close

Vores telefoner er åbne kl. 8:30-17 på alle hverdage.

Du kan også kontakte vores klinikker direkte her: Aalborg · Århus · Herning · Esbjerg · København

Slide

Øjenlaserbehandlinger

Laserbehandling fra kun 450 kr. pr./md

Hvad er LASIK?

Har du brug for en EuroEyes-behandling?

Få svaret via vores test

Formålet med en laserbehandling er at “nulstille” øjets synsstyrke. Øjets udvikling stoppes ikke, men indstilles, så du igen får et optimalt syn. Efter en øjenbehandling med laser kan brændpunktet i øjets optiske opbygning igen fokusere på nethinden – på samme måde som i et normalt, velfungerende øje. En laserbehandling af øjnene er et rutineindgreb, der udføres hurtigt, skånsomt og smertefrit.

Nej, ikke alle øjne er egnet til en øjenlaseroperation. Ca. 15 % af personer med synsfejl egner sig ikke til en øjenlaseroperation. Men i sådanne tilfælde kan langt de fleste dog hjælpes med en linseoperation, hvor øjets naturlige linse udskiftes med en kunstlinse.

Grundforudsætninger for, at du kan få en øjenlaseroperation:

 • Du skal være minimum 18 år
 • Synsfejlen skal være stabil
 • Du skal ikke have øjensygdomme (grå og grøn stær)
 • Hornhinden må ikke være for tynd
 • Du må ikke være gravid

Under forundersøgelsen finder vi ud af, om du er egnet til en øjenlaseroperation, eller om der er en anden behandlingsform, der passer bedre til dig.

Nej, ikke alle øjne er egnede til en øjenlaseroperation. Ca. 15 % af personer med synsfejl egner sig ikke til en øjenlaseroperation. Men i sådanne tilfælde kan langt de fleste dog hjælpes med en linseoperation, hvor øjets naturlige linse udskiftes med en kunstlinse.

Grundforudsætninger for, at du kan få en øjenlaseroperation:

 • Du skal være minimum 18 år
 • Synsfejlen skal være stabil
 • Du skal ikke have øjensygdomme (grå og grøn stær)
 • Hornhinden må ikke være for tynd
 • Du må ikke være gravid

Under forundersøgelsen finder vi ud af, om du er egnet til en øjenlaseroperation, eller om der er en anden behandlingsform, der passer bedre til dig.

Behandlingsforløbet ved en øjenlaseroperation

Behandlingsforløbet ved en øjenoperation med laser er typisk opdelt i fire trin:

1. Første konsultation
Den første konsultation består af en uforpligtende og gratis forundersøgelse, hvor vi opmåler alle dine relevante øjenparametre. Herefter kan vi fastslå, om du er egnet til en øjenlaseroperation, eller om det er bedre med en anden behandlingsmetode.

2. Omfattende forundersøgelse
Du får en intensiv oftalmologisk forundersøgelse, der præcist kortlægger data for dine øjne. Vores specialister vil herefter give dig en detaljeret forklaring på din øjenoperation. Undersøgelsen varer som regel 30-60 minutter, men kan variere en smule alt efter den anbefalede behandlingstype.

Forud for denne undersøgelse må du ikke have båret hårde kontaktlinser i to uger eller bløde kontaktlinser i en uge.

3. Behandlingsdagen
På selve behandlingsdagen bliver du mødt af den læge og sygeplejerske, som skal udføre øjenlaseroperationen på dig. Inden processen starter, får du forløbet af din øjenoperation forklaret grundigt. Du har mulighed for at få besvaret de spørgsmål, du eventuelt har. Før øjenoperationen starter, skylles og renses dine øjne. Herefter bedøves øjnene med øjendråber, og du kan efter behov modtage beroligende medicin.

Derefter starter selve øjenoperationen med laser. Længden og fremgangsmåden på øjenoperationen varierer alt efter, hvilken behandlingsform du skal have udført.

Gode råd til behandlingsdagen:

 • Tag behageligt tøj på
 • Lad være med at ryge på selve dagen
 • Vask dit ansigt grundigt inden behandlingen, og undgå at bruge makeup og parfume
 • Tag gerne en ledsager med. Ved nogle typer øjenoperationer er det påkrævet, mens det ved andre ikke er et krav. Det er dog altid rart at have en ledsager med, uanset om det er påkrævet eller ej
 • Du må ikke køre bil lige efter øjenlaseroperationen

4. Efter øjenoperationen
Efter operationen modtager du antibiotiske øjendråber, som du skal tage 5-6 gange dagligt i en uge. Øjendråberne forhindrer hævelse og betændelse. Du skal desuden undgå at gnide dig i øjnene efter operationen.

