metoden

 • Smile-teknikken kan endnu ikke behandle lige så komplekse bygningsfejl som wavefront-styret Lasik. Derfor vil øjne med store bygningsfejl ikke få rettet astigmatismen fuldt ud, hvorfor det vil være nødvendigt med brille-korrektion eller en justerende laseroperation. Derfor anbefaler vi ikke SMILE ved bygningsfejl over -3 dpt., men vi foretager en individuel vurdering i hvert tilfælde.

 

 • SMILE-teknikken kan ikke behandle langsynethed eller høj astigmatisme (bygningsfejl).

 

 • Det er ikke så enkelt at udføre efterfølgende re-lasik og finjustering, da man ikke altid kan åbne flappen igen. Derfor er må man udføre en PRK-overfladebehandling med cellegift (Mitomycin) for at mindske ardannelse. I disse tilfælder vurdere vi, om finjustering med flapkreation er mulig.

 

 • Med SMILE-teknikken kan man ikke anvende den wavefront-guidede behandling. Her tilpasser kan behandlingen, så den er skræddersyet til øjet på baggrund af en wavefrontmåling af 1200 iDesign/600 wavefront opmålingspunkter. Fordelen ved wavefront-styring er, at man kan tilpasse en behandling så nøjagtigt som det reelle ”optiske fingeraftryk.” Ved forundersøgelsen informerer vi om det individuelle behov for en wavefront-guided behandling.

 

 • SMILE-teknikken minimerer påvirkningen af hornhindens stabilitet i forhold til LASIK/FS-LASIK

 

 • Da der ikke laves en flap med SMILE-teknikken, påvirkes hornhindens nerver i mindre grad, og det giver færre gener med øjentørhed efter behandlingen i forhold til nogen anden laserbehandling.

SMILE øjenoperation – en skånsom laserteknik

Indtil for ganske nyligt måtte kirurgen præparere en flap af det yderste hornhindelag, som så ville blive foldet til side for at gennemføre selve laserbehandlingen i det underliggende hornhindelag. ReLEx Smile-teknologien muliggør nu øjenlaserkorrektion uden flap, hvilket gør behandlingen minimalt invasiv.

1. Dannelse af hornhinde-lentiklen og åbningen

Ved hjælp af VisuMax femtosekund-laseren udformes lentiklen, og der dannes et lille 2 mm snit i den intakte hornhinde. Dette kan udføres stort set uafhængigt af de miljømæssige forhold og hornhindens individuelle karakteristik.

2. Fjernelse af hornhinde-lentiklen

I det næste trin fjernes hornhinde-lentiklen via den lille åbning. Da denne behandling ikke kræver en flap, er det kun et minimalt indgreb i hornhindens biomekanik.

3. Synsnormaliseringsproces

Ved fjernelsen af lentiklen forandrer hornhinden sig på en sådan måde, at den aktuelle synsfejl korrigeres.

Behandlingsforløbet – trin for trin

1. Uforpligtende, personlig konsultation

Under en uforpligtende og personlig konsultation undersøger lægen i samråd med dig, om din øjne overordnet set er egnet til en ReLEx Smile-behandling. I samme forbindelse bliver alle relevante detaljer i øjet målt.

2. Omfattende forundersøgelse

Inden operationen følger en omfattende medicinsk undersøgelse. Op til denne undersøgelse skal du undgå at bruge kontaktlinser, da de ændrer formen på hornhinden i en længere periode. I visse tilfælde kan det tage flere uger, før hornhinden får sin naturlige form tilbage, efter at kontaktlinsen er taget ud. Hvis du ikke har taget kontaktlinsen ud i god nok tid inden undersøgelsen, kan det betyde, at indgrebet ikke bliver tilpasset de faktiske forhold i dine øjne, hvilket kan medføre i et utilfredsstillende resultat af operationen med dårligt syn til følge. Inden undersøgelsen skal du ikke bruge bløde kontaktlinser i mindst en uge, helst i to. Bruger du hårde kontaktlinser, skal der mindst gå to uger op til undersøgelsen. Samme tidsrum gælder også op til selve operationen. På dagen op til samt på selve dagen for behandlingen skal du undlade at benytte ansigtscreme, lotion, makeup og parfume. Du kan øge risikoen for infektion og urenheder i det opererede område. På behandlingsdagen skal du rengøre området omkring øjnene særligt grundigt om morgenen.

