close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

ReLEx SMILE
øjenlaserbehandling

Hvad er ReLex Smile?

Hvorfor vælge ReLEx Smile øjenlaserbehandling?

 • Med SMILE-laser er der ingen tilbagefoldet hornhindeflap.
 • Linsen – lenticula – kan udtrækkes i den intakte hornhinde.
 • Åbningen i hornhinden er minimal – blot et par millimeter. Det er 80 % mindre end åbningen ved LASIK og Femto-LASIK
 • Ved SMILE bevares både det beskyttende hornhindelag (epitelvævet) og det stabiliserende ydre hornhindelag (Bowmans Membran) næsten fuldstændigt
 • Ved SMILE forbliver et maksimalt antal af hornhindenerverne intakte. Hornhindenerverne regulerer tårerne
 • En SMILE-øjenoperation er stort set smertefri både under og efter behandlingen
 • SMILE anvender Femtosekund højpræcisionsteknologi
 • Beregningen af resultatet er god – selv ved svær nærsynethed > -7.00 D. Dog er nøjagtigheden mindre end ved Wavefront LASIK, og ved synsfejl over -8 D anbefaler vi ikke en laserbehandling
 • Under behandlingen er glasset i laseren buet og med god pasform til øjets krumning. Herved er der fysisk mindre tryk på øjet, og trykforøgelse i øjet er derfor minimal
 • Behandlingen er støj-, lugt og smertefri, og øjet er bedøvet med dråber
 • Synsskarpheden stabiliseres typisk inden for 14 dage
 • Hele laserkorrektionen udføres i et enkelt trin
 • Der er ingen instrumentskift under operationen
 • Behandlingstiden er kort. Selve øjenlaserbehandlingen tager kun ca. 30 sekunder pr. øje

ReLEx SMILE – sikker laserbehandling uden ardannelse

Indtil for ganske nylig måtte kirurgen præparere en flap af det yderste hornhindelag, som så ville blive foldet til side for at gennemføre selve laserbehandlingen i det underliggende hornhindelag. ReLEx Smile-teknologien muliggør nu øjenlaserkorrektion uden flap, hvilket gør behandlingen minimalt invasiv.

1/ Dannelse af hornhinde-lentiklen og åbningen

Ved hjælp af VisuMax femtosekund-laseren udformes lentiklen, og der dannes et lille 2 mm snit i den intakte hornhinde. Dette kan udføres stort set uafhængig af de miljømæssige forhold og hornhindens individuelle karakteristik.

 

2/ Fjernelse af hornhinde-lentiklen

I det næste trin fjernes hornhinde-lentiklen via den lille åbning. Da denne behandling ikke kræver en flap, er det kun et minimalt indgreb i hornhindens biomekanik.

 

 

3/ Synsnormaliseringsproces

Ved fjernelsen af lentiklen forandrer hornhinden sig på en sådan måde, at den aktuelle synsfejl korrigeres.

Behandlingsforløbet – trin for trin

1. Uforpligtende, personlig konsultation

Under en uforpligtende og personlig konsultation undersøger lægen i samråd med dig, om din øjne overordnet set er egnet til en ReLEx Smile-behandling. I samme forbindelse bliver alle relevante detaljer i øjet målt.

2. Omfattende Synsundersøgelse

Inden operationen følger en omfattende medicinsk undersøgelse. Op til denne undersøgelse skal du undgå at bruge kontaktlinser, da de ændrer formen på hornhinden i en længere periode. I visse tilfælde kan det tage flere uger, før hornhinden får sin naturlige form tilbage, efter at kontaktlinsen er taget ud. Hvis du ikke har taget kontaktlinsen ud i god nok tid inden undersøgelsen, kan det betyde, at indgrebet ikke bliver tilpasset de faktiske forhold i dine øjne, hvilket kan medføre i et utilfredsstillende resultat af operationen med dårligt syn til følge. Inden undersøgelsen skal du ikke bruge bløde kontaktlinser i mindst en uge, helst i to. Bruger du hårde kontaktlinser, skal der mindst gå to uger op til undersøgelsen. Samme tidsrum gælder også op til selve operationen. På dagen op til samt på selve dagen for behandlingen skal du undlade at benytte ansigtscreme, lotion, makeup og parfume. Du kan øge risikoen for infektion og urenheder i det opererede område. På behandlingsdagen skal du rengøre området omkring øjnene særligt grundigt om morgenen.