Afhængigt af, hvilken øjenoperation du har modtaget, er der nogle forholdsregler, du skal tage. Du skal undgå at køre bil, udøve sportsaktiviteter, svømning og sauna. Hvornår du kan genoptage de enkelte aktiviteter, kommer an på, hvilken type øjenoperation du har fået. Du modtager grundig information om dette.

Efter operationen er der en kontrolperiode. Du kommer til kontrol dagen efter operationen og efter en måned. Ved behov bliver der indlagt flere kontrolbesøg.

Der findes forskellige typer af behandling alt afhængig af, hvilket synsproblem du har. Hos EuroEyes udfører vi altid en grundig analyse, så vi er sikre på at give dig den helt rigtige behandling.

Wavefront-analysen
Øjenproblemer er individuelle, og derfor er det essentielt, at du får stillet den rette diagnose fra begyndelsen. Wavefront-analysen er den nyeste og mest avancerede aberrometri-teknologi inden for analyse af øjet. Wavefront-analysen kortlægger øjets karakteristik, hvilket muliggør en sikker øjenlaseroperation.

LASIK / Femto-LASIK

Femto-LASIK-behandlingen er en mere præcis og sikker udgave af den almindelige LASIK-behandling. Ved begge behandlinger skal der præpareres en lille hornhindelamel. Ved en almindelig LASIK-behandling foretages dette med en mikrokniv. Ved Femto-LASIK-behandlingen sker det ved hjælp af femtosekundlaseren. Femtosekundlaseren er den mest præcise og sikre teknologi til brug ved øjenoperationer.

PRK og LASEK

PRK og LASEK er en alternativ øjenoperation. Metoden tages i brug til bestemte patientgrupper. Det er for eksempel ved patienter, som er nærsynede, men har for tynd hornhinde til at modtage den almindelige Femto-LASIK-øjenlaseroperation.

eeLASIK

eeLASIK står for EuroEyes LASIK og er den mest moderne form for LASIK. Øjenlaseroperationen er skræddersyet ved hjælp af Wavefront-analysen og iDesign. Behandlingen sikrer, at du får en fremragende synskvalitet.

Linseoperation

Øjenoperationer med en linse er anderledes, idet der indsættes en lille linse i øjet. Linsebehandlinger bliver ofte brugt i forbindelse med behandling af alderssyn, øjensygdomme, grå stær eller ved behandling af større synsfejl. Alderssyn opstår typisk i 45–50-årsalderen.

Læs mere om vores linseoperationer her.


Multifokale linser

En linseoperation med multifokale linser tages typisk i brug i forbindelse med alderssyn. Under øjenoperationen udskiftes øjets naturlige linse med en kunstlinse. Linsen indsættes ved, at der foretages et lille snit i linsekapslen, hvormed øjets naturlige linse kan fjernes. Efterfølgende indsættes kunstlinsen på linsekapslen. Den kunstlinse, der indsættes, har livsgaranti, hvilket betyder, at der ikke skal opereres igen.

KAMRA-Inlay

KAMRA-Inlay bruges også til behandling af alderssyn. Øjenlaseroperationen sker ved, at der bliver præpareret en tynd hornhindelamel. Hornhindelamellen foldes til side, og der indsættes en lille ring i hornhindevævet. Hornhindelamellen foldes tilbage og hæfter efterfølgende automatisk ved hjælp af øjets undertryk. Øjenoperationen skal kun foretages i det ene øje og er en langtidsholdbar løsning.

ICL-linse

ICL-linsebehandlingen bruges typisk til patienter, som ikke kan modtage LASIK-behandling. Det skyldes ofte for tynde hornhinder eller for store synsfejl. Øjenoperationen forløber ved, at ICL-linsen indsættes mellem øjets iris og øjets naturlige linse. ICL-linsen kan hverken ses eller mærkes.