3. ReLEx-Behandlingen

Tag behageligt tøj på på operationsdagen. Du kan spise og drikke, som du plejer, men du bør ikke ryge. Af hygiejnehensyn bør du vaske dit ansigt grundigt og fjerne eventuelle makeup-rester helt. Inden indgrebet kan du få noget beroligende, hvis du ønsker det.

Herefter følger det egentlige indgreb, som udføres ambulant og kun kræver omkring 20 minutter for begge øjne. Du bliver budt velkommen af kirurgen, som bekræfter dine personlige data, inden overfladen på dine hornhinder bliver dryppet med bedøvelsesmiddel. For at undgå at man blinker under operationen, får man  indsat en såkaldt øjenlågsåbner. Det andet øje bliver tildækket under indgrebet.

Næste skridt er at klargøre linsen i hornhinden ved hjælp af Femtosekundlaseren VisuMax. Der anvendes et kontaktglas, som er tilpasset hornhindens form, til at fiksere øjet. Du kan nu set lyst punkt, men dog ikke mærke noget. Så snart kirurgen har klargjort linsen, bruger han laseren til at skære han en lille åbning på max. 4 millimeter, hvorigennem linsen bliver løsnet og trukket ud. Det lille snit lukker sig af sig selv efter tilretningen, og skal derfor ikke sys sammen. Der er ingen særlige forholdsregler efter operationen. Højst sandsynligt bliver du – som de fleste andre patienter – overrasket over, hvor hurtigt indgrebet er overstået, og at du ikke mærker noget til dig. Det er ikke nødvendigt med forbinding, men vi anbefaler at bruge solbriller. Du må ikke køre bil, cykel eller andre fartøj umiddelbart efter operationen.

4. Efter ReLEx-Behandlingen

Efter indgrebet må du ikke gnide i øjet. Desuden får du nogle antibiotiske øjendråber, som du skal dryppe øjnene med fem gange dagligt en hel uge samt – efter behov – almindelige øjendråber. Du vil typisk kunne genoptage dit arbejde efter 2-3 dage. Du skal vente med sportsaktiviteter til efter 3 dage. For at begrænse risikoen for infektion skal du vente ca. 2 uger med at gå i svømmehal og sauna.

Der er medicinsk kontrol efter en dag, en uge og en måned. Du må først køre bil igen, når lægen har givet tilladelse – det får man som regel ved kontrollen efter en uge.

Værd at vide om SMILE-metoden

 • Smile-teknikken kan endnu ikke behandle lige så komplekse bygningsfejl som wavefront-styret Lasik. Derfor vil øjne med store bygningsfejl ikke få rettet astigmatismen fuldt ud, hvorfor det vil være nødvendigt med brille-korrektion eller en justerende laseroperation. Derfor anbefaler vi ikke SMILE ved bygningsfejl over -3 dpt., men vi foretager en individuel vurdering i hvert tilfælde.

 

 • SMILE-teknikken kan ikke behandle langsynethed eller høj astigmatisme (bygningsfejl).

 

 • Det er ikke så enkelt at udføre efterfølgende re-lasik og finjustering, da man ikke altid kan åbne flappen igen. Derfor er må man udføre en PRK-overfladebehandling med cellegift (Mitomycin) for at mindske ardannelse. I disse tilfælder vurdere vi, om finjustering med flapkreation er mulig.

 

 • Med SMILE-teknikken kan man ikke anvende den wavefront-guidede behandling. Her tilpasser kan behandlingen, så den er skræddersyet til øjet på baggrund af en wavefrontmåling af 1200 iDesign/600 wavefront opmålingspunkter. Fordelen ved wavefront-styring er, at man kan tilpasse en behandling så nøjagtigt som det reelle ”optiske fingeraftryk.” Ved forundersøgelsen informerer vi om det individuelle behov for en wavefront-guided behandling.