3. ReLEx-Behandlingen

Tag behageligt tøj på på operationsdagen. Du kan spise og drikke, som du plejer, men du bør ikke ryge. Af hygiejnehensyn bør du vaske dit ansigt grundigt og fjerne eventuelle makeup-rester helt. Inden indgrebet kan du få noget beroligende, hvis du ønsker det.

Herefter følger det egentlige indgreb, som udføres ambulant og kun kræver omkring 20 minutter for begge øjne. Du bliver budt velkommen af kirurgen, som bekræfter dine personlige data, inden overfladen på dine hornhinder bliver dryppet med bedøvelsesmiddel. For at undgå at man blinker under operationen, får man  indsat en såkaldt øjenlågsåbner. Det andet øje bliver tildækket under indgrebet.

Næste skridt er at klargøre linsen i hornhinden ved hjælp af Femtosekundlaseren VisuMax. Der anvendes et kontaktglas, som er tilpasset hornhindens form, til at fiksere øjet. Du kan nu set lyst punkt, men dog ikke mærke noget. Så snart kirurgen har klargjort linsen, bruger han laseren til at skære han en lille åbning på max. 4 millimeter, hvorigennem linsen bliver løsnet og trukket ud. Det lille snit lukker sig af sig selv efter tilretningen, og skal derfor ikke sys sammen. Der er ingen særlige forholdsregler efter operationen. Højst sandsynligt bliver du – som de fleste andre kunder – overrasket over, hvor hurtigt indgrebet er overstået, og at du ikke mærker noget til dig. Det er ikke nødvendigt med forbinding, men vi anbefaler at bruge solbriller. Du må ikke køre bil, cykel eller andre fartøj umiddelbart efter operationen.

4. Efter ReLEx-Behandlingen

Efter indgrebet må du ikke gnide i øjet. Desuden får du nogle antibiotiske øjendråber, som du skal dryppe øjnene med fem gange dagligt en hel uge samt – efter behov – almindelige øjendråber. Du vil typisk kunne genoptage dit arbejde efter 2-3 dage. Du skal vente med sportsaktiviteter til efter 3 dage. For at begrænse risikoen for infektion skal du vente ca. 2 uger med at gå i svømmehal og sauna.

Der er medicinsk kontrol efter en dag, en uge og en måned. Du må først køre bil igen, når lægen har givet tilladelse – det får man som regel ved kontrollen efter en uge.

Værd at vide om SMILE-metoden

 • Smile-teknikken kan endnu ikke behandle lige så komplekse bygningsfejl som Wavefront-styret LASIK. Derfor vil øjne med store bygningsfejl ikke få rettet astigmatismen fuldt ud, hvorfor det vil være nødvendigt med brille-korrektion eller en justerende laseroperation. Derfor anbefaler vi ikke SMILE ved bygningsfejl over -3 dpt, men vi foretager en individuel vurdering i hvert tilfælde.
 • SMILE-teknikken kan ikke behandle langsynethed eller høj astigmatisme (bygningsfejl).
 • Det er ikke så enkelt at udføre efterfølgende re-LASIK og finjustering, da man ikke altid kan åbne flappen igen. Derfor må man udføre en PRK-overfladebehandling med cellehæmmende effekt (Mitomycin) for at mindske ardannelse. I disse tilfælde vurderer vi, om finjustering med flapkreation er mulig.
 • Med SMILE-teknikken kan man ikke anvende den Wavefront-guidede behandling. Her tilpasser man behandlingen, så den er skræddersyet til øjet på baggrund af en Wavefrontmåling af 1200 iDesign/600 Wavefront-opmålingspunkter. Fordelen ved Wavefront-styring er, at man kan tilpasse en behandling så nøjagtig som det reelle ”optiske fingeraftryk.” Ved synsundersøgelsen informerer vi om det individuelle behov for en Wavefront-guidet behandling.
 • SMILE-teknikken minimerer påvirkningen af hornhindens stabilitet i forhold til LASIK/FS-LASIK
 • Da der ikke laves en flap med SMILE-teknikken, påvirkes hornhindens nerver i mindre grad, og det giver færre gener med øjentørhed efter behandlingen i forhold til andre laserbehandlinger.

Hvorfor skal du vælge en ReLEx Smile-behandling i stedet for LASIK?

Hornhindeåbningen er betydeligt mindre (2 mm) ved ReLEx Smile-metoden end ved LASIK (20 mm). Hornhinden forbliver stabil og tårekanalen intakt.