Læs mere om ICL her:

Keraringen ved hornhindesygdommen Keratokonus

Keraringen bruges til at behandle øjensygdommen keratokonus. Ved keratokonus er hornhinden ujævnt buet, hvilket har en negativ påvirkning på synet. Sygdommen er desværre ofte arvelig. Behandlingen sker ved, at en ring indsættes på hornhinden. Denne ring strammer ujævnheden ud og stabiliserer dermed synet.

Læs mere om keraringen her:

Læs mere om vores linseoperationer her.

Hvis dit syn er stabilt, er forbedringen af dit syn med en laseroperation også varigt. Du kan dog stadig rammes af alderssyn, der typisk opstår i 45-50-årsalderen. Det er muligt at behandle alderssyn ved hjælp af en linseoperation.

Det er meget sikkert at få foretaget en øjenoperation med laser. På verdensplan er der over 32.000.000 personer, der siden 1996 har fået foretaget en LASIK-laserbehandling. Studier viser, at komplikationer og infektioner efter en øjenlaseroperation forekommer langt mere sjældent end ved brug af almindelige kontaktlinser.

 

EuroEyes tager derudover specielle forholdsregler, som skal gøre øjenoperationer endnu mere sikre.

 • Du kan ikke knibe øjet sammen under operationen, da det holdes åbent af en øjenlågsstøtte
 • Ved hjælp af “Eye Tracker” følger laseren dit øje, hvorfor du ikke kan komme til at kigge et forkert sted hen
 • Skulle det ske, at dit øje roterer for meget, stopper laseren automatisk, indtil du fokuserer rigtigt igen
 • Laseren er udstyret med iris-genkendelse og kan derfor først begynde, efter dit øje er godkendt
 • Operationer udføres kun af “high volume operatører”. High volume operatører er læger, som foretager minimum 1.000 selvstændige øjenoperationer om året
 • EuroEyes benytter kun den nyeste og sikreste teknologi
 • EuroEyes er med i den danske kvalitetsmodel og er i Tyskland både certificeret efter ISO 9001 og TÜV

EuroEyes har “state of the art”-udstyr og sætter en ære i at være trendsættere på markedet for øjenoperationer med laser. Femtolaseren sikrer, at du får den mest moderne og sikre øjenoperation. Med femtolaseren er øjenlaseroperationer endnu mere sikre.

EuroEyes benytter desuden Wavefront-analysen, der også er den nyeste teknologi på markedet for øjenlaseroperationer. Wavefront-analysen gør det muligt at opfange øjets individuelle karakteristika. Desuden kan analysen måle øjets brydningskraft og vise, om der er uregelmæssigheder, som forårsager aberrationer.

En almindelig LASIK-behandling er baseret på en standard brillebestemmende undersøgelse. Denne undersøgelse gør det ikke muligt at opdage og korrigere aberrationer. Derfor benytter EuroEyes aldrig en sådan undersøgelse, men anvender kun den nyeste teknologi.

 

Prisen på en øjenoperation med laser varierer alt efter, hvilken type behandling du har brug for. Du kan se standardpriser for vores øjenlaseroperationer og linseoperationer ved at klikke her.

Du skal være opmærksom på, at din eksakte pris først kan gives efter en grundig forundersøgelse. I prisen indgår den første konsultation, forundersøgelsen, selve operationen og den efterfølgende kontrol samt rådgivning.

Det kan på sigt betale sig at få foretaget en øjenoperation med laser. Efter øjenlaseroperationen slipper du for at betale for briller og kontaktlinser.

Du har mulighed for at få tilskud til din øjenoperation, hvis du er medlem af “danmark”. Det er især patienter, som skal behandles for grå stær, der kan bruge sygeforsikringen. Der gives dog også tilskud til andre synsbehandlinger.

Kundeberetninger

”Mit liv uden kontaktlinser og briller er meget mere gnidningsfrit. Har ikke det samme besvær dagligt som før operationen. Føler mig mere fri”.
Læs mere
”Jeg har ikke fortrudt min behandling hos EuroEyes et eneste sekund. At vågne op hver eneste dag og kunne se uden at have linser i betyder virkeligt meget. Det er en helt anden frihed at vågne op til, og det glæder mig hver eneste dag.”
Læs mere

Eller bare ring til os gratis.

7027 4553

Mandag til fredag: 08:30–17:00 Lørdag: 10:00–15:00

Book tid til uforpligtende gratis synsundersøgelse