 

 • SMILE-teknikken minimerer påvirkningen af hornhindens stabilitet i forhold til LASIK/FS-LASIK

 

 • Da der ikke laves en flap med SMILE-teknikken, påvirkes hornhindens nerver i mindre grad, og det giver færre gener med øjentørhed efter behandlingen i forhold til nogen anden laserbehandling.
module_accordion

Hvorfor skal du vælge en ReLEx Smile-behandling i stedet for LASIK?

Hornhindeåbningen er betydeligt mindre (2 mm) ved ReLEx Smile-metoden end ved LASIK (20 mm). Hornhinden forbliver stabil, og tårekanalen intakt.

Selvom flapkomplikationer meget sjældent forekommer ved et LASIK-snit, er komplikationer ved en ReLEx Smile-behandling helt udelukket på grund af nøglehulsteknologien.

Under ReLEx Smile-processen arbejder kirurgen med nøglehulsteknologi. Hornhinden forbliver stabil, og tårekanalen bliver i sammenligning med LASIK ikke påvirket.

Der er kun nødvendigt med en lille åbning på ca. 2 mm (nøglehulsteknologien) i det øverste hornhindelag i ReLEx Smile laserprocessen. Til sammenligning skal der med konventionel LASIK skæres en flap på ca. 20 mm.

Under ReLEx Smile-processen anvendes der udelukkende en femtosekundlaser (VisuMax fra Zeiss). Femtosekundteknologien betragtes på verdensplan som den mest moderne, sikreste og mest præcise metode til korrektion af synshandicap.

ReLEx Smile-processen kommer sågar patienter med større synshandicap, tyndere hornhinde og tørre øjne til gode. Nærsynede op til -10 diopter kan behandles med ReLEx Smile-processen. Med femto-LASIK blev det kun anbefalet at behandle patienter med maximalt -8 diopter. Det er heller intet problem med en tyndere hornhinde (min. 480 mikrometer), da hornhinden under ReLEx Smile-processen forbliver intakt, og fjernelsen af væv ikke foregår så dybt. I modsætning til femto-LASIK bevares nerverne i det øverste lag af hornhinden, der er nødvendige for reguleringen af tårefilmen, stort set, og risikoen for tørre øjne efter operationen formindskes dermed. En yderligere fordel: Du kan hverken forvente smerter eller en fornemmelse af at have et fremmedlegeme på hornhinden, idet laserbehandlingen foregår under hornhinden.

module_cross_teaser
module_content
module_accordion

Typiske spørgsmål om ReLEx Smile øjenlaserprocedure

Ja, du skal være mindst 18 år for at få en øjenlaserbehandling.

Op til en behandling skal dine værdier være stabile over et tidsrum på ca. et år. Er du i tvivl, skal du kontakte os, så vi kan foretage en grundig kontrol af dit syn.

Normalt kan man allerede samme dag, som indgrebet er gennemført, se 80-90 % af, hvad du tidligere har kunnet se ved hjælp af brille eller linser. Indenfor 3 dage har du dit fulde syn.

EuroEyes har den størst mulige fokus på at opretholde høje kvalitets- og hygiejnestandarder, hvilket betyder, at antallet af komplikationer ved en øjenlaserkorrektion er yderst lav. Reelle komplikationer forekommer ekstremt sjældent. For at opnå en optimal helingsproces er det meget vigtigt, at patienten overholder sine aftaler omkring efterbehandling. Det gælder også planen for dryp af øjnen samt instrukserne, som personalet giver patienten med på vejen. Bivirkningerne, som kan forekomme ved en øjenoperationen, er for det meste blot kortvarige og ubetydelige og kan behandles uden men.

 

Efter ca. to uger er det muligt igen muligt at dyrke udholdenhedssport uden forbehold. Øjen-make-up, svømning og sauna anbefaler vi som udgangspunkt først efter 3-4 uger.

Prisen pr. øje starter ved 2.400 € (DANSK PRIS!). Det er muligt at betale behandlingen i rater.

module_contact_teaser

Mandag til fredag: Lørdag:

*Opkald koster alm. telefontakst.

module_social_teaser