Selvom flapkomplikationer meget sjældent forekommer ved et LASIK-snit, er komplikationer ved en ReLEx Smile-behandling helt udelukket på grund af nøglehulsteknologien.

Under ReLEx Smile-processen arbejder kirurgen med nøglehulsteknologi. Hornhinden forbliver stabil, og tårekanalen bliver i sammenligning med LASIK ikke påvirket.

Der er kun nødvendigt med en lille åbning på ca. 2 mm (nøglehulsteknologien) i det øverste hornhindelag i ReLEx Smile-laserprocessen. Til sammenligning skal der med konventionel LASIK skæres en flap på ca. 20 mm.

Under ReLEx Smile-processen bruges der udelukkende en femtosekundlaser (VisuMax fra Zeiss). Femtosekundteknologien betragtes på verdensplan som den mest moderne, sikreste og mest præcise metode til korrektion af synshandicap.

ReLEx Smile-processen kommer sågar kunder med større synshandicap, tyndere hornhinde og tørre øjne til gode. Nærsynede op til -10 diopter kan behandles med ReLEx Smile-processen. Med femto-LASIK blev det kun anbefalet at behandle kunder med maximalt -8 diopter. Det er heller intet problem med en tyndere hornhinde (min. 480 mikrometer), da hornhinden under ReLEx Smile-processen forbliver intakt, og fjernelsen af væv ikke foregår så dybt. I modsætning til femto-LASIK bevares nerverne i det øverste lag af hornhinden, der er nødvendige for reguleringen af tårefilmen, stort set, og risikoen for tørre øjne efter operationen formindskes dermed. En yderligere fordel: Du kan hverken forvente smerter eller en fornemmelse af at have et fremmedlegeme på hornhinden, idet laserbehandlingen foregår under hornhinden.

Typiske spørgsmål om ReLEx Smile-øjenlaserprocedure

Ja, du skal være mindst 18 år for at få en øjenlaserbehandling.

Op til en behandling skal dine værdier være stabile over et tidsrum på ca. et år. Er du i tvivl, skal du kontakte os, så vi kan foretage en grundig kontrol af dit syn.

Normalt kan man allerede samme dag, som indgrebet er gennemført, se 80-90 % af, hvad du tidligere har kunnet se ved hjælp af briller eller linser. Indenfor 3 dage har du dit fulde syn.

EuroEyes har det størst mulige fokus på at opretholde høje kvalitets- og hygiejnestandarder, hvilket betyder, at antallet af komplikationer ved en øjenlaserkorrektion er yderst lav. Reelle komplikationer forekommer ekstremt sjældent. For at opnå en optimal helingsproces er det meget vigtigt, at kunden overholder sine aftaler om efterbehandling. Det gælder også planen for drypning af øjnene og instrukserne, som personalet giver kunden med på vejen. Bivirkningerne, som kan forekomme ved en øjenoperationen, er for det meste blot kortvarige og ubetydelige og kan behandles uden men.

 

Efter ca. 2 uger er det muligt igen at dyrke udholdenhedssport uden forbehold. Øjen-make-up, svømning og sauna anbefaler vi som udgangspunkt først efter 3-4 uger.

Kundeberetninger

”Jeg har ikke fortrudt min behandling hos EuroEyes et eneste sekund. At vågne op hver eneste dag og kunne se uden at have linser i betyder virkeligt meget. Det er en helt anden frihed at vågne op til, og det glæder mig hver eneste dag.”
Læs mere
”Desværre gik der aldrig mere end maks. en uge, så kunne jeg ikke holde ud at have kontaktliner i, da de irriterede mine øjne gevaldigt, og det føltes som om, jeg havde grus i øjne til sidst.”
Læs mere

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse

EuroEyes i tal

5

Klinikker i Danmark

25

Års erfaring

> 20000

Behandlinger om året

500000

Behandlinger i over 25 år

Innovationer og banebrydende teknologi

EuroEyes har ved hjælp af den nyeste og mest banebrydende teknologi, implanteret det højeste antal multifokale linser i verden

Erfarne øjenlæger

EuroEyes’ læger er blandt verdens mest erfarne og prisvindende inden for implantation af trifokallinser

Sikkerhed og kvalitet

EuroEyes er akkreditereret efter 1. version af DDKM der er omfattet af Den Danske Kvalitetsmodel

Kompetence og tilfredshed

500.000 behandlede øjne gennem 25 år.
5 stjerner på Trustpilot